Új utak előtt a dunaújvárosi Karolina Road
2018.07.31.

Nemrég megjelent egy bemutatkozó, vagy inkább egy "előretekintő" interjú a Karolina Road zenekarral a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain. ?????A fiatalokat sokat láthattuk a POK-os rendezvényeken, de lassan azért levetkőzik magukról az "iskolai zenekar" címkét, és zenéjükkel egyre nagyobb közönséget hódítanak meg (legutóbb például már a Quimby előtt játszottak Kisapostagon a repülőnapon)! Terveik megvalósításához nagyon sok sikert kívánunk nekik! ?‍???

További részletek a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu oldalán.

Gratulálunk a sikerhez!

Céltudatos röplabdázók
2018.07.31.

Sportolóink az idei tanévben igazán kitettek magukért, azonban a sportsikerek mellett a tanulást is fontosnak tekintik. Ifjú röplabdázóink erről a "kettősségről" nyilatkoztak a Dunaújváros Online hasábjain. A fiúknak a következő tanévekre és szezonokra is hasonló sikereket kívánunk! ???

Sárkányhajó világbajnokok!
2018.07.31.

Újabb, a tanulóinkat is érintő sportsikerekkel jövünk: július közepén rendezték meg a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot Szegeden, ahol a dunaújvárosi Dragon Steel SE színeiben iskolánk két diákja, Bucsi Blanka és Ecsődi Sára is hajóba szállt.
Az újvárosi sárkányhajósok a szegedi világbajnokságon igazán remekül szerepeltek, hiszen a verseny nyitónapján "Junoir A mixed" kategóriában nem találtak legyőzőre, így világbajnokok lettek! Az éremkollekciót a megméretés során pedig tovább bővítették, ezüst- és bronzérem is került a "Sárkányok" nyakába!
Blankának és Sárának, valamint a teljes Dragon Steel legénységnek gratulálunk a fantasztikus eredményekhez!

Gratulálunk az eredményhez!

Zorics Regina részt vett a cheer-sportág Európa-bajnokságán Helsinkiben
2018.07.31.

A nyári szünet alatt született eredményekről sem szeretnénk megfeledkezni, így kicsit késve ugyan, de annál nagyobb büszkeséggel számolunk be arról, hogy a Pannon Dunaújvárosi Magángimnázium diákja, Zorics Regina, a Spartan Cheerleading Sportegyesület tagjaként részt vett a cheer-sportág Európa-bajnokságán Helsinkiben, ahol a csapat az elmúlt időszak egyik legerősebb és legszínvonalasabb Coed Elite mezőnyében hatodik helyezést ért el.
Ezúton gratulálunk Reginának, és a Spartan teljes csapatának! ???
A versenyen készült képek megtekinthetőek a Spartan Cheerleading Sportegyesület Facebook oldalán.

Reméljük, a csapat látványos gyakorlatait, ahogyan arra már korábban is többször volt példa, láthatjuk majd a különböző iskolai rendezvényeinken!

Gratulálunk az eredményhez!

Ecsődi Sára Magyarország jó tanulója, jó sportolója
2018.07.31.

Iskolánk tanulója, Ecsődi Sára kajakozó osztályfőnöke, Pomázi Petra tanárnő jelölését követően, kiemelkedő sporteredményeinek és 4.8-as tanulmányi átlagának köszönhetően, kiérdemelte a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója" címet.
Nagy-nagy büszkeséggel gratulálunk Sárának!

További részletek a Dunaújváros Online oldalán olvashatók.

Gratulálunk az eredményhez!

Szép Európa-bajnoki szereplés
2018.07.18.

Úgy tűnik, a nyári szünet sem telik el büszkeségre okot adó eredmények nélkül, ezekben a hónapokban pedig leginkább a Pannonos diákok kiemelkedő sporteredményei kerülnek előtérbe.
Endrész Klaudia, akinek távolugró eredményeiről korábban is büszkén számolhattunk be, ezúttal az U18-as Európa-bajnokságon bizonyította, hogy sportágának igazán nagy tehetsége! A Győrben megrendezett kontinens-viadalon 615 cm-es ugrásával az 5. helyet szerezte meg távolugrásban, amivel pedig kvalifikálta magát a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiára.
Klaudiának és edzőjének, Házi Évának ezúton is gratulálunk az újabb szenzációs eredményhez!

