TUDÁS - TAPASZTALAT - JÖVŐ

A Pannon Oktatási Központ története
2003

Az iskola alapítási éve. Pedagógiai szolgálatunk három intézményben kezdi meg az alapfokú oktatást az ország különböző régióiban. Ekkor még intézményünk székhelye Békés megye.

2004

Újabb intézményekben folytatjuk munkánkat. Már 6 Intézményben működik az általunk szervezett alapfokú és középfokú oktatás. Ezeken kívül számítógép-kezelői, valamint parkgondozói tanfolyamot is indítunk.

2005

Már 9 telephelyen szervezzük az oktatást.

2006

Bérbe vesszük a dunaújvárosi önkormányzattól a Kőris utcai épületet, felújítási munkálatokkal oktatásra alkalmassá tesszük.

2006. szeptember 1.

Létrehoztuk intézményünk saját, önálló székhelyét. Megindul a felnőttképzés iskolánkban, esti tagozaton: érettségire felkészítő szakközépiskolai, valamint gyógypedagógiai asszisztensi képzésben.

2007. szeptember 1.

Fontosnak tartottuk nappali tagozatos oktatás megvalósítását, így felzárkóztató szakiskolai osztályt indítottunk.

2008

Iskolánk átveszi az alsószentiváni általános iskola fenntartását, együttműködési megállapodás keretében a Pannon Oktatási Központ részét képezi, annak tagintézményeként üzemel tovább.

2009

Szociális gondozó-ápoló OKJ-s képzés indul, sikeresen zajlik le az első érettségi vizsga iskolánkban. Újabb OKJ-s szakmákat tanulhatnak az érdeklődők.

2010

Újabb telephelyekkel bővül iskolánk, sikeres OKJ-s és érettségi vizsga zajlik a Pannon Oktatási Központban. Elindul a Pedagógiai Szakszolgálat – ezzel is bővítve az iskolánk által kínált lehetőségeket. Újabb OKJ-s képzések indulnak – iskolarendszerben és akkreditált felnőttképzési rendszerben egyaránt.

2011

Nappali rendszerű gimnáziumi képzést indítunk angol és német tagozaton, DExam és ECL akkreditált nyelvvizsgahelyként működünk.

2012-2014

Évről évre egyre többen jelölik a P.O.K. Magángimnáziumot továbbtanulásuk célpontjául.
Közben újabb épületekkel bővül az intézmény, ahol szaktantermeket, öltözőket, konditermet alakítottunk ki diákjaink számára.

2015

A 2014-2015-ös tanév minden szempontból fordulópont az intézmény történetében.

Az első osztályunk, akivel a Magángimnázium munkáját elkezdhettük, hirtelen végzős osztály lett.

Megtörtént az első szalagavató, ballagás, majd az első nappalis érettségi is – az elvárt kiváló eredménnyel!

Majd a szeptember szintén változásokat hozott: a 2015-2016-os tanévet már két 9-es osztállyal indítottuk!

PRESENT
TOP