Három ezüst Thaiföldről
2019.08.26.

Iskolánk két tanulója, Bucsi Blanka és Ecsődi Sára is részt vettek a Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon Thaiföldön, és a junior U18-as küzdelmekben három ezüstérmet zsebeltek be. Nem könnyű feladatra vállalkoztak, hiszen a sárkányhajózás ázsiai eredetű, így a házigazdák hatalmas előnnyel rendelkeznek. Fiataljaink nem ijedtek meg a feladattól, és remekül szerepeltek: 2000, 500 és 200 méteren is másodikként értek a célba.

Blankának és Sárának szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez!

Sikerek a DUE médiatáborában
2019.08.09.

Vincze-Hajnal Blanka és Gasparovszky Tibor már a tanév során is több pályázaton, és megméretésen ért el kiemelkedő sikereket a média területén, így a területhez való szoros kötődésüket ismerve nem is meglepő, hogy a fiatalok részt vettek a DUE kommunikációs és média szaktáborában is, melyet júliusban tartottak Balatonszárszón. A tíznapos program során az érdeklődésükhöz legközelebb álló szakterület - többek között vizuális kultúra, rádió, híradó, online média, kreatív videó - elméletével, és méginkább gyakorlatával ismerkedhettek meg a fiatalok, és készíthettek izgalmas médiatermékeket egymás szórakoztatására.
A tábor zárásaként díjazták a legjobbnak ítélt résztvevőket, Blanka a legjobb grafikus, Tibor pedig a legjobb rendező díját és az ezzel járó oklevelet vehette át.

Diákjaink újabb remek eredményéhez ezúton is gratulálunk, és további sok sikert kívánunk nekik!

Sikerek a HEBE "Világjáró" országos földrajz csapatversenyén
2019.07.01.

Tanulóink, a korábbi tanévekhez hasonlóan, idén is lelkesen vettek részt a Hebe Kft. által szervezett levelezőversenyeken. Idén a "Világjáró" elnevezésű országos földrajz versenyben mérettek meg csapataink - Radics Nóra és Németh Patrik párosa a 4., míg a Kovács Cintia - Kovács Boldizsár - Petrányi Bálint összeállítású POK-os csapat a 6. helyezést szerezte meg az öt forduló eredményei alapján.

Tanulóinknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának ezúton is nagy szeretettel gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Szakmai előadás a hírlap médiatáborában
2019.06.24.

Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. már nem első alkalommal rendezte meg táborát a Séta - Sajtó és tanulás program legaktívabb és legeredményesebb diákjai számára.
Iskolánk médiaszakkörös csapatát az a megtiszteltetés érte, hogy előadást tarthattak a táborban, melynek ezúttal is a Sobri Jóska Kalandpark adott otthont!  Bemutatták a több országos és megyei díjat elnyert filmjeiket, a "Felhő" és a "Jerikó" című alkotásokat, utána pedig a szakkör vezetője, Pachmann Péter tartott érdekfeszítő előadást a média világáról, ami nagy sikert aratott a hallgatóság körében.
A Pannonos diákok közül egyébként Vincze-Hajnal Blanka, Nagy Damján és Talpai Viktor vesznek részt a SÉTA-táborban.

A félév diákjai - városi kitüntetések
2019.06.15.

Városunk polgármestere, Cserna Gábor, félévkor és tanév végén díjazza Dunaújváros iskoláinak kiemelkedő eredményt elért tanulóit - ennek már hagyománya van. Ezúttal azok kapták az elismerést, akik a 2018/19-es tanév második félévében jelentős tanulmányi, sport, művészeti vagy egyéb sikereket értek el.

A díjátadót rendkívül jól megszervezték, és nem próbálták összevonni a különböző kategóriákat, hanem külön-külön díjazták az eredményeket.Iskolánk diákjai közül most a 10.a osztály három tanulója érdemelte ki a Polgármester elismerését: Radics Nóra, Kolbert Zoltán Márió és Somogyi Ármin a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett csapatos matematikaversenyen elért 1. helyezésükért. Radics Nóra emellett a Sziporka országos matematika versenyen elért 2. helyezéséért is megérdemelten vehette át oklevelét.

Versenyeredményükhöz, valamint a most átvett elismeréshez is szeretettel gratulálunk diákjainknak, és további sikereket kívánunk Nekik!

Figyelemreméltó siker a TIT történelem-versenyén! ??
2019.06.14.

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumi tanulói kiemelkedő eredményt értek el a Hajdú-Bihar Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat által meghirdetett történelmi és hadtörténelmi versenyen.

Míg történelem kategóriában a 9. évfolyam tananyagára építve kellett feladatok megoldani, addig a hadtörténelem kategóriában nevezők a történelem kezdetétől napjainkig terjedő intervallumban zajló hadi eseményekkel, azok politikai, technikai hátterével ismerkedve mélyítették tudásukat.

Iskolánk diákjai közül heten: Boldizsár Angelika, Borbás Panna, Galanisz Filareti, Rabi Virág, Szopka Gréta Tímea, Tímár Áron Attila, Vincze – Hajnal Blanka értek el I. helyezést, maximális pontszámmal teljesítve a kiírt feladatokat.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Fodor Péternek büszkén gratulálunk az elért fantasztikus sikerhez!

