Halloween-vetélkedő
2019.10.17.

Idén is megrendezzük Halloween-vetélkedőnket, melyre nagy szeretettel várjuk az általános iskolák 6. osztályos tanulóit!
🎃👻🦇

Segíts! ...hogy legyen esélye
2019.10.16.

Kedves Támogató!

Feleségem 2019. január 13-án egy váratlan, életmentő agyi műtéten esett át az amerikai úti idegsebészeten és egy 7 cm átmérőjű daganatot találtak nála a műtét során. A szövettan a legrosszabb eredményt hozta, egy Glioblastoma Multiforme rosszindulatú daganatot. Az orvosok szerint, ha valaki két évet él ezzel a betegséggel, az már csoda. Teljesen összetörtünk.

Ennek előzménye, hogy a gyermekvállalás terén 2017-ben, hét év sikertelen próbálkozás után gyakorlatilag a feladás határán voltunk. Ekkor Csilla már túl volt egy balatonfüredi szívműtéten is, és azt hittük rosszabb nem jöhet. Sajnos jött… előtte azonban óriási öröm ért bennünket. Egy sikeres lombikprogram után
2018 májusában megszületett kislányunk, Panna. Az örömünk azonban mindössze nyolc hónapig tartott, ekkor került sor az említett agyműtétre. Bár teljes mértékben együttműködünk a kezelésekben, az orvostudomány hazai lehetőségei alapján a sugárkezelés és a több mint fél éve tartó kemoterápia csak fenntartja az állapotot, időlegesen. Pedig mindent megteszünk, számos támogató terápiát felkutattunk, a szombathelyi kórházba is eljártunk hetente kétszer hőterápiás kezelésre, reménykedve annak hatékonyságában is.

Mikor szembesültem a probléma valódi súlyával, lázas kutatásba kezdtem, és a tavasz végén rátaláltam egy magyar túlélőre, aki ugyanezzel a betegséggel több, mint 8 éve már gyógyult beteg! Ezt az urat, aki most 67 éves, 11 évvel ezelőtt ugyanezzel a betegséggel diagnosztizálták és műtötték, hasonló prognózissal. Ő sem adta fel - ahogyan mi sem -, és Kölnben talált egy magánklinikát, ahol meggyógyították egy komplex vírus-, hő-, és immunterápiával.

Így jutottunk el Kölnbe egy kivizsgálásra, ahol arról tájékoztattak, hogy jó esély van Csilla életének megmentésére is, azonban ennek komoly ára van, a végösszeg közel 90 ezer Euro. Ez számunkra gyakorlatilag összegyűjthetetlen összeg. A költségek biztosítása érdekében kérelemmel fordultam a NEAK-hoz, ahol méltányossági alapon akár pozitív döntést is hozhattak volna, de sajnos a kérelmünket elutasították. Így nem maradt más út, minthogy magunk kell, hogy előteremtsük a szükséges összeget, ehhez keresünk jó lelkű támogatókat, akinek valamilyen módon lehetősége van támogatni a feleségem felépülését.

Kislányunk Panna csupán 17 hónapos, és nem nőhet fel anya nélkül, nem veszíthetjük el Őt, és bár nagyon nehéz volt, ezért írtam meg ezt a levelet. Hiszünk abban, hogy létezik olyan szervezet, alapítvány vagy magánember, aki pusztán emberi okból, segítő szándékból még ismeretlenül is támogatna egy családot, megmentene egy életet, egy fiatal édesanyát, és visszaadhatja számunkra a reményt, Panna számára pedig az esélyt, hogy az édesanyja mellett nőhet fel.

Ha módjában áll, kérem segítsen! Támogatást az alábbi elérhetőségen várunk:

Pesti Csilla          11600006-70000006-11992173         Erste Bank

Köszönettel,

Pesti Ferenc

Családi nap 2019 - Vera tanárnő újabb győzelme 🏆
2019.10.08.