Gratulálunk az eredményhez!

Klaudia nemzetközi aranya
2018.06.13.

Endrész Klaudia eddig is számos remek távolugró eredménnyel kápráztatott el minket, de most talán még az országos csúcsokat és a diákolimpiai győzelmeket is túlszárnyalta! Szlovéniában a magyar válogatott tagjaként a nemzetközi U18-as mezőnyben sem talált legyőzőre, ezúttal 616 cm-es eredménnyel állhatott a dobogó legfelső fokára?
A mostani megméretés remek felkészülésül szolgált a következő kihívásokra: jön majd az országos ifibajnokság és július elején Győrben az ifi-EB, amire Klaudia a kiugró diákolimpiai szereplésével kvalifikálta magát!
Klaudiának és edzőjének, Házi Évának gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez, és sok sikert kívánunk a következő megméretésekhez!

Gratulálunk az eredményhez!

Újabb Hebe-versenyes földrajz-sikerek
2018.06.08.

A Pannonos diákok ismét szép sikereket értek el a Hebe Kft. által szervezett levelezős versenyen, ezúttal az ötfordulós földrajz csapatverseny országos döntőjében bizonyították, hogy a POK-os diákoknak nagy erőssége a földrajz!
Az országos döntő talán legifjabb résztvevőiként (kilencedik osztályosként) a Németh Patrik - Radics Nóra duónak a második, a Petrányi Bálint - Kovács Boldizsár párosnak a harmadik helyezést sikerült megszerezni a középiskolások megméretésén! ???
A diákoknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának büszke szívvel gratulálunk az elért eredményekhez!

Gratulálunk a sikerhez!

Újabb sportsiker - ezúttal strandfociban!
2018.06.05.

A dunaújvárosi középiskolások számára ma rendezték meg az első Mozdulj meg! elnevezésű tornát a Szalki-szigeten, ahol a Pannonos fiúk strandfoci-csapata, kilenc induló együttesből az előkelő harmadik helyet szerezte meg, Kovács Barnabás 9.C-s tanulónkat pedig a torna legtechnikásabb játékosának választották!
A srácoknak, valamint felkészítő- és kísérőtanáruknak, Kovács-Erdősi Verának is szeretettel gratulálunk az elért szép eredményhez!

A bronzérmes csapat tagjai voltak: Juhász Barnabás, Veszeli Benjamin, Kis Bence, Barna Dávid, Gulácsi Ábris, Gebei Bence, Bartalos Mihály, Kovács Barnabás (a képen szerepel még Vadócz Dániel és Nagy Damján, akik a POK második csapatával vettek részt a versenyen).

Gratulálunk a sikerhez!

Közönség- és különdíjas Ádámok és Évák
2018.06.04.

Iskolánk színjátszói, ahogyan a korábbi években, idén is részt vettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza által megszervezett Ádámok és Évák Ünnepe elnevezésű rendezvényen, ahol ezúttal a János vitézt dolgozták fel a városi és környékbeli iskolások.
A Pannont idén két csapat képviselte, és színjátszóink előadása egyaránt elnyerte a közönség és a zsűri tetszését is. A megméretés történetében idén először hirdették meg a közönségdíjat, és a nézők támogatásának eredményeként iskolánk 1-es csapata nyerte el a legtöbb szavazatért járó Lucifer-díjat?? Emellett a zsűri több különdíjjal is jutalmazta diákjaink előadását: csoportos különdíjat nyertek a legjobb pillanatért a bárány lányok, Gasparovszky Tibor lett az előadás legjobb mesemondója, Balla Bence pedig a legjobb zenei előadásért vehetett át oklevelet.
A POK-os diákoknak örömmel gratulálunk a szép eredményekhez, Sándor Melinda és Lényi Diána tanárnőknek, valamint Dubai Péternek és Jókai Ágnesnek köszönjük a sikeres felkészítést!

A csapat tagjai: Sándor Kinga, Balla Bence, Sebestyén Zénó
A csapat tagjai: Mogyoródi Luca, Kajdacsy Lili, Soós Laura, Sziládi Dzsenifer, Kakas Noémi, Gasparovszky Tibor, Kirilla Kriszitán, Major Melinda, Sata Réka, Németh Panna, Orsó Abigél, Braun Patrik

Gratulálunk a sikerhez!