Újabb videós siker ??
2019.06.14.

Gasparovszky Tibor "Jerikó" című kisfilmje újabb elismerést hozott alkotójának: ezúttal az Országos Diákfilm Fesztiválon jutalmazták, ahol a legeredetibb filmnyelv ezüst patkó díját kapta.
A Pannonos kisfilmnek ez már az ötödik elismerése!

Van még, aki esetleg nem látta a kisfilmet? Akkor katt ide: Jerikó

Diákunknak ezúton is gratulálunk az újabb sikerhez!

Taroltak a Pannonos "Ádámok és Évák"! ??
2019.06.09.

Iskolánk színjátszói idén is részt vettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza által megrendezett "Ádámok és Évák Ünnepe" elnevezésű megméretésen, ahol a versengő intézményeknek ezúttal ugyanazt a szituációt kellett előre kisorsolt stílusokban megvalósítani. A POK-osok görög stílusban (emelkedett, pátoszos hangnemben) előadott produkciója többszörösen elnyerte a szakmai zsűri tetszését: összesen négy elismerést zsebeltek be! Diákjaink kapták a legjobb előadásért és a leglátványosabb díszletért járó díjakat, Kirilla Krisztiánt választották az est legjobb férfi főszereplőjének, Ocztos Rebeka pedig a legszebben beszélőnek járó elismerést kapta.
Diákjaink felkészülését Sándor Melinda tanárnő mellett mentorként idén is hasznos tanácsokkal segítette Dubai Péter, a színház művészeti munkatársa.
A csapat tagjai: Kajdacsy Lili, Ocztos Rebeka, Sziládi Dzsenifer, Vajda Lilla, Csehi Levente és Kirilla Krisztián.

A Bartók Kamaraszínház "Ádámok és Évák Ünnepe" elnevezésű rendezvényéről, illetve a színjátszó megméretés eredményeiről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt - büszkén olvashatjuk a tudósítást: Egy egyszerű téma számtalan variációban

Színjátszóinknak és felkészítőiknek nagy szeretettel gratulálunk az elért fantasztikus eredményhez!

Még egy remek eredmény a DUE diákmédia pályázatán!
2019.06.05.

A DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatával kapcsolatban még egy eredménnyel adósak voltunk olvasóink számára - sajnos a helyszíni eredményhirdetés során volt egy kis "kavarodás", így a szervezőktől kellett várnunk egy visszajelzést, megerősítést, viszont most már büszkén írhatjuk meg: Gasparovszky Tibor munkájával "Az év diákvideósa - 2019." középiskolai kategóriájában a II. helyezést érdemelte ki. 

Diákunknak ezúton is gratulálunk az újabb remek eredményhez!

Serdülő bajnok lett a DSE Röplabda Akadémia csapata!
2019.06.04.

Nem kimondottan iskolai eredmény, de ettől függetlenül természetesen mi is büszkék vagyunk a fiatalokra: hat Pannonos diákkal a soraiban lett U17-es országos bajnok a Dunaferr SE röplabda akadémiája! A serdülő bajnokság döntőjét Nyíregyházán rendezték, ahol a dunaújvárosi gárda minden mérkőzését megnyerve lett bajnok! A serdülő bajnokcsapat Pannonos tagjai: Juhász Barnabás, Quintz Tamás, Dulcz Bende, Kecskeméti Bálint, Balázs Bálint és Sümegi Kristóf.
A bajnoki aranyérem mellett a POK-os fiúk több egyéni elismerést is bezsebeltek: a bajnoki döntő legjobb játékosa, vagyis az MVP Kecskeméti Bálint Olivér, míg a legjobb liberója Sümegi Kristóf András lett.

Gratulálunk a fiúknak, és további sok sikert kívánunk nekik, mind az iskola, mind az egyesület színeiben!

Különdíj a Miskolci Egyetem filozófia esszépályázatán!
2019.05.30.

Iskolánk sokoldalú tehetsége, Ruff István Zalán újabb rangos kitüntetést érdemelt ki munkájával: a Miskolci Egyetem Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézete által meghirdetett országos filozófiai esszépályázatának különdíját kapta. Ez különösen nagy elismerés, ugyanis a bírálók ebben a tanévben egyedül Zalán esszéjét díjazták, melyben arra kereste a választ, hogy az emberiség hogyan fog élni száz-kétszáz év múlva.

Ruff István Zalán újabb sikeréről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.huhasábjain is olvashatunk egy rövid beszámolót: link.

Zalánnak nagy szeretettel gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez, és további sok sikert kívánunk neki!

Taroltak diákjaink a DUE Diákmédia Pályázatán! ??
2019.05.29.

Vincze-Hajnal Blanka és Gasparovszky Tibor kisfilmjeikkel újabb kiemelkedő sikereket értek el: taroltak a Telenor és a DUE Médiahálózat - korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete - által kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának NETBiztos kategóriájában! A korábban már általunk is bemutatott kisfilmek közül Vincze-Hajnal Blanka "Felhő" című alkotásával a kategória első helyét nyerte el, amiért értékes ajándékcsomagot vehetett át az idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon! A zsűri külön kiemelte a film alapötletének újszerűségét, hogy az internet veszélyeit egészen új nézőpontból közelítette meg. Ugyanebben a NETBiztos kategóriában Gasparovszky Tibor "Jerikó" című kisfilmjét ítélte a szakmai zsűri a második legjobbnak. Fantasztikus eredmény, hogy egy országos pályázat eredményhirdetésén két Pannonos diák vehette át a legjobbaknak járó okleveleket!

