HÍREK ÉS AKTUALITÁSOK


Advent 2022🕯️
2022.11.28.

💜Iskolánkban 💜

Közös gyertyagyújtással és Fodor Péter tanár úr előadásában, egy szívhez szóló mesével kezdődött meg az örömteli várakozás időszaka. 💜

 


Dr. Gyarmati György történész előadása
2022.10.25.

Dr. Gyarmati György történész volt szerdán iskolánk vendége, és tartott előadást az ötvenes évek Magyarországának történelméről. Az előadás, ahogyan a korábbi alkalmak is, jelentős érdeklődés mellett zajlott.

Köszönjük a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu beszámolóját!

 


Látványos kémia-Nyílt nap a POK-ban
2022.10.23.

Látványos nyílt napot tartottunk a Pannonban 🧑‍🔬🔥🧪

Köszönjük a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu beszámolóját!

 


Spanyol Est 🇪🇸
2022.10.23.

11. A osztály nyelvi tagozatos spanyol csoport előadásában több előadást láthattak pedagógusaink, Spanyolországról, a spanyol ünnepekről és a bikaviadalokról. Az előadásokhoz kapcsolódó quiz játék legjobbjai nyereményben részesültek. Hangulatos zenekíséret mellett mindenki belekóstolhatott a spanyolok egy kedvelt, hagyományos ételébe, a paellába, amit a diákok készítettek és tálaltak. A diákok és tanáruk, Victor Acosta több heti munkája és belefektetett energia kifizetődött, hiszen mindenki rendkívül jól érezte magát.

Csoporttagok: Csehi Fruzsina, Eszenyi Ábel, Kopasz László Bendegúz, Krepsz Helga, Szántó Emma, Szendrey Zoltán, Szoboszlai Csongor, Szűcs Zétény, Tóth Gabriella, Tóth Réka, Vagyóczki Milán, Varga Vivien, Vasánszki Noel

A hétfői spanyol estről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is hírt adott.

Köszönjük a beszámolót! 🇪🇸

 


Diákjaink hétfőn újra színházban jártak, ezúttal a Mamma mia musicalt nézték meg a Madách Színház -ban
2022.10.25.

Mamma mia!

Október 24-én iskolánk diákjai, pedagógusai a Madách Színház ABBA slágerekből készült musicalét, a Mamma mia!-t nézték meg.
De nem csak a dalok, a szereposztás is felejthetetlenné tették az estét. Színpadon láttuk Koós Rékát Donnaként, Sasvári Sándort, Magyar Attilát és Molnár Sándort apajelöltekként, Détár Enikőt és Sáfár Mónikát pedig a barátnők szerepében. Megidézték számunkra a napfényben fürdő görög szigeteket, a kék tengert és hangulatos tavernákat.


🇭🇺OKTÓBER 23.-i megemlékezés🇭🇺
2022.10.21.

Megtekinthető, az Október 23.-i megemlékezésről, készült videó, valamint képek.🇭🇺🕯


TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS A PÉCSI EGYETEMEN
2022.10.16.

Október 11 -én tanulmányi kirándulást szerveztem a Pécsi Tudományegyetemre eredetileg a 10C osztályom számára. Mivel csak 46 személyes autóbuszt tudtak felajánlani számunkra, ezért más osztályokból is hívtam tanulókat, hogy gazdaságossá tegyük az utazást. A 11B osztályból jelentős számban csatlakoztak hozzánk, de a végzős tanulók közül is volt néhány érdeklődő.