Atlétikai Országos Diákolimpia Döntőn elért siker
2018.05.29.

Május 26-án szombaton rendezték meg az Atlétikai Országos Diákolimpia Döntőjét, ahol iskolánk tanulója Endrész Klaudia távolugrásban képviselte a Pannon Oktatási Központot, nem is akárhogyan, országos csúcsot megdöntve 6,25 méterrel maga mögé utasította Magyarország összes V. korcsoportos leány távolugróját.

Klaudia és edzője Pappné Házi Éva elhozta az aranyérmet Győrből. Méltán büszke rájuk a Pannonos közösség. Szívből gratulálunk nekik!

Gratulálunk a sikerhez!

POK-os tarolás a Hebe földrajzversenyén!
2018.05.23.

A Pannon Oktatási Központ magángimis diákjai évek óta hagyományosan jól és eredményesen szerepelnek a Hebe Kft. által szervezett levelezős versenyeken, mind az egyéni, mind a csoportos megméretéseken.
Az idei tanévben a földrajz tantárgy egyéni versenyében, talán nem túlzást azt mondani, hogy letarolták a mezőnyt a POK-os tanulók, ugyanis az ország minden versenyzőjét maguk mögé utasítva szerezték meg az első négy helyezést! A megméretés végén Batthyányi Dorka végzett az első helyen, Orosházi Eszter lett a második, a harmadik helyezésen megosztozott Csehi Levente és Kirilla Krisztián, míg Vízi Júlia eredménye a negyedik helyre volt elég. ???????
Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Sárköziné Elekes Annamáriának is szeretettel gratulálunk az elért fantasztikus sikerhez, és további szép eredményeket kívánunk! ?

Gratulálunk a sikerhez!

Újabb "Aranytollas" diadal
2018.05.11.

Iskolánk diákjai hagyományosan jól és eredményesen szerepelnek a Pannon Lapok Társasága Séta - Sajtó és tanulás programjában, ami az idei tavaszi félévben sem volt másképp: a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Aranytoll díját a POK kilencedikes diákja, Kolbert Zoltán Márió vehette át.
Iskolánk ifjú tehetsége az írás mellett a színjátszással is kacérkodik, szerepel a Bartók Kamaraszínház Valahol Európában című előadásában, ez pedig remek témát szolgáltatott a program keretében megjelent írásokhoz: interjút készített Dunai Tamással, a darab főszereplőjével, Őze Áronnal, az intézmény vezetőjével, és saját tapasztalatait is megosztotta az újság hasábjain. Az Aranytoll-díj átadásán meglepetés-vendégként részt vett Őze Áron is, aki színházjeggyel ajándékozta meg iskolánk diákját, aki fiatal kora ellenére már több rangos média témájú megméretésen kiemelkedő eredményt ért el, és az iskolai újságban is rendszeresen megjelennek írásai.
Az Aranytoll-díjhoz ezúton gratulálunk, és további sok sikert kívánunk Máriónak!

Forrás és további képek a díjátadóról a DUOL.hu weboldalán tekinthetőek meg.

Gratulálunk a sikerhez!

Helikoni ünnepségeken elért sikerek
2018.05.10.

Színjátszó a Helikonon

Április végén a Fejér Megyei Diáknapok után a színjátszó csapat Keszthelyen mérettette meg magát a Helikonon. Az FMD-n szerzett ezüst után a csapat lelkesen indult neki a versenynek. Már a megérkezés izgalmas volt, hiszen Keszthelyen még így együtt sosem léptünk fel, mert ezt a versenyt csak kétévente rendezik meg. A fellépés előtt már izgatottan vártuk, hogy kilépjünk a színpadra, de mikor ez megtörtént már egyáltalán nem izgultunk. A csapat teljes összhangban volt a színpadon. Az értékelés során kiderült, hogy a zsűriknek is elnyerte a tetszését az előadásunk. Kiemelték a mi kedvencünket, az eszközhasználatot is. Bronz minősítést kaptunk, aminek nagyon örültünk. Ez még több lelkesítést és motivációt adott a csapatnak arra, hogy a következő fellépésekre még többet készüljünk és gyakoroljunk.

Köszönjük a két felkészítőnknek is a munkáját, Dubai Péternek és Sándor Melindának.

