JELENTKEZZEN GOETHE VIZSGÁRA DUNAÚJVÁROSBA, A PANNON OKTATÁSI KÖZPONTBA!

Tájékoztató

A GOETHE Institut Vizsgaközpont 2016. júniusától folyamatosan, német, államilag elismert és nemzetközi érvényességű vizsgát kínál Dunaújvárosban és a környékén – kizárólag iskolánkban – az érdeklődők számára.

A jó német nyelvtudás szerte a világon hasznos lehet, ha tudásunkat bizonyítvány is igazolja. Csak akkor tudjuk magunk is helyesen felmérni nyelvismereteinket, ha vizsgát tettünk. Csak egy elismert dokumentummal tudjuk mások előtt is igazolni például, amikor állásért pályázunk vagy egy német nyelvterületen működő egyetemre szeretnénk bejutni.

A Goethe-Institut nyelvvizsgái világszerte széles körben ismertek és elismertek, és a nyelvvizsgák alapján megszerzett bizonyítványokat a munkáltatók, valamint továbbképzési intézmények számos országban örömmel fogadják a minőségi tudás igazolásaként. A Goethe-Institut német nyelvvizsgái a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret (KER) szintjeihez igazodnak: a kezdők számára szolgáló A1 szinttől a legmagasabb C2 nyelvi szintig.

A Goethe Intézet bizonyítványait mindenhol nagyra értékelik. A Zertifikat Deutsch (B1, alapfokú vizsga) például a német állampolgárság megszerzésének államilag elismert feltétele. A Goethe-Zertifikat B2 (középfokú) és C1 (felsőfokú) nyelvvizsga számos országban mentesít a német érettségi vizsga alól. A német egyetemeken és egyetemi előkészítő

tanfolyamokon a Központi Felsőfokú Vizsga, a Kis Német Nyelvi Diploma és a Nagy Német Nyelvi Diploma egyaránt a felvétel feltétele. Az Európai Unió sok egyetemén pedig hasznos kreditpontokat jelenthet egy sikeres Goethe-nyelvvizsga megléte.

A GOETHE német nyelvvizsga előnyei

  • nemzetközileg ismert és elismert egynyelvű nyelvvizsga
  • a legjobb választás hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz
  • a gyakorlati, kommunikatív nyelvtudásra helyezi a hangsúlyt
  • a feladatok hétköznapiak, teljesen életszerűek
  • a vizsgára a legtöbb általános segédanyagból fel lehet készülni, minimális vizsgaspecifikus felkészülést igényel
  • a szóbeli vizsgán tanár-diák párbeszédek zajlanak

A GOETHE német nyelvvizsga felépítése

  • hallás utáni szövegértés
  • olvasott szöveg értése
  • írott szöveg létrehozása
  •  beszédkészség mérése

További, részletes leírást az egyes vizsgaszintekről (B1, B2, C1) honlapunkon a nyelvvizsgák (Goethe) menüpontban talál, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (25) 513-508-as telefonszámon, illetve e-mailben is érdeklődhet a goethe@pok.suli.hu címen.

Fődiné Nyeste Erika

ügyintéző
általános nyelvtanfolyamok, Goethe nyelvvizsga, nyelvvizsga felkészítő
+36 25 513-508
goethe@pok.suli.hu

TOP