Az elmúlt években jelentősen megváltozott a munkaerőpiaci helyzet hazánkban és külföldön is. Egyre inkább felértékelődött/felértékelődik a jól és sokoldalúan képzett, idegen nyelveket beszélő munkavállalók szerepe. Ezért továbbtanulni szándékozó fiataljaink számára már nem csak egy egyetemre való bejutás, bennmaradás és a diploma megszerzése lesz fontos csupán, hanem annak minősége, elismertsége is. Ezen gondolatok mentén úgy vélem, hogy a nevelés, oktatás során minél korábban meg kell ismertetni tanulóinkkal azokat az információkat, lehetőségeket, amelyek majd hatékonyabban segítik őket a pályaválasztásban, a jóhírű egyetemekre való bejutáshoz. Így felkészülésük, gimnáziumi tanulmányaik is céltudatosabbá válhatnak. Ehhez azonban manapság már sokkal több információra van szükség, mint valaha, hiszen az egyes karokon belüli szakosodás már nem mindig átlátható. Nem elég csupán szórólapokról, internetes honlapokról tájékozódni és az egyetemi nyílt napok sem minden esetben adnak kielégítő válaszokat kérdéseinkre. Úgy gondolom, hogy a tanulókat már a gimnáziumi tanulmányok korábbi szakaszában is valós helyzetekbe kell hozni úgy, hogy személyes tapasztalatokat gyűjthessenek egy vagy akár több szakterületre vonatkozóan is.

Ezt a célt szolgálta tanulmányi kirándulásunk a Pécsi Egyetemre, ahol tanulóinknak - érdeklődésük alapján - lehetősége volt több karon is részt venni előadásokon és szemináriumokon. A Bölcsészet -és társadalomtudományi Kar munkatársai lehetővé tették, hogy tanulóink Anglisztika, Germanisztika, Pszichológia, valamint a Kommunikáció és Média szakokon megtartott foglalkozásokon részt vehessenek. A reál tudományok iránt érdeklődő diákjaink a Természettudományi Karon a Földrajz, Biológia és Matematika szak óráit látogatták. Egy kisebb csoport a Közgazdaságtudományi Karon a Turizmus és Vendéglátás szak előadásán vehetett részt. Végül, de nem utolsó sorban jelentős érdeklődés volt tanulóink részéről A Műszaki es Informatika Karon az Informatika és Építészet szakok iránt, ahol még a 3D nyomtatást is bemutatták.

Összességében tanulóink véleménye alapján is elmondható, hogy kirándulásunk sikeres volt, de nem csak azért, mert bizonyos esetekben a tapasztalatok által szerzett többletinformációk megerősítették tanulóink elkötelezettségét egy-egy szak iránt, hanem azért is mert esetenként ennek ellenkezője is kiderült: az eddigi elképzelések nem voltak köszönőviszonyban a valósággal.


💜KÉZMŰVES TITKOK💜 💜a POK-ban💜 címmel rendeztünk kézműves délutánt iskolánk aulájában.
2022.10.11.

A Kreatív Stúdióból Nagy Viktória (Viki) hozott el néhány, dekoráció készítéséhez használt „szakmai fogást” egy őszi asztaldísz elkészítéséhez.

A gyerekek elmondásuk alapján nagyon élvezték az antikolást, bársonyosítást és a ragasztópisztoly használatát.

Mindenki sikeresen elkészítette a munkadarabot és örömmel vitte haza a családnak.

Viki távozáskor megígérte, hogy máskor is eljön hozzánk, mert a gyerekek nagyon együttműködőek voltak és élmény volt velük együtt dolgozni. A gyerekeke elégedett, örömtől ragyogó arca felbecsülhetetlen.

Köszönjük a Kreatív Stúdiónak a lehetőséget és várjuk az újabb találkozást Vikivel, amelyet karácsony előtt tervezünk!

 


💜💜💜Családi Nap a Pannonban💜💜💜 2022
2022.10.08.

A tavalyi év után, idén ismét tovább folytattuk a Pannonos hagyományt és megrendeztük a POK Családi Napot.

Az időjárás igazán kegyes volt velünk, így a késő nyári időben még tökéletesebb hangulatban telt a játékos vetélkedőkkel, ismerkedéssel és szórakozással tarkított szombati nap.

Az alábbi linken megtekinthető a DUOL - Dunaújvárosi Hírportál cikke az eseményről. Köszönjük!


🇭🇺Október 6. Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából készített ünnepi műsorunk.🇭🇺
2022.10.06.


Tanulmányi kirándulás Spanyolországban!
2022.09.27.

