ERŐMŰVI KAZÁNGÉPÉSZ KÉPZÉS

Felnőttképzési engedély szám: E/2020/000383

Programkövetelmény azonosító száma: 07134021

Képzési idő: 320 óra

Képzés díja: 280.000 Ft

MIVEL FOGLALKOZIK EGY ERŐMŰVI KAZÁNGÉPÉSZ?

A korszerű, folyamatirányított energetikai rendszerek, energiaszolgáltatók, erőművek speciális berendezései: a kazánok, kazánblokkok és gőzturbinák működtetése igényli a megfelelő elméleti és gyakorlati tudással, képességekkel rendelkező szakemberek alkalmazását. A szerteágazó terület egyik szakembere a nagyteljesítményű kazánok és kapcsolódó berendezéseik kezelésére, irányítására és felügyeletére kiképzett kazángépészek. Alkalmazásukhoz szükséges felkészítésük fontosságát jogalkotói szinten fogalmazza meg az energetikai ágazat. Iparpolitikai igényt elégíti ki az olyan, rövid utas szakmai képzés, amelyhez az iskolarendszerű, éves vagy féléves képzési időhöz kötött oktatás sok, vagy felesleges és túlspecializált lenne. A képzés különösen alkalmas a hasonló munkaterületen dolgozók továbbképzésére, átképzésére is, ami munkaerő-piaci előnyt jelent.

  • Az erőművi kazángépész szakember jellemzően a 12-30 t/h tömegáram közötti 21 MW-os (vagy annál nagyobb) teljesítményű ipari kazánokat és segédberendezéseiket kezeli és felügyeli erőművi irányító központon keresztül.

  • Feladata a fosszilis tüzelőanyagokkal vagy biomasszával működő erőművi kazánok, kiegészítő berendezéseik, valamint a kazánok által ellátott technológiai rendszerek, hő technikai berendezések hatékony, üzembiztos működtetése.

  • Munkája során ellenőrzi és felügyeli az üzemeltetési paramétereket, végrehajtja a szükséges beavatkozást.

  • Vezeti az előírt üzemi dokumentumokat. Informatikai ismeretei alapján képes a korszerű, folyamat irányított, automatizált tüzeléstechnikai rendszerek működtetésére, a digitális üzemeltetési naplózás végrehajtására.

  • Ellátja a jogosultsági körébe tartozó gépek, berendezések, épületfelügyeleti és biztonsági rendszerek ellenőrzését, a veszélyes anyagok, hulladékok előírás szerinti kezelését.

  • Közreműködik a kazánok és berendezéseik hatósági ellenőrzésénél.

 

- A résztvevők minden tananyagegység végén számot adnak tudásukról.
- A sikeres (legalább 51 %-os) eredményekről Tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontba képesítő vizsgára jelentkezhetnek.

Bemeneti feltétel:

  • Érettségi végzettség

  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

TANANYAGEGYSÉGEK:

  • Erőművi Kazángépész 320 óra

Képzés díja: 280.000 Ft

Egyösszegben

Részletfizetési lehetőség

Képzési program

Kedvezmény: -5%

További kedvezmények

A felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

Képzési program pdf

Fizetési módok:

  • készpénzzel az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • bankkártyával az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • átutalással a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000081-92960007 (Kérjük, a közleményben tüntesse fel a képzésben részt vevő nevét és a képzés megnevezését.)

Jelentkezés

TOP