Ismét egy remek hangulatú Családi Napot tartottunk szombaton délután a Pannonban, ahol a játékos vetélkedő eredményhirdetésekor ezúttal is - már négy éve megszakítás nélkül - Kovács-Erdősi Vera tanárnő csapata örülhetett, hiszen ők érték el a legmagasabb pontszámot, megnyerve ezzel a vetélkedést.
A délutánt Borgulya Zoltán Igazgató Úr köszöntője nyitotta, ezt követően a Spartan Cheerleading Sportegyesület tartott igen látványos bemutatót 🎀 (a csapatban Zorics Regina képviseli a POK-os színeket), majd Bors Petra tanárnő mozgatta át a játékos vetélkedés résztvevőit. A délután folyamán Mazán Vilmos tanár úr készített karikatúrákat az iskola aulájában. 🎨
A verseny eredményhirdetésére várva a délután két műsorvezetője, Weisz Viktor és az Irigy Hónaljmirigyből ismert Kabai László szórakoztatta a közönséget, majd az eredmények kihirdetését követően a magángimnázium első érettségiző osztályának egykori tanulója, az énekesi babérokra törő Mikus Edvard lépett a színpadra.
Az elmúlt családi napok tapasztalatai alapján most már biztosnak tűnik, hogy aki a vetélkedő képzeletbeli dobogójának tetejére vágyik, annak Kovács-Erdősi Vera tanárnő csapatához kell csatlakoznia! A 7. osztály csapatának nagy szeretettel gratulálunk az idei győzelemhez! 🎂🥇

Minden résztvevőnek - közreműködőknek, fellépőknek, diákoknak, szülőknek és kollégáknak - köszönjük a részvételt, reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát!

Barangoljuk be a világot vetélkedő! Versenyfelhívás 2019!
2019.10.08.

Az előző évekhez hasonlóan idén is útjára indítjuk online természettudományi vetélkedőnket, amelyre várjuk az általános iskolás csapatok jelentkezését!

Újra véradás lesz a POK-ban
2019.10.05.

Iskolánkban újra véradást szervez a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete: október 15-én (kedden) 8 és 11 óra között várják a véradókat!
Miért jó véradónak lenni? Mert egyetlen véradással három betegen segíthetsz: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportod ismerheted meg, de a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

Várunk minden 18 életévét betöltött véradót: kollégákat, diákjainkat, legyél akár nappali vagy esti tagozatos, vagy akár tanfolyamra jársz a Pannonba, várjuk a szülőket, ismerősöket, és természetesen bárkit, aki kimondottan a véradás céljából keresné fel intézményünket! 👩‍⚕️💉

Rákóczi emlékverseny
2019.10.02.

A Rákóczi Emlékév alkalmából a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumi évfolyamain 50 fő részvételével 3 fordulós történelem verseny indult. Az első fordulóban a pedagógusoké volt a főszerep, akik irodalmi, külpolitikai, jogtörténeti és hadtörténeti szempontok alapján elemezték a Rákóczi szabadságharc eseményeit, világították meg a kulcsfontosságú csomópontokat. Az elhangzottakból és az előzetesen meghatározott szakirodalomból október 22-én kerül sor a tesztfeladatok megírására, majd november közepén a döntő kerül megrendezésre.

A versenyzőknek jó felkészülést kívánunk,
Fodor Péter szervező

Nyílt naPOK
2019.10.02.

Kedves érdeklődő Diákok, Tisztelt Szülők!

Az idei tanévben is tárt kapukkal várjuk a Magángimnázium 4 és 6 évfolyamos oktatása iránt érdeklődő Diákokat és Szüleiket Nyílt napjainkon, bemutató óráinkon, versenyeinken, ahol megismerhetik a tanulást támogató környezetet, iskolánk miliőjét, illetve képet kaphatnak az intézményben folyó szakmai munkáról!

Élménybeszámoló a salzburgi kirándulásról
2019.10.01.

Kirándulás Salzburgba

Május végén 3 napos kirándulásra mentünk Salzburgba, Mazán Vilmos tanár úrral. Railjettel utaztunk, ami önmagában is élmény volt. 230 km/óra volt a végsebessége és öt óra alatt Salzburgban voltunk. A városban is a tömegközlekedést vettük igénybe.

Salzburg a Salzach partján fekszik a német-osztrák határnál, óvárosa az UNESCO kulturális világörökségének a része.

Mivel kis létszámú volt a csoport, így könnyen megegyeztünk, hogy mikor, hová menjünk, mit nézzünk meg. A tanár úr rengeteg időt tölt a városban, ezért sok-sok sztorival szórakoztatott minket és minden látnivalóhoz mesélt nekünk érdekességeket.

Mikor megérkeztünk meglátogattuk a Mirabell-kertet. Barokk stílusú, gyönyörű park a belvárosban, tele virágágyásokkal, kutakkal. Bár kevés volt még a virág, így is szinte festői szépségű.

Még aznap délután bementünk a Haus der Natur Múzeumba. Itt a természet csodái kerülnek bemutatására és melynek kiállítástechnikája Európa szerte híres. Szinte mindent ki lehet próbálni, meg lehet érinteni. A több emeletnyi érdekességeket órákig lehet nézegetni, próbálgatni, minden emeleten más-más csoda van.

