POK-os diákjainkhoz fordulunk most két versenyfelhívással
2018.11.14.

Szeretsz rajzolni, festeni, vagy inkább a fotózás a szenvedélyed? Most újra megmutathatod társaidnak és a zsűrinek, hogy miben érzed tehetségesnek magad! 🎨🖼️📸
Iskolai fotó- és rajzpályázatot hirdetünk a Pannonban, a legjobb alkotásokat pedig mindkét pályázat esetében jutalmazzuk!
Részletek és a nevezéssel kapcsolatos információk a plakátokon!

Újabb siker a pannonos rajz szakkör életében
2018.11.09.

2018. november 6-án rendezték meg Hajdúszoboszlón a XIII. Országos Képzőművészeti Diáktárlat kiállítás megnyitóját és díj átadóját. A Pannon Oktatási Központ és Gimnázium rajz szakkör diákjai 8 alkotást küldtek be, melyek közül 5 pályaművet kiállításra alkalmasnak ítélt a szakmai zsűri. Lukács Melinda, Molnár Dóra, Pintér Anett, Sztanó Csenge és Tóth Barbara munkáit tekinthette meg a közönség. Egy kiemelkedő eredmény is született. Molnár Dóra alkotása különdíjban is részesült. Közel 400 beküldött alkotás közül kerültek be a pályaműveik a legjobbak a közé. Felkészítő tanáruk Fehériné Hamucska Andrea nagyon büszke, hogy ilyen tehetséges művészpalántákkal dolgozhat a mindennapokban.
Gratulálunk az elért eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk.

Sítábor 2019
2018.11.08.

Kedves POK-os diákok!
Ezúttal a Ti figyelmeteket szeretnénk felhívni: az idei tanévben is lesz sítábor! ⛷️
A szervező ezúttal is Csőgér Sándor tanár úr, a plakáton pedig minden fontos információt megtaláltok!

Újra nyelvi vetélkedő! ️️
2018.11.07.

Az előző évek sikeres rendezvényei után idén ismét megrendezzük a POK Játékos nyelvi vetélkedőjét, ahol 8. osztályos tanulók mérhetik össze idegennyelvi tudásukat.
A vetélkedővel kapcsolatos információk megtalálhatók a csatolt plakáton!
Gyere, tölts velünk egy vidám délutánt!

Látványos kémia bemutató óra
2018.11.07.

A korábbi évek hagyományait követve iskolánk újra látványos kémia bemutató órát szervez, melyre szeretettel várjuk az általános iskolás érdeklődőket, 2018. november 20-án (kedden) 12 órától!
Gyere és kísérletezz te is!
A tantermünk korlátozott befogadóképessége miatt kérjük az érdeklődőket, hogy akár egyénileg, akár a szaktanárokon keresztül küldjék meg részvételi szándékukat az info@pok.hu e-mail-címre!

POK színjátszó, avagy egy ’56-os megemlékezés Pálhalmán
2018.10.24.

Iskolánk színjátszó csoportja 2018. október 19-én pénteken délután nagy örömmel tett eleget Balázs Péter bv. dandártábornok bv. főtanácsos parancsnok úr meghívásának, és annak a megtisztelő felkérésének, hogy Pálhalmán a díjátadó ünnepséget egy ’56-os műsorral nyissuk meg.  ’56 él című előadásunk nagy sikert aratott a díjazottak és a magas rangú díszvendégek körében is, amit egy kis kedvességgel, illetve az ünnepséget követő állófogadáson való részvételi lehetőséggel köszöntek meg nekünk.

Köszönjük a részvételi lehetőséget és a sok élményt, mivel gazdagodtunk az ottlétünk során.

1956-os megemlékezés
2018.10.19.