DUE és a Telenor által közösen meghirdetett NETBiztos Pályázat keddi eredményhirdetéséről természetesen a DUE is beszámolt! A cikkben megtekinthetőek a győztes kisfilmek is, ha valaki eddig lemaradt volna róluk: Megvan a NETBiztos pályázat 2019 győztese.

Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt diákjaink sikeréről, melyet a DUE és a Telenor közös kisfilm pályázatán értek el: link.

A kisfilmek alkotóinak, szereplőinek hatalmas szeretettel gratulálunk, és köszönjük a segítséget a médiaszakkör munkáját támogató pedagógusnak, és a szakkör szakmai vezetőjének, Pachmann Péternek is!

Jakab Beáta tanárnő a legjobbak között
2019.05.28.

Iskolánk földrajz-német szakos pedagógusa, Jakab Beáta második lettHebe Kft. által megrendezett "Év tanára" díjkiosztón! Az iskolánkban is nagy népszerűségnek örvendő levelezőversenyeket megvalósító Hebe Kft. öt évvel ezelőtt indította el az "Év tanára" díjat, melynek célja, hogy kifejezzék tiszteletüket és nagyrabecsülésüket azon pedagógusok iránt, akik áldozatos munkával foglalkoznak a diákokkal a levelezőversenyek során. A díjátadóra a tanulók ajánlása mellett a Hebe Kft. is meghívott néhány olyan pedagógust, akik az elmúlt évek során kiemelkedő eredményeket értek el diákjaikkal a versenyeken - így került a jelöltek közé a POK pedagógusa is. A díjátadó lehetőséget biztosít a résztvevő szakemberek számára a szakmai konzultációra is, ahol a tehetséggondozás aktuális kérdései kerülnek a középpontba.

Jakab Beáta tanárnőnek gratulálunk a kitüntetéshez, és az elmúlt években elért remek versenyeredményekhez!

Országos 2. hely matematikából!
2019.05.14.

Radics Nóra, iskolánk 10/A osztályos tanulója fantasztikus eredményt ért el a Sziporka matematika verseny országos döntőjében: korosztályának "Barangolás az algebrai kifejezések világában" elnevezésű versenyében a második helyet szerezte meg?? A verseny során három levelezős forduló eredményei alapján a legjobb tíz versenyző került az országos döntőbe, ahol újabb feladatok vártak a résztvevőkre. A verseny jól szervezett volt, és remekül segítette a matematika ezen területén a diákok tudásának elmélyülését. A diákok elmondása alapján a feladatok is jól szolgálták a verseny céljait: se túl könnyűek, se túl nehezek nem voltak.

Nórának, és felkészítő tanárának, Árgyelán Emesének ezúton is gratulálunk a remek eredményhez!

Elismerő oklevél
2019.05.09.

Véget ért a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának tavaszi féléve, melynek végén - a korábbiakhoz hasonlóan - díjazták és elismerték a legtehetségesebb és legtöbbet író diákokat. A Pannon Oktatási Központot ebben a félévben Dulcz Bende, 9.B osztályos diákunk képviselte, aki oklevelet vehetett át a hírlap díjátadó ünnepségén.
Ezúton gratulálunk Bendének, és tanárának, Dukai Lászlónak!

Tanulónk beszámolója a hivatkozásra kattintva olvasható.

Gratulálunk az eredményhez!

Elismerések a ballagáson
2019.05.08.

Természetesen az idei ballagás során is átadásra kerültek azok a díjak és oklevelek, melyekkel intézményünk vezetői a ballagó diákok eredményeit ismerték el.
Az idei évben a Pro Talentis díjat KAKAS NOÉMI kapta, aki szorgalmával, eredményeivel, közösségi szerepvállalásával emelkedett ki társai közül.

Az elmúlt 4 évben kitartó szorgalmukkal mutattak példát az iskolánk tanulói számára
a 12/A osztályból: Szemenovics Alexandra, Deák Tímea, Filó Botond Levente, Lédeczi Levente és Török Noémi,
a 12/B osztályból: Bankó Zsófia Katalin, Gyöngyösi Zsófia, Puskás Judit, Gasparovszky Tibor, Sándor Kinga.

A közösségért végzett munkájukért kaptak elismerést ebben az évben
a 12/a osztályból: Baki Rebeka, Balla Ákos, Hermann Johanna, Kapusi Viktória, Tóth Eszter,
a 12/B osztályból pedig Bódás Fanni, Braun Patrik Máté, Gerendás Lili Hanna, Rabi Károly, Szabó Kristóf Marcell és Szalai Bálint.

Az elismerésekhez ezúton is sok szeretettel gratulálunk diákjainknak!

Egyenes út az országos döntőbe
2019.04.26.