A szállásunk a városon kívül, egy tiszta, csendes, nyugodt szállodában volt. Ezen a kertvárosi részen felfedeztünk egy pizzériát is, másnap ott vacsorázott az egész csoport. Olasz pizzéria, spanyol tulajdonosokkal, így a spanyol nyelvet is gyakorolhattuk!

Még a szállodánk melletti játszóteret is kipróbáltuk!

Ebben a városban szinte minden Wolfgang Amadeus Mozartról szól, aki itt született, és rövid életének több mint a felét itt is töltötte. Másnap mi is ellátogattunk a szülőházába és abba is, ahol felnőttként élt. Fényképezni belül tilos volt mindkét helyen.

Érdekesség, hogy a világ bármely pontján kapható Mozart-golyók mindegyike csupán utánzat. Utánzata annak a nugát krémmel és pisztáciás marcipánnal töltött kék-ezüst papíros golyónak, amelyet Paul Fürst talált fel 1890-ben és amellyel 1905-ben elvitte a párizsi világkiállítás aranyérmét. Az eredeti csakis itt kapható. Persze mi is megkóstoltuk.

Az óváros központja, a Residenzplatz.  A tér közepén nagyon szép és hatalmas kút díszeleg, itt található a régi salzburgi érsekek székhelye. Megnéztük a Dómot, majd a Fellegvár következett. Sikló vitt fel minket a várig. Innen a kilátás a városra egyszerűen csodaszép. A vár építésének történetét és a vár lakóinak életét bemutató vármúzeumot is végig sétáltuk.

Ezután a tanár úr elvitt minket abba a kávézóba, ahol maga Mozart is mindig kávézott a Tomaselli kávéházba. Ez Ausztria legrégebbi kávéháza. Hagyományőrző stílusú, ezüst tálcán kaptuk a kávét is. Rengeteg süti van és nagyon finomak.

Ettünk fagyit és bóklásztunk a kis középkori utcácskákon. Nagyon hangulatosak, tele vannak aranyos részletekkel és rengeteg apró látnivalóval.

A harmadik napon utaztunk haza, de előtte még egy sétahajózás is belefért. A kishajó kikötés előtt zenére keringőzött is, ezzel búcsúztunk a várostól.

A városból sugárzik a harmónia és a nyugalom, annak ellenére, hogy rengeteg a turista. Nagyon jól éreztük magunkat, bár elfáradtunk, azért reméljük, hogy jövőre is eljöhetünk, mert még sok a látnivaló, ami ebbe a három napba már nem fért bele.

Petrányi Bálint

Földrajzóra a virtuális valóságban 🌍👩‍🏫
2019.09.24.

Nem mindennapi élményben volt része azon diákjainknak, akik Jakab Beáta tanárnő és Dóra Ádám tanár úr kíséretében részt vettek az ELTE Természettudományi Kara által meghirdetett virtuális földrajz órán, ahol a gyerekek VR szemüveg segítségével testközelből fedezhették fel Földünk legszebb tájait. Az iskolai tananyaghoz illeszkedő programokat és bemutatókat nagyon élvezték a diákok.
A kirándulás nagy meglepetése volt, hogy a program egyik megvalósítójaként iskolánk korábbi diákja (nem mellékesen éppen Jakab Beáta tanárnő korábbi osztályának tagja), Kiss András Kristóf várta a Pannonos csoportot. Kristóf az Eltés csapat tagjaként tevékenyen részt vett a program megálmodásában és szakmai kivitelezésében is.

Családi nap - 2019 👨‍👩‍👧👩‍👧‍👦⛹️‍♂️🤸‍♀️
2019.09.20.

A Pannonos hagyományokat követve, az idei tanévben is családi nappal nyitjuk az őszt!
A rendezvényre szeretettel meghívjuk diákjainkat és szüleiket, de természetesen jöhetnek a testvérek, de akár a nagyszülők is!  A rendezvény programjában - a korábbi évekhez hasonlóan - szerepel közös mozgás, bemelegítés, játékos és sportos vetélkedés, és ezúttal is lesz látványos cheerleader bemutató! A családi napon természetesen lehetőség lesz ismerkedni és kötetlenül beszélgetni pedagógusainkkal és a többi szülővel is.
A jó hangulatról a két sztárvendég gondoskodik majd, akik egyúttal a délután műsorvezetői is lesznek: Kabai László és Weisz Viktor!
A családi nap időpontja: 2019. október 5. (szombat) 14 és 18 óra között (gyülekezés és a csapatok kialakítása: fél 2-től)
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk iskolai rendezvényünkön!