„Ahány ember, annyi '56” 🕯️

A hosszú hétvége előtti utolsó tanítási napon került sor az 1956. október 23-i forradalom eseményeiről való megemlékezésre. Borgulya Zoltán Igazgató Úr gondolatait, illetve a diákok bevezetését követően - a korábbi évek ünnepségeitől eltérően - ezúttal az iskola nevelőtestületének néhány tagja foglalta el a színpadot. Lényi Diána tanárnő elmondta, az idei évben a személyes történetek kerülnek a megemlékezés középpontjába: a pedagógusok közül Pomázi Petra, Sóti Lászlóné, Szendrei Zoltán és Fodor Péter meséltek arról, hogy az ő családjuk hogyan élte meg az 1956-os októberi-novemberi eseményeket. A családi beszámolókat követően Dukai László tanár úr egy legendássá vált dunapentelei századosról, Nagyéri Károlyról mesélt - az ő története a forradalmi megemlékezésen túl egy örök érvényű igazságra is felhívta az emlékezők figyelmét, miszerint senkit nem ítélhetünk meg (pláne nem el) anélkül, hogy meghallgatnánk a másik felet is.

Abigél az Operettben
2018.10.12.

Az idei tanév első színházlátogatásaként a Pannonos csapat ma délután a Budapesti Operettszínház felé vette az irányt, ahol a Szabó Magda Abigél című regényéből készült musicalt nézhették meg a fiatalok, illetve az őket kísérő pedagógusok. Színvonalas, szórakoztató, és szívet melengető előadás volt.

Együtt emlékeztünk az Aradi Vértanúkra
2018.10.08.

Az idei évben iskolánkat érte a megtisztelő felkérés, hogy a Dunaújváros Önkormányzata által szervezett Nemzeti Gyásznap alkalmából műsort adjanak diákjaink.
Az emlékműsor október 5-én, a ’48-as Emlékműnél került megrendezésre. A gyásznapon a Himnusz után a Pannonos diákok műsora következett, majd ünnepi beszédet hallgathattak az emlékezők. Ezután a pártok, szervezetek, intézmények képviselői koszorúzták meg az emlékművet.

Fotó és további részletek:  Dunaújváros Online

CSALÁDI NAP 2018
2018.09.29.

Vera tanárnő mesterhármasa 

Ismét egy remek hangulatú Családi Napot tartottunk ma délután a Pannonban, ahol a játékos vetélkedő eredményhirdetésekor ezúttal is - immár harmadik éve megszakítás nélkül - Kovács-Erdősi Vera tanárnő csapata örülhetett, hiszen ők érték el a legmagasabb pontszámot, megnyerve ezzel a vetélkedést. 
A délutánt Bors Petra tanárnő indította egy átmozgató bemelegítéssel, majd az iskola tornatermében a Spartan Cheerleading Sportegyesület tartott igen látványos bemutatót  (a csapatban Zorics Regina képviseli a POK-os színeket), ezt követően pedig a gymstick sportággal ismerkedhettünk meg Dóczi Zsuzsa Gymstick & fitness instruktor-nak köszönhetően. A délután folyamán Mazán Vilmos tanár úr készített karikatúrákat az iskola aulájában , majd a verseny eredményhirdetése után a délután Varga Viktor koncertjével zárult, amiből - bár ez a jelenlegi fotókból nem látszik, de egy nagyon jó hangulatú buli kerekedett! 
Minden résztvevőnek - közreműködőknek, fellépőknek, diákoknak, szülőknek és kollégáknak - köszönjük a részvételt, reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát! 

Halloween-i vetélkedő
2018.09.26.

Angol nyelvű, Halloween-i vetélkedőre várjuk a 6. osztályos tanulókat!
Részletek a plakáton! 

Kalligráfia pályázat
2018.09.24.

Iskolánk újabb pályázatot hirdet, ezúttal a kalligráfia kerül a középpontba. A kézzel készített munkákat két korosztályban (felső tagozat és középiskola), és három témakörben várják a városi, környékbeli (vagy akár még távolabbi) iskolák diákjaitól. Minden fontos információ a plakáton!
A pályaművek leadási határideje 2018. november 9.
Eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó: 2018. november 23. 16:30, az iskola aulájában.
Nagyon várjuk a pályaműveket! 
Vajon melyik lesz a legtávolabbi iskola, ahonnan pályamű érkezik?

TOP