Iskolánk tanulója, Endrész Klaudia már korábban is számos kiemelkedő eredménnyel hívta fel magára az atlétika sportág iránt érdeklődők figyelmét - ezúttal a Fejér megyei diákolimpia döntőjében bizonyította tehetségét. Klaudia 100 méteres síkfutásban második, míg fő számában, távolugrásban 1. helyen jutott be a május 25-i Országos döntőbe. Ifjú sportolónk a nagy szél és a szezon eleji forma ellenére is fantasztikusat versenyzett, edzője, Házi Éva nagy örömére.

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk mind a diákolimpiai küzdelmek, mind a további versenyek során!

Újabb remeklés a Fejér Megyei Diáknapokon
2019.04.15.

Fejér Megyei Diáknapok 2019-es, székesfehérvári rendezvényén is népes „különítmény” képviselte a Pannon Oktatási Központ Gimnázium színeit, és a korábbi évekhez hasonlóan sok szép eredményt, és számos minősítést szereztek diákjaink. Az összegyűjtött ötvenkét pontjával a Pannon Oktatási Központ – az induló 35 középiskola rangsorában – a fantasztikus ötödik helyet szerezte meg, a Tóparti, a fehérvári Vasvári, a Gorsium művészeti gimnázium, és a dunaújvárosi Széchenyi mögött.
Az elért eredmények közül (melyeket a csatolt dokumentumban részletesen végigböngészhetnek az érdeklődők) kiemelkedik Gasparovszky Tibor teljesítménye, aki kisfilmjével az arany minősítés mellé az értékes pontokat jelentő különdíjat is elnyerte a vizuális műfajok kategóriájában, irodalom (vers- és prózaírás) kategóriában pedig egy bronz minősítést is begyűjtött. ? Szentimrey Dóra két kategóriában szerzett aranyat, Soós Laura a média kategóriában két arany minősítést szerzett fényképeivel, ahogyan Vincze-Hajnal Blanka kisfilmje is aranyat ért.
A könnyűzene kategóriában hagyományosan jól szerepeltek diákjaink: a Pannon Project elnevezésű formáció, Szentimrey Dóra, Balla Bence és a „Viki és Bence” duó is arany minősítést szerzett, míg Várkonyi Kornélia előadását bronz minősítéssel díjazta a zsűri. Balla Bence énekes-gitáros előadása különösen lenyűgözte a zsűrit, hiszen a fiatal tehetség a diáknapok vasárnapi gálájára is meghívást kapott, ahol újra előadhatta arannyal értékelt dalát. ??
Továbbá szintén arany minősítést ért az ítészek szerint Varga Zsófi „Dologház” című táncos koreográfiája, Ocztos Rebeka a vers- és prózamondás, Kakas Noémi pedig a vers- és prózaírás kategóriában, és Szentimrey Dóra honismeret kategóriában beadott munkája. Zorics Regina sportcsapatával, a Spartan Cheerleaders-szel is részt vett a "sótájm" kategória megméretésein, és látványos előadással nyűgözték le a zsűrit – bár a csapatnak megítélt arany minősítéssel nem a Pannon pontjait gyarapították, diákunknak természetesen így is gratulálunk a remek szerepléshez. ?
A Diáknapokon résztvevő minden tanulónknak, és az ő felkészülésüket segítő pedagógus kollégáknak is nagy szeretettel gratulálunk, és köszönjük a befektetett munkát! ??

A fényképek a Fejér Megyei Diáknapok hivatalos facebook-oldalának fotói. A később felkerülő képeket is igyekszünk majd begyűjteni, és frissíteni velük a POK Facebook oldalának albumát!

 

Előadott dal: Muse - Dig down
A 2019-es Fejér Megyei Diáknapok zsűrije arany minősítéssel díjazta a produkciót.Fejér Megyei Diáknapok

 

Fejér Megyei Diáknapok versenyében Szentimrey Dóra ezúttal Dés László Botladozva című dalát dolgozta fel: előadását a könnyűzene kategória zsűrije arany minősítéssel ismerte el.

Gratulálunk az eredményekhez!

Húsvéti német nyelvi vetélkedő
2019.04.15.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája meghívására hagyományteremtő húsvéti német nyelvi vetélkedőn vettünk részt április 11 -én. A versenyt a Centrum tanéttermben rendezték, ahol a város valamennyi középiskolája képviseltetve volt. Az összesen 8 csapat közül a  POK 4 fős németes csapata a 2. helyen végzett. Nagyszerű eredmény ez, hiszen 9. évfolyamos tanulóink először vettek részt városi szintű versenyen.
A csapat tagjai: Horváth Lili, Koppányi Tímea, Szopka Tímea és Vojnits Bence.

Tanulóinknak, és felkészítő tanáruknak, Mazán Vilmosnak ezúton is gratulálunk, és még sok hasonló sikert kívánunk!

Gratulálunk az eredményhez!

A legjobb fényképeket díjaztuk ??
2019.04.11.

Fehériné Hamucska Andrea tanárnő hétfőn tartotta meg a korábban meghirdetett "Hobbim a fotózás" című iskolai fotópályázat eredményhirdetését.
A zsűri az 1. helyezést HÍR ALEXANDRÁNAK, a másodikat SOÓS LAURÁNAK, míg TÓTH BENCÉNEK a harmadik helyet ítélte oda. TAJTI OLIVÉR elismerő oklevélben részesült.