 

Kakas Noémi

Könnyűzene, ének - szóló és duó

Könnyűzene, ének - szóló és duó kategóriában Kapusi Viktória és Balla Bence szerzett ezüst minősítést.

Vizuális művészetek

Vizuális művészetek kategóriában major Melinda Csendélet című művét díjazták bronz minősítéssel.

Gratulálunk az eredményekhez!

Balla Bence Sándor Frigyes Díjat nyert
2018.05.02.

A hosszú hétvégére is jutott örömhír, bár ezúttal nem szorosan a POK háza tájáról ? Dunaújváros komolyzenei nevelésének már hosszú évek óta alapköve a Sándor Frigyes Zeneiskola, ahol a névadó előtt tisztelegve, az intézmény ifjú tehetségeire hívják fel a figyelmet a Sándor Frigyes napok keretében.
A zeneiskola névadójáról elnevezett Sándor Frigyes Díjat is ekkor, minden évben felnőtt és ifjúsági kategóriában osztják ki, az idei ifjúsági díjat pedig Balla Bence, a zeneiskola, egyúttal a Pannon Oktatási Központ tanulója vehette át!
Bence jelenleg is több zenei formációban tevékenykedik, változatos stílusú produkciókban lép színpadra, a Pannon rendezvényeinek is állandó szereplője. Az általa elért sikerre természetesen mi is nagyon büszkék vagyunk!

Gratulálunk a sikerhez!

Fejér Megyei Diáknapok 2018

A Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvényén is népes „különítmény” képviselte a Pannon Oktatási Központ Gimnázium színeit, és a korábbi évekhez hasonlóan sok szép eredményt, és számos minősítést szereztek diákjaink. Az összegyűjtött hatvan pontjával a Pannon Oktatási Központ – az induló 33 középiskola rangsorában – a hatodik helyen végzett, a dunaújvárosi iskolák közül csak a Széchenyi Gimnázium végzett előttünk.

Az elért eredmények közül (melyeket a csatolt dokumentumban részletesen végigböngészhetnek az érdeklődők) kiemelkedik Sebestyén Zénó és a Karolina Road, hiszen ők az arany minősítés mellé az értékes pontokat jelentő különdíjat is elnyerték kategóriájukban: Zénó a honismeretben emelkedett ki a versenyzők közül, míg a Karolina Road a könnyűzene kategória színpadát szántotta fel. Ugyanebben a kategóriában kiemelkedően teljesített Kapusi Viktória is (a produkció alatt szinte megállt a levegő a Béke étteremben), pedig egyáltalán nem volt könnyű dolga, ugyanis az általa előadott Blahalouisiana-dal egyik szerzője, a zenekar tagja, Jancsó Gábor is ott ült a zsűriasztal mögött – de láthatóan őt is meggyőzte Viki előadása, aki szintén arany minősítést szerzett. Szintén arany minősítést értek az ítészek szerint Lukács Melinda, valamint Molnár Dóra képzőművészeti alkotásai, és Szentimrey Dóra honismeret kategóriában beadott munkája. Ezúttal is több diákunk bizonyította sokoldalúságát, hiszen voltak, akik több kategóriában is neveztek az FMD megméretéseire.

A Diáknapokon résztvevő tanulóinknak, és az ő felkészülésüket segítő pedagógus kollégáknak gratulálunk, és köszönjük a befektetett munkát!

Forrás és további képek: Fejér Megyei Diáknapok Facebook

Tanulóink eredményei:

Gratulálunk az eredményekhez!

DUNAÚJVÁROSBAN IS BEMUTATTÁK WASS ALBERT ÖRÖKSÉGKÖNYVÉT - diákjaink is részt vettek az eseményen

"Szép erdélyi népdalokkal, a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdiákjainak műsorával kezdődött hétfőn este a Wass Albert Emlékest a Dunaújvárosi Munkásművelődési Központ dísztermében. A háziasszony dr. Gubánné Pintér Annamária, a Fejér Megyei Világklub elnöke volt, aki köszöntötte a vendégeiket dr. Tanka László kiadó-főszerkesztőt és Vincze B. András előadóművészt – ők mutatták be a nemrég megjelent Örökségkönyvet, amely Wass Albert szellemi hagyatékát adja közre a Kárpát-medencében és a nagyvilágban. Nagy tetszés fogadta az erdélyi írófejedelem műveiből készített válogatást, amelyet a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium diákjai adtak elő. A jelenlévők megtekinthették az Emlékév nyitóünnepségéről készült kisfilmet, valamint Annamária mikrofonja előtt többen is elmondták véleményüket, gondolataikat Wass Albert munkásságával kapcsolatban. A rendezvény baráti beszélgetéssel, ismerkedéssel, finom sütemények elfogyasztásával ért véget."