A spanyolországi tanulmányi kirándulásról készült kép galéria, a képre kattintva megtekinthető. →


POK Évnyitó 2022/2023
2022.09.01.

Az ünnepélyes tanévnyitóval csütörtökön reggel megkezdődött a 2022/2023. tanév a Pannonban is. 💜

Az alábbi linken megtekinthető a Dunaújvárosi hírportál cikke az évnyitóról, köszönjük.


Gólyatábor 2022!
2022.08.24.

Gólyatábor 💜2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣💜

A Pannon Magángimnázium egyik régi hagyománya a Balaton környékén megrendezésre kerülő augusztusi gólyatábor, amelynek köszönhetően a diákok nemcsak fantasztikus élményekkel gazdagodnak, de szeptemberben már igazi csapatként érkeznek az iskolába! Leendő kilencedikes gólyáink ma reggel célba is vették a Balatont, ahol sok izgalmas kaland vár majd rájuk. 😉

A hatosztályos gimnázium egy újabb osztállyal bővül, leendő hetedikeseink az intézmény területén vesznek részt a Gólya naPokon, ahol játékos keretek között ismerkedhetnek meg új osztálytársaikkal és leendő tanáraikkal.

Jó szórakozást kívánunk Mindenkinek!🤩🥳


Bujtor István Fimfesztivál!
2022.08.22.

Megmérettettük iskolánk médiacsoportját a „nagyok” között.

Ebben a tanévben Vizsolyban forgattunk dokumentumfilmet A lélegeztetőgép címmel. Nem a megszokott megközelítést választottuk a vizsolyi Biblia kalandos történetének bemutatására, hanem a pandémia okán meglepő fordulattal jutottunk el egy emberi sorson keresztül a címünk magyarázatához.

Médiacsoportunk hetekig tervezte a forgatás minden mozzanatát. Előzetesen megismerkedtünk a főszereplő, Oti néni nehéz életkörülményeivel, a vizsolyi református templomban végzett munkájával, ami filmünk csattanója, hiszen a lélegeztetőgép nem kórházi betegek ellátására szolgáló berendezés, hanem a Bibliát „életben tartó” szellőztető készülék, amely megakadályozza, hogy ez a kulturális kincs az enyészeté legyen.

…Aztán jöttek a megmérettetések egymás után. A nagy múltú Helikon középiskolásoknak rendezett versenyén szakmai zsűritől arany minősítést kaptunk, majd az Országos Diákfilmfesztiválon újabb díjat nyertünk el és úgy határoztunk, hogy megmérettetjük magunkat az ország legnevesebb filmes szakmai versenyén, a Bujtor István Filmfesztiválon.

A filmes szakma legnevesebb alkotói között a mi csoportunk egyedüliként jutott be amatőrként és középiskolásként a zsűrizendő alkotások közé. A négynapos rendezvényen stábunk tagjai vörös szőnyegen vonultak be a fesztivál helyszínére. A filmünket levetítették, majd a zsűri előtt szakmai kérdésekre adtak diákjaink frappáns válaszokat, pódiumbeszélgetésen közönség előtt mutatták be az alkotás menetét, hátterét a beszélgetésvezető nagy meglepődésére és megelégedésére különösen a fiatalságuk okán.

Hatalmas eredményként könyvelhetjük el azt a sikert, hogy országosan elismert televíziócsatornák, filmstúdiók, producerek, nagy költségvetésű alkotások között figyelmet szenteltek és elismeréssel beszéltek alkotásunkról, és biztattak bennünket munkánk folytatására.

Tóthné Kolmankó Diána  és  Némethné Ámon Erika


Szülői Értekezlet!
2022.06.03.

Az értekezlet témái között szerepelnek a beiratkozással kapcsolatos tudnivalók,a tankönyv-igénylés, a tanévkezdéssel, Gólyatáborral kapcsolatos információk,illetve megismerkedhetnek a tantestülettel.

Az intézménnyel kapcsolatos tudnivalókat, informaciókat a www.pok.suli.hu -n kísérhetik figyelemmel.