Gratulálunk az eredményhez!

Fantasztikus harmadik díj az országos Polygon pályázaton
2019.04.09.

Ruff István Zalán, a POK sokoldalú tehetsége sikerrel vett részt a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete által meghirdetett "Polygon Pályázat Matematikából, Középiskolásoknak" című versenyen, ahol a diákok a középiskolai matematikához kapcsolódó problémák, érdekességek témájában készítették el beadott dolgozataikat. A Bolyai Intézet oktatóiból álló zsűri 3. díjjal jutalmazta iskolánk tanulójának pályamunkáját, amihez természetesen nagy szeretettel gratulálunk!
A díjakat kétnapos konferencia keretében adták át, az okleveleket dr. Hajnal Pétertől, a szakmai zsűri elnökétől vehették át a fiatalok.

Gratulálunk az eredményhez!

Egyenletmegoldó párbajon vitézkedtek diákjaink
2019.04.05.

A Bánki iskola hagyományos egyenletmegoldó versenyén a kilencedik, tizedik és tizenegyedik évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. A Pannonos tanulók Árgyelán Emese tanárnő felkészítésével remekül szerepeltek a versenyen: három első helyezést, négy második és két harmadik helyet szereztek. Részletes eredmények a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu cikkében olvashatóak: link.
Diákjainknak és felkészítő tanáruknak nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez! ?????

Gratulálunk az eredményekhez!

A félév legjobbjait díjazták
2019.04.02.

Már hagyománya van annak, hogy Cserna Gábor, városunk polgármestere félévzáráskor díjazza Dunaújváros iskoláinak kiemelkedő eredményt elért tanulóit. A díj azoknak a tanulóknak jár, akik a 2018/19-es tanév első félévében jelentős tanulmányi, sport, művészeti vagy egyéb sikereket értek el.
A Pannon diákjai ezen alkalommal két oklevelet vehettek át városunk polgármesterétől: Vincze-Hajnal Blanka tanulmányi eredményeiért és közösségi munkájáért, Nyári Bianka, Polányi Ákos és Borbás Panna pedig a Bolyai matematika csapatversenyen elért eredményeikért kapták az elismerést.

Fotók:  Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu
A képekre kattintva galéria nyílik meg.

Gratulálunk az eredményhez!

"A Pannon bekerült a diákolimpiák történelemkönyvébe"
2019.03.14.

Elindult a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának tavaszi időszaka. Ezúttal Dulcz Bende, iskolánk 9.B osztályos tanulójának beszámolóját olvashatjuk arról, hogy milyen érzés volt megélni a röplabda diákolimpia februári országos döntőjét, ahonnan a Pannon csapata a fényesen csillogó ezüstéremmel térhetett haza.

Tanulónk beszámolója a hivatkozásra kattintva olvasható.

Gratulálunk az eredményhez!

Közösségi média: áldás vagy sokkal inkább átok?
2019.03.08.

Iskolánk tanulója, Vincze-Hajnal Blanka újabb írással jelent meg a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu felületén: ezúttal a közösségi médiával kapcsolatos gondolatait olvashatjuk.

Tanulónk írása a hivatkozásra kattintva olvasható.

Ezüstös szereplés az országos döntőben ????
2019.02.11.

Iskolánk röplabda-csapata a korábbi remek szereplésnek köszönhetően az elmúlt hétvégén a diákolimpia országos döntőjében mérette meg magát Békéscsabán: fantasztikus teljesítménnyel végül az ország második legjobb csapata lett a Pannon!
A diákolimpiai torna pénteki napján két mérkőzést vívtak a POK-os srácok, megverték a 13 éve veretlen (!) dunaújvárosi riválist, a Hild csapatát, és magabiztosan nyertek kecskeméti ellenfelükkel szemben is. Szombaton sajnos vereséggel folytatódott a Pannon szereplése, ugyanis a kaposvári Munkácsy Gimnázium csapata jobbnak bizonyult mieinknél, viszont egy újabb kecskeméti csapatot sikerült legyőzni, így a csoport második helyén jutottak tovább fiaink a vasárnapi versenynapra.
A vasárnap délelőtti mérkőzésen a kaposvári Eötvös Szakgimnázium csapatát 3-1 arányban verte a POK-os alakulat, így a fiúk bejutottak a diákolimpiai végső döntőjébe: az aranyért vívott csatában ismét a kaposvári Munkácsy Gimnáziummal került szembe a POK csapata. Sajnos a döntőben nagyon szoros mérkőzésen ugyan, de 3-2-re ismét kikaptunk a kaposváriaktól, így az ezüstérmet érő 2. helyet szerezte meg a Pannonos gárda.
Ugyan a végső győzelem kicsúszott a fiúk kezéből, de mi így is végtelenül büszkék vagyunk a srácokra, hiszen fantasztikus eredményt értek el! A pillanatnyi csalódást, és a három nap fáradtságát követően bizakodva tekinthetünk a jövőbe: a jelenlegi csapat jelentős része még csak 9-10. osztályos, így a következő években még sok-sok kiemelkedő eredményt érhetnek el együtt a srácok.
Az országos döntő legtaktikásabb játékosának Sümegi Kristóf 9/B osztályos tanulónkat választották a békéscsabai torna során.