Rajzpályázatot hirdet a POK 🎨
2019.09.19.

Iskolánk az idei tanévben is hirdet rajzpályázatot, melynek témája, feladata ezúttal egy egyéni címer, ismertetőjel megtervezése.
A pályázat részletei és a kiállításmegnyitóval kapcsolatos információk a mellékelt plakáton olvashatók.
Szeretettel várjuk minden érdeklődő diák pályamunkáját!

Kiállításmegnyitó a POK aulájában 🎨
2019.09.13.

Újra kiállításnak ad otthont iskolánk aulája: a Pannonos tanulók ezúttal a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival közös tárlaton mutatják meg tehetségüket. Iskolánk jelenlegi és korábbi rajzszakkörös tanulói szabadon választott témában és technikával készített munkáikkal egyéniségük kifejezésére is törekedtek alkotás közben.
A kiállítás megnyitóján a két intézmény vezetői, valamint a diákok felkészítő tanárai is méltatták a fiatalok tehetségét.
A megnyitóról beszámolt a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt:  A szín- és formavilág tükröződik a karakterekben

Mamut – FOG a P.O.K.-ban!
2019.09.12.

Történelem tanárként vallom, hogy az élményközpontú tanítás közelebb hozza a diákot a tantárgyhoz és tanárához. Ez ma is így történt. Csigi Vilmos dunaföldvári vállalkozó felajánlásaként ugyanis mamut fogat kaptunk kölcsön iskolai oktatási célokra. A fog és párja valószínűsíthetően a Szalk közeli sóderkotrásból származik, és egy sóderrakománnyal érkezett Dunaföldvárra. A múzeumi vizsgálatok és hitelesítések után került vissza tulajdonosához, aki felajánlotta számunkra bemutatásra.

A 7. és 9. osztályos diákok körében nagy népszerűségnek örvendett a 8 kiló körüli fog, melyet megfoghattak, felemelhettek. Az osztályterem nyüzsgése, a kíváncsiskodás, a mosolyok és az élmény utóélete minden bizonnyal hosszú ideig elkíséri a tanulókat.

Fodor Péter
történelem tanár

Nyelvi tábor a Pannonban - DSTV riport
2019.09.11.

Nyári nyelvi táborunkat a Dunaújváros Televízió munkatársai is meglátogatták. Interjút készítettek Fődiné Nyeste Erika felnőttképzési főelőadóval, a tábor szervezőjével (szívével, lelkével 😇).

Gólyatábor 2019
2019.09.06.

Az iskolai hagyományoknak megfelelően leendő kilencedikes diákjainknak a nyári szünet utolsó hetében Gólyatábort szerveztünk, ami idén is a Balaton északi partján, Pálkövén valósult meg. A gólyák ismerkedését és a jó hangulatú táborozást 21 felsőbbéves tanuló és 9 pedagógus biztosította.
A programban szerepelt többek között balatoni fürdőzés, játékos feladatok (éjszaka is!), csapatépítő beszélgetés, játékok, és hajnali torna is. A tábor utolsó napján táborozóink útba ejtették Tihanyt, és az iskolai médiaszakkör vezetője, Pachmann Péter látogatása is színesítette a gólyák programját.
Diákjaink fáradtan, de jó hangulatban érkeztek haza a Balaton partjáról - azóta természetesen már számukra is megkezdődött a tanév.

Tanévnyitó 2019/2020
2019.09.04.

Szeptember 2-án, hétfőn reggel a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumában is megszólalt az iskolacsengő, és megkezdődött a 2019/2020. tanév.
Az évnyitó alkalmából diákjaink adtak műsort, majd ezt követően a tanulók birtokba vették tantermeiket, hogy osztályfőnökeiktől megtudják a legfontosabb információkat az új tanévvel kapcsolatban.

Gólya-nap a Pannonban
2019.09.03.

Hetedikes fiatalokat először köszönthetünk iskolánk tanulói között, hiszen az idei tanévben első alkalommal indul a Pannonban a hatosztályos gimnázium. Legifjabb POK-os diákjainkat augusztus végén Gólya-napon fogadtuk az intézményben, ahol játékos, kötetlen formában ismerkedhettek meg egymással, tanáraikkal és az iskolával. A Gólya-nap programjában sportos és kreatív feladatok, közösségépítés és közös ebéd is szerepelt.

TOP