Kérdéseiket, észreveteleiket a 30/696-3607    telefonszámon, vagy a barath.gyula@pok.suli.hu e-mail címen tehetik meg!


POK - Jubileumi kiadvány!
2022.06.01.

A Pannon Oktatási Központ jubileumi kiadványa, online lapozható változata!


Jubileumi naPOK - Összefoglaló!
2022.05.28.

A három napos rendezvényről készült képek megtekinthető az alábbi képekre kattintva, valamint a záró napi videó.


"Pannon az otthonom marad" klip!
2022.05.27.

Felkerült a youtube-ra is a "Pannon az otthonom marad" klipje! 💜

A tízéves jubileum kapcsán felmerült az ötlet, hogy a város ikonikus pontjain diákjaink flash mobokat tartsanak, aztán ezt az ötletet továbbgondolva született meg egy klip, egy olyan kisfilm gondolata, amely nem csak szeretett iskolánkat, a Pannont, de Dunaújvárost is bemutatja. Ehhez a kliphez kellett egy kifejező dal is: a választás Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének "Red Bull Pilvaker" féle, méltán népszerű feldolgozására esett. Az eredeti alkotók hozzájárulását követően, profi stábbal, és Pachmann Péter segítő hozzájárulásával megkezdődhetett a munka, diákjaink és pedagógusaink lelkesedésének és profi hozzáállásának köszönhetően pedig elkészült az alábbi videoklip. 💜

Mert a Pannon mindig az otthonunk marad...

Hallgassátok, szeressétek és osszátok meg a dalt! 💜 👉👉👉

 

Pannon az otthonom marad
Videó indítása

Pannon az otthonom marad


Jubileumi naPOK!
2022.05.26.

A Jubileumi naPOK nyitónapjának programjairól már olvashatunk is a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain.

Köszönjük a részletes beszámolót, vendégeinknek pedig még egyszer köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték intézményünket, és emelték a rendezvény fényét. 💜

A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu képgalériája a rendezvényről.

 


Országos Versennyé vált a "Barangoljunk"
2022.05.25.

A "Barangoljuk be a világot!" elnevezésű versenyünkről beszámolt a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is. Köszönjük a cikket! 💜

 


Hadtörténeti Szakkör
2022.05.05.

Izgalmas előadás a hadtörténeti szakkör keretében.

Iskolánkban az idei tanévben hadtörténeti szakkör is működik, ahol újabb izgalmas előadásra került sor a múlt héten. Ezúttal Papp István nyugalmazott alezredes tartott élménybeszámolót életútjáról, többek között Szudánban átélt "kalandjairól". Bár a téma nem volt éppen könnyed, a diákok végig érdeklődve hallgatták az előadást.

Papp Istvánnal a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu készített interjút.

 

 


Pro Talentis díj
2022.05.03.

Az intézmény vezetése a tantestület egyetértésével úgy döntött, díjat alapít Pro Talentis néven, amelyet minden tanévben egy diák kaphat meg, az, aki négy éven keresztül tanulmányi eredményével, szorgalmával, közösségi munkájával kiérdemli azt.

Az ide évben a pro Talentis díjat Vincze-Hajnal Blanka  12. B osztályos tanulónk kapta! 


Ballagás 2022.04.29
2022.05.02.

2022 évi ballagási ünnepségünket hagyományainkhoz illően tudtuk megtartani.

Újra közösen élhettük át e jeles alkalom megható és örömteli pillanatait.

A ballagásról készült képek megtekinthetők a képre kattintva.


Matematika szakkör
2022.04.21.

Bemutatkozik a mindennapi matematika szakkör, mely a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósul meg „Tehetségek a POK hálójában” elnevezésű programnak (NTP-TSZM-21) köszönhetően.

Az erről készült kis videó megtekintéséhez kattintás ide.

 


Kirándulás Bakonybélen!
2022.04.03.