A csapat tagjai voltak: Laczi Dominik, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint, Dulcz Bende, Pukánszky Bálint, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Mihucz Csaba, Ambrus Bence, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf.

Röplabdázóinknak és felkészítőiknek, Kovács-Erdősi Vera és Szücs Ákos testnevelőknek óriási szívvel gratulálunk!

A röplabda diákolimpia országos döntőjében ezüstérmet szerző csapat tagjait köszöntötte az iskola igazgatója, Borgulya Zoltán és az intézményfenntartó, Borgulyáné Antal Zsuzsanna.
Az elismerő szavak mellé a csapat tagjai tárgyjutalmat is kaptak, és az igazgatói dicséret természetesen nem csak szóban, de írásban is jár a fiúknak a fantasztikus eredményért!

Gratulálunk az eredményhez!

"Itt is, ott is lányé lett az Aranytoll"
2019.02.05.

Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu rövid írásban mutatta be a megyei és a városi újság Aranytoll-díjjal kitüntetett diákjait - ahogyan arról korábban mi is büszkén számoltunk be, a dunaújvárosi díjazott ezúttal is egy POK-os diák lett, ezúttal Vincze-Hajnal Blanka, 9. osztályos tanulónk.

A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu-n megjelent cikk elolvasható az alábbi linken.

Fotó és további részletek:  Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu

Gratulálunk az eredményhez!

SÉTA - Vincze-Hajnal Blanka az Aranytoll-díj nyertese
2019.01.28.

Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának őszi-téli féléve befejeződött, melynek zárásaként - a korábbi remek POK-os hagyományokat folytatva - Vincze-Hajnal Blanka, iskolánk 9. évfolyamos diákja lett a program legügyesebb, legeredményesebb résztvevője, ezzel elnyerte az Aranytoll-díjat.
Blankának, és felkészítő tanárának, Dukai Lászlónak is gratulálunk az elért eredményhez, és további sok sikert kívánunk!

Fotó és további részletek:  Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu

Gratulálunk az eredményhez!

Helytállás az országos döntőben
2019.01.21.

A hétvégén Kazincbarcikán rendezték meg a Floorball Diákolimpia Országos döntőjét, ahová történetében először a Pannon csapata is kvalifikálta magát.
A POK-os fiúkat mindenképpen hatalmas dicséret illeti: az alakulatból ezúttal hiányzott két meghatározó játékos, és a szerencse sem volt mellettük, de nagyot küzdött a csapat, és méltóságteljesen, nagyon sportszerűen álltak helyt, ami ezúttal a 7. helyezés megszerzésére volt elegendő.
A csapat tagjai voltak: Barna Dávid, Gulácsi Ábris, Gebei Bence, Kis Bence, Vojnits Balázs.

A sportág országos döntőjében az iskola történetében először szerepelt csapatunk, így mind a résztvevő csapattagok, mind felkészítő tanáruk, Kovács-Erdősi Vera tanárnő is megérdemli a gratulációt!

Gratulálunk az eredményhez!

Országos döntőbe jutottak röplabdázóink!
2019.01.18.

2019.01.17-én rendezték meg a 2018-2019. tanév Röplabda Diákolimpia Országos elődöntőjének tatabányai fordulóját, ahol a korábbi remek szereplés eredményeként a POK-os fiúk is érdekeltek voltak.
Az elődöntőben a mieinken kívül a bonyhádi Perczel, a mosonmagyaróvári Kossuth és a tatabányai Bánki középiskolák csapatai szerepeltek.
A forduló első összecsapásán a Pannon gárdája a tatabányaiakkal mérkőzött meg, ahol a tét a helyi rendezés döntőjébe jutás volt. Az újvárosi srácok magabiztos játékkal, 3:0-s sikert arattak, ugyanúgy, ahogy a forduló döntőjében, a bonyhádi alakulattal szemben is.
Két fantasztikus győzelmével a Pannon Dunaújvárosi Magángimnázium csapata kvalifikálta magát a februárban Békéscsabán megrendezésre kerülő Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjére.

A csapat tagjai:
Álló sor: Ambrus Bence, Majoros Balázs, Kecskeméti Bálint, Mihucz Csaba, Quintz Tamás, Balázs Bálint, Laczi Dominik (csapatkapitány).
Alsó sor: Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Sümegi Kristóf (liberó), Pukánszky Bálint, Dulcz Bende.
edző: Szücs Ákos

A csapat tagjainak és edzőjüknek is gratulálunk az újabb fantasztikus sikerhez!

Merre is induljak el? Hogyan tovább?
2019.01.16.

Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának keretében ezúttal Vincze-Hajnal Blanka középiskolai felvételivel, továbbtanulással kapcsolatos gondolatait olvashatjuk, aminek most különösen nagy az aktualitása: a hatodikos és nyolcadikos tanulók éppen most szombaton délelőtt írják majd a felvételijüket.

Diákunk írása a hivatkozásra kattintva olvasható.

Fotó és további részletek:  Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu

Tél és Karácsony rajzpályázat
2019.01.14.