Forrás: Világklub Facebook

Forrás és további képek: Világklub Facebook

Idegennyelvi szépkiejtési verseny Pécsett
2018.03.08.

Immár 8. alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma - a „Babits” - idegennyelvi, szépkiejtési versenyét, melyre ezúttal 2018. március 2-án került sor.

A kezdeményezés azzal a szándékkal jött létre, hogy a középiskolákban, gimnáziumokban második idegen nyelvként tanult nyelvek, így az orosz, a latin és az újlatin nyelvek (francia, olasz, spanyol) területén is összemérhessék tehetségüket, tudásukat azérdeklődő diákok.

A Pannonosok már harmadszor vettek részt ezen a versenyen, a spanyol szekcióban, az idei megméretésen Harsányi Noémi és Filinger Julieta Artemisz, 11/A osztályos tanulóink képviselték iskolánkat.

A vetélkedés három részből állt: egy szabadon választott szöveg, egy kötelező, csak a verseny során megismert, mindenki számára azonos szöveg, illetve egy nehéz szavakból álló „szólista” felolvasása. A szakmai zsűri anyanyelvi tanárokból állt, az egyetem nyelvi tanszékének rektora, illetve adjunktusa értékelte a diákok produkcióját.

Lányaink nagyon szépen szerepeltek, teljesítményüket oklevéllel jutalmazták, és óriási elismerés, hogy Noémi megkapta a zsűri különdíját is, a „Premio Especial”-t.

Tanulóinknak, és felkészítő tanáruknak, Rabi Andreának is gratulálunk az elért sikerekhez!

Gratulálunk az eredményhez!

Valentin-napi angol nyelvi vetélkedő

Február 14-én iskolánk a már hagyományosan megrendezett Valentin-napi angol nyelvi vetélkedőn vett részt a Centrum Tanéttermében.

A POK-ot a 9/b 4 kiváló diákja képviselte Mihók Marianna tanárnő kíséretében:

Varga Luca, Horváth Georgina, Nagy Tamás, Fülöp Kristóf

A versenyen a város 10 középfokú oktatási intézményéből érkezett csapata mérte össze tudását.

A játékos összecsapáson a tanulóknak az angolszász kultúrában való jártasságukról, illetve kreativitásukról is számot kellett adniuk angol nyelven.

A szakmai zsűri a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának csapatát hirdette ki első helyezettként!

Gratulálunk az eredményhez!

SÉTA pályázat
2018.01.19.

A Dunaújvárosi Hírlap Sajtó És Tanulás (SÉTA) programjának őszi kurzusában nyújtott kiváló teljesítményéért elismerő oklevélben részesült 12. osztályos diákunk, Garbacz Beáta!

Gratulálunk az eredményhez!

Irány az országos döntő!
2017.12.13.

Röplabdás fiaink a mai napon újabb fantasztikus eredménnyel gazdagították a Pannon idei dicsőség- és büszkeség-falát: a diákolimpia országos elődöntőjében kiemelkedően magabiztos játékkal kiharcolták az országos döntőbe jutást!
A mai elődöntőn a POK-os alakulat 3:0-ás meccsen győzte le mind ibrányi, mind szigetszentmiklósi ellenfelét, így az elődöntőt megnyerve jutottak a fiúk az országos fináléba!
A mai eredményekhez nagyon boldog szívvel gratulálunk az iskola diákjainak, és a két felkészítő tanárnak: Kovács-Erdősi Verának és Szűcs Ákosnak!

Gratulálunk az eredményhez!

SÉTA pályázat

A SÉTA (Sajtó És Tanulás ) tábori írásáért járó díjat 12. osztályos diákunk, Garbacz Beáta érdemelte ki!

Gratulálunk az eredményhez!

A XIV. Napfényes Fesztivál PLAKÁTPÁLYÁZAT

A XIV. Napfényes Fesztiválhoz kapcsolódóan a Napfényes Élet Alapítvány idén is országos plakátpályázatot hirdetett.