„Tehetségek a POK hálójában” elnevezésű programnak (NTP-TSZM-21) köszönhetően a földrajz szakkör 18 tagja is kirándulni volt március 18-án Bakonybélbe.  Pannon Csillagda programja előtt meglátogattuk a Bencés Monostort. A gyerekek vidám, játékos feladatokon keresztül fedezték fel a település nyújtotta látnivalókat.

A Pannon Csillagdában idegenvezetőt is kaptunk, ahol látványos előadáson is részt vettünk a Naprendszerünkről, és annak felfedezéséről. Láttunk képsorokat a Mars felfedezéséről, holdjárót, megismerkedhettünk csillagászati távcsővel, és annak használatával. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták, és jegyzeteltek.

Egy 25 perces filmet is megnéztünk a Csillagos égbolt címmel. A filmet követően szerencsénkre kitisztult az égbolt, és távcsővel megnézhettük a Napot, és sikerült napkitörést is megfigyelnünk.

Nagyon tartalmas és izgalmas kirándulásban volt részünk.

 

 


Robotika és matematika szakkör kirándulás!
2022.04.01.

Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a Hazai és határon túli, tehetséggondozó tevékenységet végző szervezetek című pályázat (NTP-TSZM-21) keretén belül intézményünk 7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek köszönhetően többek közt a robotika és matematika szakkör kirándulása és megvalósult.

Közös kiránduláson vettek részt a kommunikatív készségek, az empatikus képességek fejlesztése, a tantárgyak közötti átjárhatóság bemutatása és nem utolsó sorban a gyerekek élménynövelése céljából.

Mosonmagyaróváron a Futura természettudományos központban négy szinten vehettünk részt különböző, a szakköreinkhez kapcsolódó bemutatókon és a kapott menlevélnek megfelelően oldhattak meg feladatokat a diákjainkból kialakított csapatok. A feladatoknak köszönhetően a gyerekek a központ minden szegletét felfedezték.

A program olyannyira jól sikerült, hogy a gyerekek kérésének eleget téve a hazautazás időpontját is több órával elcsúsztattuk.

Elmondásuk szerint a legemlékezetesebb az irányítható robot, az óriás szikragenerátor, az 5D vetítés és az elvégezhető kísérletek voltak.

 


Szallagavató Szolnokon!
2022.04.01.

Szolnoki telephelyünk esti gimnáziumának szalagavatóját is megtartottuk 2022.03.25-én.

 


Húsvéti készülődés!
2022.03.30.

„Iskolánk több évvel ezelőtt „örökbe fogadta” a város egyik, intézményünkhöz közeli körforgalmát, amit azóta is rendszeresen gondozunk – ezen feladatokban részt vesznek a diákok is. A területre folyamatosan beültetésre kerülnek új növények, melyeket rendszeresen gondoznak az iskola munkatársai és a diákok. Már az ünnepi díszítésről is gondoskodunk.”

 


Vizsolyban forgatott a Médiacsoport
2022.03.24.

Úti beszámoló

Iskolánk média szakköre 2022. március 9-10-én forgatást szervezett Vizsolyba, amelyet tanulmányi kirándulással kötöttünk egybe. Az utazás tehetséggondozó pályázat keretében valósult meg.

Hideg szerda reggel indultunk a nagy gonddal előkészített forgatással egybekötött tanulmányútra. Kisbuszunk nem csak a mi csomagjainkkal teltek meg, hanem rengeteg csomagot is vittünk magunkkal, amelyet iskolánk tanulói, szülők, pedagógusok és dolgozók gyűjtöttek össze menekültek számára.

Első célpontunk Ózd volt. Meglátogattuk a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot, ahol számos meglepetés és interaktív program várt ránk. Talán az idősebbek még jól emlékeznek Szeleczky Zita színművésznő filmjeire, de a mai korosztály számára nemigen ismert ez a név. Kis csoportunk azonban azon szerencsések közé tartozik, aki interaktív kiállítás keretében ismerkedhetett meg a 20. század elején oly híres színésznő életművével.