Még a karácsonyi műsor szünetében került sor a Pannon diákjai számára meghirdetett "Tél és Karácsony" című rajzpályázatunk eredményhirdetésére. Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a sok-sok elkészített pályamunkát!

Íme a pályázat eredményei:
I. helyezett: Vincze-Hajnal Blanka (9.B)
II. helyezett: Mikuli Hanna (9.A)
III. helyezett: Pintér Anett (10.B)
A zsűri elismerő oklevéllel jutalmazta Sztanó Csengét (10.A), Vári Rózsa Kittit (10.B) és Hekele Dórát (10.B).

Kovács Amanda, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanulója is készített pályaművet rajzversenyünkre, amelyet különdíjjal jutalmazott a zsűri.

Gratulálunk az eredményekhez!

Xmas Party - angol nyelvi vetélkedő
2018.12.21.

Az ünnepek előtti hajtásban egy-két beszámolóval adósak maradtunk, de igyekszünk pótolni elmaradásainkat. 
Iskolánk először rendezte meg "Xmas Party" névre hallgató angol nyelvi vetélkedőjét, amit középiskolások részére hirdettünk meg. A rendezvényen végül 6 csapat vett részt: 2 csapat jelentkezett a Bánkiból, egy a Rostiból, egy a Rudasból, egy a Széchenyiből, és egy csapatot neveztünk mi a POK-ból.
A vetélkedőre számos érdekes és izgalmas karácsonyi feladattal készült iskolánk idegennyelvi munkaközössége: volt "Xmas Quiz", dalfelismerés, dalszöveg-kiegészítés, de vicces filmrészletekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kellett a résztvevőknek. A karácsonyi activity-t követően, a jó hangulatú délután zárásaként pedig előre meghatározott táncstílusokat mutattak be a csapatok.
A vetélkedő eredményhirdetésekor a Széchenyi csapata örülhetett legjobban, ők gyűjtötték a legtöbb pontot, egyetlen ponttal maradt le mögöttük a Bánki egyik csapata, a harmadik helyet pedig a Pannon csapata szerezte meg.
A karácsonyi téma több helyen is visszaköszönt az este folyamán: a diákok ünnepi hangulatban terített asztalról falatozhattak, emellett pedig ajándékozás zárta az estét, minden résztvevő apró ajándékokkal és emléklappal távozott.
Gratulálunk a díjazottaknak, mindenkinek köszönjük a részvételt, a kollégáknak pedig a vetélkedő megvalósítását!

Gratulálunk az eredményekhez!

Sikeres szereplés a Bolyai-versenyen
2018.12.20.

A 8-9. évfolyamos tanulók Bolyai városi és városkörnyéki matematika csapatversenyének döntőjét december közepén a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban rendezték meg. A végső megméretésre (a két előzetes forduló alapján) a legjobb eredményt elért nyolc csapat kapott meghívást - nagy büszkeség számunkra, hogy a legjobbak közé két POK-os gárda is bekerült.
A döntőben nyolc állomáson kellett a csapatoknak feladatokat megoldaniuk időre úgy, hogy bármilyen segédeszközt használhattak, kivéve más személyek tanácsát.

Iskolánk csapatai szépen szerepeltek a döntőben: a Nyári Bianka, Borbás Panna, Polányi Ákos alkotta trió a verseny második helyét szerezte meg, a Csiki Amanda, Lukács-Soós Ádám Soma és Barányi Alexandra alkotta csapat pedig elismerésben részesült.

Diákjainknak és felkészítő tanáruknak is nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez!

Gratulálunk az eredményhez!

Floorball: irány az országos döntő!
2018.12.13.

Hatalmas sikert ért el a POK csapata a Floorball Diákolimpia országos elődöntőjében, a Pakson megrendezett viadalom három megye hét csapata vívott nagy csatát az országos döntőbe jutásért.
A pannonos fiúk nagyon fegyelmezetten, szívvel-lélekkel küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye: csak a Testnevelési Egyetem gyakorló gimnáziumától kaptak ki, így a torna második helyét megszerezve jutottak be az országos döntőbe, amivel már biztosan az ország legjobb nyolc csapata között vannak.
A csapat tagjai voltak: Barna Dávid, Gebei Bence, Gulácsi Ábris, Kiss Bence, Somogyi Natan, Vojnits Bence és Vojnits Balázs.
A csapat tagjainak, és felkészítő tanáruknak, Kovács-Erdősi Vera tanárnőnek nagy szeretettel gratulálunk, és kívánunk további sikereket az országos döntőre!

Gratulálunk az eredményhez!

Különdíjas plakátterv
2018.12.11.

Vincze-Hajnal Blanka, iskolánk 9.B osztályos tanulója újabb területen mutatta meg tehetségét: a HENT (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület) által kiírt, Ne FAKE-ezz! című pályázaton különdíjat nyert. A szervezet pályázatának elsődleges célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy a bizonytalan eredetű áruk (hamis termékek) megvásárlásával akár saját életüket is veszélyeztethetik, egyúttal pedig a szervezett bűnözést is támogatják.
Blankának, és rajztanárának, Fehériné Hamucska Andrea tanárnőnek ezúton is gratulálunk az elért eredményhez!