A pályázat témája az öröm volt.

"Örömünkre Major Melinda 9/A osztályos tanulónkat különdíjjal jutalmazták kivitelezéséért.
Büszkék vagyunk Melindára, gratulálunk teljesítményéért!"

A kivitelezés díjazottja:

Major Melinda

lett az alábbi művel:

A pályázat további nyertesei által készített plakátokat a képre kattintva lehet elérni.

Karolina Road az Ezer Lámpás Éjszakáján

A Karolina Road fergeteges és nagysikerű koncertet adott az Ezer Lámpás Éjszakáján az idei Parázs-Varázson.

Az eseményen készült fotók a képre kattintva érhetőek el. (Fotó: Ady Géza)

Országos búvárúszó bajnokság

Éremeső a Pannonos diákoktól! ???

"Ferenc Sebestyén aki iskolánk tanulója Tajti Olivér Laczi Dominik (röplabda) Endrész Klaudia (atlétika) után megkoronázta a hetet az Országos búvárúszó bajnokságon. Ő lett a legtöbb egyéni csúcsot megúszó versenyző!
7 számban 7 dobogós helyet ért el!

50m búvár 2.hely
100m búvár 1.hely
400m búvár 2.hely
50m felszín 3.hely
100m felszín 3.hely
200 felszín 2.hely
1500m felszín 3.hely

Nagyon nagyon gratulálunk neki és edzőjének Gurisatti Róbertnek!"

Kovács-Erdősi Vera

Országos Diákolimpia eredmények

Távolugrás:

"Mai, ismét elképesztő pannonos eredmény a 2017-es Diákolimpián!
Új egyéni csúccsal, 6,06 méterrel (én el se látok odáig) a mi Endrész Klaudiánk atlétika távolugró számban aranyérmet szerzett. Büszkén osztjuk meg a képeket a díjátadásról és gratulálunk Klaunak a fantasztikus teljesítményhez!"

Röplabda:

"A Pannon Magángimnázium felírta magát a röplabdázás magyarországi térképére! Országos Diákolimpia 3. hely! Küzdeni akarásból csillagos 5-ös!!! Nagyon büszke vagyok rátok fiúk!!!! És köszönöm a támogatást önzetlen munkatársaimnak is Emese Pásti-nek és Csőgér Sándornak!!!???"

Kovács-Erdősi Vera

Gratulálunk az összes résztvevőnek és további sok sikert!

Siker a Fejér Megyei Diáknapokon

A FEJÉR MEGYEI DIÁKNAPOKRA minden évben nagy izgalommal készülnek tanulóink. Az ilyen megmérettetések csillogtatják meg igazán számunkra is azt a kvalitást, amire méltán lehetünk büszkék. Ismételten bebizonyosodott, hogy kis közösségünkben számtalan tehetség lelhető fel. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy az intézményi rangsorban, városunk középiskoláinak mindegyikét messze megelőzve az 5. helyen végzett a POK. Gratulálunk a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak! ?

Íme az eredmények:

VERSMONDÓINK:
Bronz: Sebestyén Zénó, Kapusi Viktória
Ezüst: Biró Megán, Spiegel Dalma, Orsó Abigél

SZÍNÉSZEINK:
Bronz: POK-osok

NÉPTÁNCOSUNK:
Ezüst: Lédeczi Levente

AKIK CSINÁLTÁK A "SÓ"-T:
Bronz és Ezüst: Violin
Arany: Nagy Johanna

KÉPZŐMŰVÉSZEINK:
Oklevél: Miholics Dalma, Kirilla Krisztián
Bronz: Szopka Anna, Sata Réka, Tóth Adél
Ezüst: Szántó Botond
Arany: Major Melinda

HONISMERET:
Ezüst: Lantai Lilla
Arany: Szentimrey Dóra, Sebestyén Zénó, Galanisz Achileasz

ÍRÓINK, KÖLTŐINK:
Oklevél: Enesey Diána, Gerendás Lili, Talpai Tibor
Bronz: Kakas Noémi, Varga-Kovácsy Enikő, Bostyai Panna
Ezüst: Garbacz Beáta, Bankó Rebeka

FOTÓSAINK, FILMESEINK:
Oklevél: Németh Vivien, Soós Laura, Hír Alexandra, Hanák Norbert, Gőz Mercédesz, Kirilla Krisztián, Jankovics Petra, Nagy Johanna
Bronz: Agitatus

KOMOLYZENÉSZEINK:
Bronz: Fuvola duó (
Török Noémi, Tamási Fanni)

KÖNNYŰZENÉSZEINK:
Bronz: Az ördög jobb és bal keze
Ezüst: Pannon Project
Arany: Karolina Road, Pannon zenekar, Lili és Bence

Kiemelendő, hogy Lilit és Bencét még a Gálára is beválogatták!!!?

Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíjának nyertese:

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

A teljes eredménylista megtekinthető az alábbi linken: eredmények.

A hónap diákjai

Az Info Dunaújváros magazin által meghirdetett program keretében minden hónapban emléklappal jutalmazzák azokat az iskolák által jelölt fiatalokat, akik valamilyen tanulmányi- és sportversenyben kiemelkedő teljesítményt értek el.

Enesey Diána 12/A

Indoklás:

Két hónap leforgása alatt:

-angol C típusú felsőfokú nyelvvizsga
-Aranytoll-díj
-spanyol C típusú középfokú nyelvvizsga
-„örökös” kitűnő tanuló
-aktív részvétel az iskolai életben
-nyelvi vetélkedő levezénylése
-karácsonyi gálán való szereplés önálló verssel

Balla Ákos, Kakas Noémi, Kismoni Adrienn, Lédeczi Levente 10/A

Indoklás:

PTE Kreatív történelem tanulmányi versenyen való részvétel

Az érett középkor, humanizmus, reneszánsz, középkori városok, egyetemek témában kreatív középiskolai történelmi tanulmányi versenyt hirdetett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézete és a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma és Szakközépiskolája.

A nem egyszerű erőpróba első fordulójából a legjobb 17 csapat juthatott csak tovább, akik teljesítették a 80%-os küszöböt, köztük iskolánk diákjai, a POK-TEAM is.

A csapat tagjai: Balla Ákos, Kakas Noémi, Kismoni Adrienn, Lédeczi Levente 10/A .

Felkészítő tanáruk: Dukai László.

Gratulálunk és további sok sikert!

ECL Nyelvvizsgarendszer továbbjutók

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával 2017 tavaszán, immár tizennegyedik alkalommal, országos versenyt hirdetett középiskolás diákok számára.

Iskolánk két tanulója, Hermann Johanna (10.a) és Madár Gábor (11.a) bejutott az Országos ECL Nyelvi Verseny 2017 döntőjébe, melyen a 20 legjobb eredményt elérő versenyzők vehetnek részt.

Gratulálunk és további sok sikert!

Hermann Johanna I. helyezés

A DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában megrendezett kistérségi angol nyelvi szépkiejtési versenyen a középiskolások kategóriájában I. helyezést ért el.

Gratulálunk!

SZENT JOHANNA GIMI - VETÉLKEDŐT SZERVEZTÜNK

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium 2015 októberében indította útjára az általános iskolásoknak meghirdetett irodalmi levelezőversenyét. Nyolc, háromfős csapat nevezett a versenyre. Nagy örömünkre szolgált, hogy nemcsak városi, hanem vidéki iskolák is neveztek. Célunk az volt, hogy népszerűsítsük az olvasást. A három, levelezős forduló során nagyon igényes megoldásokkal kényeztettek bennünket a versenyző diákok. Március 10-én került sor a döntőre, ahol aulánkban egy kiállítást rendeztünk be a korábban elkészített feladatokból, illetve többek között verset, könyvajánló írtak és iniciálét festettek a gyerekek. A verseny zárásaként meghívott vendégünk, Heller Csilla pszichológus beszélgetett a gyerekekkel a kamaszkor fontos fordulópontjairól.

A döntő után kialakult a végeredmény:
I. helyezett SZJGer minyonok: Magyar Zsófia, Simon Kornélia, Zsákovics Dóra (Dózsa György Általános Iskola)
II. helyezett Kulcsi Csapat: Fazekas Flóra, Felső Fruzsina, Francsák Panna (Kulcsi Fekete István Általános Iskola)
III. helyezett We luv Máday: Fekete Dorottya, Kiss Dorottya, Rabi Virág (Dózsa György Általános Iskola, Móricz Zsigmond Általános Iskola)
Gratulálunk a versenyzőknek, kísérő-, illetve felkészítő tanáraiknak pedig köszönjük a segítséget!