Sajnos csak megnézhettük a jelmeztárat, pedig mindegyikőnk szívesen beöltözött volna francia királynak, Jumurdzsáknak, légionáriusnak. Most azonban a járványügyi előírások értelmében ez nem volt lehetséges. Azért bekukkantottunk és megbeszéltük, amikor legközelebb erre járunk, biztosan belebújunk néhány jelmezbe.

Ez azonban nem szegte kedvünk és a filmes tanösvényen haladva tovább, aki elég bátorságot érzett magában, az kipróbálhatta a green box technikával történő forgatást. A fiúk egyik percről a másikra kalózokká váltak, a lányok pénzesőben találhatták magunkat és a felnőttek is kipihenhették a nap fáradalmait egy csodálatos tengerparton. Mindezt egy szuper kamera rögzítette, így nemsokára kezünkben lehet az itt készített film is.

És ha mindez még nem lett volna elég, elképesztő élethű díszletek között barangolhattunk. Megnézhettük miből készülnek, mitől lesznek élethűek és azt is, hogy néz ki valójában a 20. század elejének legendás vonata, az Orient Expressz, vagy egy II. világháborús szatócsbolt belseje, de egy tankra is fel lehetett mászni, sőt bele is lehetett bújni. A század eleji iskola sem maradhatott ki, a katedrán a tábla előtt feleltette a kisdiákokat csoportunk két tanulója, aki arra a néhány percre tanári diplomát kapott tőlünk.

Mindezen élmények után (előkészülve a másnapi forgatásra), másfél órás utazással jutottunk el Tarcalra a Barkland Pincészetbe, hiszen ha már a tokaji borvidéken járunk, ez elmaradhatatlan része kell legyen a kirándulásnak. Megérkezésünkkor a birtokot vezető Majoros Lászlóval és családjával találkoztunk, akik friss pogácsával, pereccel és innivalóval vártak bennünket. Miután koccintottunk és megkóstoltuk az előző évben palackozott mustot, a borászat rejtelmeibe is bevezettek bennünket,. Senki sem távozott üres kézzel, ugyanis mindegyikőnk kapott egy üveggel a kóstolt nedűből és választhattunk egy hűtőmágnest is, mely a borászatot és az azt körülvevő csodálatos vidéket ábrázolta.

Az idő ugyan hűvösre fordult, az eső is eleredt, mi mégis folytattuk utunkat, hiszen még néhány látnivaló várt ránk. Volt, aki futva, volt, aki sétálva tette meg a távot és a 132 lépcsőt (bár a futókra a megígért csokoládé is ösztönzően hatott) a tokaji borvidék legmonumentálisabb látványosságához, az Áldó Krisztus szoborhoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárult elénk. A domb tetején pedig ott állt Magyarország legnagyobb Krisztus szobra, amelyet 5 gránittömbből raktak össze azért, hogy a vidéket óvja és védje a természeti csapásoktól és áldását oszthassa szerte szét. Mivel mindenki fáradt és éhes volt már, így szállásunk felé vettük az irányt, de előtte még néhány képet készítettünk fáradt csapatunkról a Terézia kápolnánál.

Este, sötétedés után érkeztünk meg Mádra, a Demetervin panziójába, ahol mindenki elfoglalta csodálatos lakosztályát (nem túlzás), és pihenhetett egy kicsit. A finom vacsora után visszatérve szálláshelyünkre munka következett, hiszen megbeszélést tartottunk a másnapi forgatás részleteiről. Mindenki igyekezett nagyon figyelni, hogy a csütörtöki forgatási napon zökkenőmentesen mehessenek a dolgok. Bár egy „kiránduláson” este nem minden esetben jellemző a csend és a nyugalom, ezen az estén egy kis éneklés, beszélgetés, „sószobázás” és ajtón kukucskálás után („Vajon elmenetek-e már lefeküdni a tanárnők?”) mindenki nyugovóra tért és vélhetőleg ki is pihente magát.