"Endrész Klaudia lett az esztendő legjobb ifjúsági atlétanője"
2018.11.26.

Ma is büszkén nyithattuk ki a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu-t, ugyanis az újság hasábjain olvashatunk arról, hogy iskolánk remek atlétáját, Endrész Klaudiát, kiemelkedő teljesítményéért az Év ifjúsági leány atlétája megtisztelő címmel tüntették ki.
A fiatal sportolónő edzőjét, Pappné Házi Évát is díjazták.
Mindkettejüknek gratulálunk az elnyert kitüntetésekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk nekik!

A cikk a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu oldalán olvasható.

Fotó és további részletek:  Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu

Röplabda: sikeres kezdetek a diákolimpián
2018.11.23.

Iskolánk röplabdásai sikerrel teljesítették az idei diákolimpia első kihívását: a Fejér megyei döntő 2. helyét megszerezve továbbjutottak a versenysorozat következő fordulójába. A dunaújvárosi eseményen két székesfehérvári és egy sárbogárdi csapat, valamint a Hild iskola gárdája ellen kellett megküzdeniük a POK-os fiúknak a továbbjutást érő helyek valamelyikének megszerzéséért. A nagy röplabda-hagyományokkal rendelkező Hildtől ugyan kikaptak, de a másik három csapatot magabiztosan, 2-0-s eredménnyel sikerült legyőzni.
A csapat tagjai: Dulcz Bende, Mihucz Csaba, Laczi Dominik, Sümegi Kristóf, Majoros Balázs, Szabó Máté, Kecskeméti Bálint, Tajti Olivér, Quintz Tamás, Ambrus Bence, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint és Balázs Bálint.
A fiúknak, és felkészítő tanáruknak, Szücs Ákosnak nagy szeretettel gratulálunk, és további sikeres szereplést kívánunk a diákolimpiai küzdelmek során!

Országos elődöntőben floorballosaink!
2018.11.16.

A POK floorball-csapata az idei tanévben is megkezdte menetelését, hiszen a Fejér Megyei Diákolimpia székesfehérvári döntőjében - két fehérvári csapatot megelőzve, a dunaújvárosi Rudas iskola gárdája mögött - a Pannonos fiúk megszerezték a 2. helyet, ezzel pedig továbbjutottak az országos elődöntőre.
A csapat tagjai: Gulácsi Ábris, Gebei Bence, Barna Dávid, Kiss Bence, Vojnits Bence és Juhász Barnabás, felkészítő és kísérőtanáruk Kovács-Erdősi Vera.

A csapatnak ezúton gratulálunk, és további sikeres diákolimpiai szereplést kívánunk!

Újabb siker a pannonos rajz szakkör életében
2018.11.09.

2018. november 6-án rendezték meg Hajdúszoboszlón a XIII. Országos Képzőművészeti Diáktárlat kiállítás megnyitóját és díj átadóját. A Pannon Oktatási Központ és Gimnázium rajz szakkör diákjai 8 alkotást küldtek be, melyek közül 5 pályaművet kiállításra alkalmasnak ítélt a szakmai zsűri. Lukács Melinda, Molnár Dóra, Pintér Anett, Sztanó Csenge és Tóth Barbara munkáit tekinthette meg a közönség. Egy kiemelkedő eredmény is született. Molnár Dóra alkotása különdíjban is részesült. Közel 400 beküldött alkotás közül kerültek be a pályaműveik a legjobbak a közé. Felkészítő tanáruk Fehériné Hamucska Andrea nagyon büszke, hogy ilyen tehetséges művészpalántákkal dolgozhat a mindennapokban.
Gratulálunk az elért eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk.

Endrész Klaudia olimpiai ezüstérmes!
2018.10.15.

"Mindössze egy ugráson és egy centiméteren múlt, hogy a távolugró Endrész Klaudia nem lett ifjúsági olimpiai bajnok Buenos Airesben. A magyar lány az utolsó ugrásával (626 cm) az élre repítette magát, ám a belga Maite Beernaert rá tudott tenni még egy lapáttal (631 cm). Mivel az első és a második forduló legjobb eredményeit összeadják, így a belga (12.32 m) egy centiméterrel megelőzte Klaudiát (12.31 m), aki ezüstéremmel térhet haza." (www.utanpotlassport.hu)

Klaudiának, és edzőjének, Házi Évának ezúton is gratulálunk ehhez az igazán fantasztikus eredményhez! ??

Gratulálunk az eredményhez!

Kajakos sikerek a diákolimpián
2018.10.08.

A tanév még alig indult el, máris megkezdődtek a diákolimpia különböző sportversenyei. Szerencsére máris szép eredményekről tudunk beszámolni: a Fadd-Domboriban megrendezett kajak-kenu országos diákolimpián Ecsődi Sára (bizonyítva, hogy nem érdemtelenül kapta meg a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója" címet) K1 1000 méteres távon a 2. helyezést szerezte meg, 2000 méteren pedig negyedikként ért a célba. Bucsi Blanka az U17-esek között K1 1000 méteren 7. helyezést ért el
Ezúton is gratulálunk a lányoknak! 

Gratulálunk az eredményekhez!

TOP