Versenyünket hagyományteremtő céllal indítottuk. Az idei évben Leiner Laura Szent Johanna gimi című regénysorozata volt a téma, terveink szerint a következő tanévben az Időfutár című regénysorozat köré épül majd a vetélkedő.

Szép Pannonos eredmények a pécsi idegen nyelvi kiejtési versenyen

  1. március 4-én idegen nyelvi kiejtési versenyen vettünk részt, amit a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában, a „Babitsban” rendeztek meg, immár 6. alkalommal.

A Második idegen nyelv munkaközösség francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára hirdette meg a vetélkedőt.  Iskolánkból öt diák jelentkezett a versenyre:

  • francia nyelvből  Talpai Tibor (11. évfolyam), Larachi Noureddine (10. évfolyam),
  • orosz nyelvből Kapusi Viktória (9. évfolyam),
  • spanyol nyelvből Harsányi Noémi (9. évfolyam) és Bubera Panna (11. évfolyam).

A verseny három részből állt: egy ismert szöveg, egy ismeretlen szöveg, és a nyelvre jellemző kiejtési szabályokat tartalmazó, ismeretlen szósor felolvasása.

A rendezvény komolyságát mutatja, hogy a zsűriben az egyetem egyes nyelvi tanszékeinek anyanyelvi rektorai ültek.

Diákjaink nagyon szép teljesítményt nyújtottak, Kapusi Viktória különdíjban részesült orosz nyelvből, Harsányi Noémi pedig a 3. helyet szerezte meg spanyol nyelvből.

Mindkettőjüknek szívből gratulálunk! A többiek részvételét és kitartó munkáját, felkészülését nagyon szépen köszönjük!

Kovács Katalin és Rabi Andrea

Angol nyelvű vetélkedőt nyertünk

Tulajdonképpen a címmel össze is foglaltam mondanivalóm lényegét, de a biztonság kedvéért kibontok még egy csomag betűt (ahogy Dia tanárnő mondaná) és részletesebben elemzem a történteket.

Túlzás azt állítanom, hogy amihez a Pannonos versenyzők hozzáérnek, az arannyá válik, de azért az irónián túl van ebben valami realitás is. Egyre több számunkra sikeresen záruló verseny ér véget ebben a tanévben is. (És hol van még a vége?) Ilyen volt például ez a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola által meghirdetett „szerelmes témájú” városi angol verseny is.

Csapatunk tagjai a 11. osztály haladó angol csoportjából kerültek ki (Tamási Fanni, Bécs Gréta, Nagy Johanna és Kiss Kinga).

A felkészítést (igazából nem készültünk), pontosabban az eddig eltelt 3 POK-os évünk összes angolóráját köszönjük szépen Besze Kata tanárnőnek! Csilla tanárnőnek pedig nagyon hálásak vagyunk, amiért elkísért minket és szurkolt nekünk!

Visszatérve a hízelgésből az eredeti témára, úgy gondolom, hogy egész jól megszervezett verseny volt. A Fészek tanétterem „love is in the air” hangulatba borult és a versenyfeladatok is nyomokban tartalmazhattak szerelmes témájú gondolatokat. Néhány tesztsor elég nehézre sikerült, de túlnyomórészt nem tört bele nyelvtudásunk bicskája a megoldás folyamatába.

Nem emlékszem pontosan, hogy hány csapat vett részt ezen a vetélkedőn, de azt tudom, hogy a Széchenyi István Gimnáziumon és a Rosti Pál Gimnáziumon kívül talán minden városi suli képviseltette magát… (Szóval nem kell humorizálni a „kettőből elsők lettetek” kijelentéssel!) Jól éreztük magunkat, köszönjük szépen a lehetőséget és a gratulációkat is!

/Nagy Johanna/

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS A BARTÓK BÉLA KAMARASZÍNHÁZBAN

2016. február 26-án a Rómeó és Júlia című előadást tekinthették meg iskolánk azon tanulói, akik a félévet kimagasló tanulmányi eredménnyel zárták.

A színpadon, Shakespeare szerelmeseinek sorsa elevenedett meg a tánc és a zene nyelvén.

Köszönjük a lehetőséget, tartalmas és szórakoztató este volt.

TOP