Korán reggel ébredtünk és bőséges reggeli után a megbeszéltek szerint indultunk Vizsolyba a hetek óta tervezett film forgatására. Filmünk főszereplője, egy nagyon kedves hölgy mosollyal fogadta nem kislétszámú csapatunk. Beengedett bennünket az otthonába, amely szerénysége mellett otthonosságot és békét sugárzott annak ellenére, hogy Oti néni élete korántsem mondható egyszerűnek. Kész forgatókönyvünk minden jelenetét nagy lelkesedéssel és odaadással igyekezett megvalósítani, amikor szükség volt rá, akár többször is elmondani, eljátszani a jelenetet. A forgatócsoport tagjai próbáltak mindenben segíteni Péternek és Levinek, akik Oti néni mellett kulcsai filmünk sikerének. Az „otthoni jelenetek” felvétele után a templomba mentünk, ahol a rettentő hideg ellenére újabb jeleneteket rögzített operatőrünk Oti nénivel. Újabb és újabb részletek következtek, mire körülbelül 5 órányi munka után befejeztük a filmkészítést. Természetesen Oti néni mellett főszereplőnk volt még a Vizsolyi Biblia, amely az első, teljes, magyar nyelvű bibliafordítás (1590). Nagy áhitattal szemléltük meg ezt a nyelvemléket, olvastunk bele a kinyitott oldalon. Meglepő, hogy ez a rendkívüli dokumentum ma egy üvegvitrinben van kiállítva, hiszen nemrégen ellopták, befalazták és csak néhány éve került elő. Mivel penészedni kezdett, ma különös figyelmet igényel, „lélegeztetni” kell. Ez adta kisfilmünk alapját is, amellyel nagy terveink vannak, ugyanis beneveztük a nagyhírű keszthelyi Helikon versenyre.

Haza indulás előtt még átadtuk iskolánk ajándékát a vizsolyi református lelkésznek, bevittük a közösségi házba az összegyűjtött adományokat, elfogyasztottunk együtt egy finom ebédet. Hazafelé jó hangulatban telt el az a néhány óra, zenét hallgattunk, a gyerekek énekeltek, persze a fáradtabbakat elrázták az autópálya és az utak bukkanói. Élményeinket nem csak emlékezetünkben, hanem filmünkön és fényképeken is megőrizzük.

A stáb tagjai: Fási Alexa, Faragó-Székely Attila, Farkas Dávid, Gáspár Zoé, Kálmán Lilla, Lukács Zsombor, Makó Miklós, Papp Zoé, Szalai Szimonetta, Uhrik Vanessza hetedik és nyolcadik osztályos tanulók, valamint a tanárok: Némethné Ámon Erika, Tóthné Kolmankó Diána és Pachmann Péter.

Tóthné Kolmankó Diána

 


Élménypedagógiai foglalkozás a Művészetek Palotájában
2022.03.17.

Március 7-én Mazan Vilmos és 9.C osztálya, élménypedagógiai foglalkozáson vett részt, a Művészetek Palotájában. A foglalkozáson elénekeltek egy népszerű dalt, tiltakozásul az ukrán háború ellen, melyet a lejjebb megtalálható linken keresztül meghallgatható. A foglalkozás után részt vettek egy iskolás koncerten.

A dal meghallgatásához katt ide.

 


Prof. dr. Hermann Róbert Történelem előadás
2022.03.14.

Prof. dr. Hermann Róbert szerdai történelem előadásáról a Dunaújvárosi Hírlap is beszámolt, köszönjük a cikket!🇭🇺⚔️🗞️

 


Történelem előadás
2022.03.13.

A mögöttünk álló hét a '48-as események jegyében telt, ugyanis a pénteki ünnepséget megelőzően, szerdán délután Prof. Dr. Hermann Róbert történészt, a Magyar Történelmi Társulat igazgatóját üdvözölhettük iskolánk Hadtörténeti szakkörének keretében. A történész valódi szakértője a '48-as forradalomnak, hiszen számos könyve jelent meg a témában. Előadásában bemutatta az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mítoszait és legendáit (pl: Elszavalta-e Petőfi a Nemzeti dalt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén?), valamint Görgei Artúr és Kossuth Lajos ellentétét, ami örök téma történelmünkben. Tartalmas és érdekes előadás volt, mely igen nagy érdeklődésre tartott számot diákjaink között.🇭🇺⚔️

 


Március 15. - iskolai ünnepség 🇭🇺📜🕯
2022.03.12.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartott megemlékezést iskolánk pénteken délután. Az ünnepségen beszédet mondott Fodor Péter, intézményünk történelem szakos pedagógusa, majd a 8.A osztály ünnepi műsorát láthatta a közönség.

"1848. március 15-e a magyar történelem talán legjelesebb napja. Ezen a napon az egész ország ünnepel. Mindenki emlékezik. Nem feledi senki Petőfit, Jókait, Kossuthot. Példaként kell álljon mindenkor a történelem folyamán, mert erőt és bíztatást adhat bármilyen korban azoknak, akik egy új, fejlettebb világ létrehozásáért küzdenek.

Ezen a napon nemcsak a márciusi ifjak nemes tettét, a forradalom és szabadságharc kirobbanását ünnepeljük. Felelevenednek legjelentősebb pillanatai, így a dicső pákozdi ütközet, és a kegyetlen megtorlás, október 6. Ez volt tehát március 15-e!

Eredményei e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben. E napon emlékezzünk! Öltöztessük lelkünket díszbe! Tűzzük fel, és viseljük büszkén a hősökre emlékeztető nemzeti színű kokárdákat!" - zárták a megemlékezést a diákok.🇭🇺

 


Adománygyűjtés 💙💛
2022.03.08.

Először is, hálásan köszönjük minden diákunknak, a szülőknek és kollégáinknak azt a rengeteg segítséget - élelmiszert, ruhaneműt, tisztálkodószereket, gyermekjátékokat -, melyekkel a háború elől menekülő ukrán családok helyzetét segíteni tudjuk. Az összegyűlt adományok egy részét szombaton két volt diákunk már eljuttatta a mátészalkai családsegítő szolgálat részére, ezúton is köszönjük a szállítást Horváth Blankának és Babik Máténak.🤝

Dunaújváros önkormányzata már a múlt héten elkezdte a korábbi Széchenyi-kollégium felkészítését a menekültek várható fogadására, adományaink egy részét ma átszállítottuk az iskolánk szomszédságában található intézménybe, így ezek már biztosan ott fogják várni az érkező családokat.

És mivel az Önök, és a Ti segítségetekkel tényleg nagyon sok adományt sikerült gyűjtenünk, így szerda reggel az iskola médiaszakkörös diákjai sem indulnak el üres kézzel - a szakkör keretében Vizsolyba utaznak, ahol szintén sok menekült talált átmeneti szállásra, így nekik is tudunk segíteni.

Az összegyűlt adományokat még egyszer nagyon köszönjük mindenkinek, jó egészséget, és mielőbbi békét kívánunk mindannyiunknak!🕊❤☮


Szalagavató 2022 💜Fényképek és videók 📸
2022.02.08.

Pénteken délután Rácalmáson került sor a gimisek végzős évének első meghatározó, egyben talán legszebb eseményére, a szalagavatóra. A rácalmási sportcsarnokban végzős diákjaink hagyományosan bemutatták keringőjüket és osztálytáncukat, az alsóbb évesek verses-zenés műsorral, a tizenegyedikesek pedig kedves gondolatokkal búcsúztak a 12. osztályosoktól. A szalagok feltűzését megelőzően a végzősök, majd osztályfőnökeik, végül pedig Borgulya Zoltán igazgató úr osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel. Az este az iskola aulájában közös vacsorával zárult.

A szalagavató ünnepségen készült fényképeinket a csatolt linken,

Szalagavató képek!

míg a műsor videóit az alábbi elérhetőségeken tekinthetik meg:

Szalagavató videó 1. rész!

Szalagavató videó 2. rész!


Szalagavató 2022 💜
2022.02.07.

Péntek délután a POK végzős diákjai is megkapták szalagjukat, mely visszavonhatatlanul jelzi, hogy közeledik a búcsú a szeretett középiskolától. A Rácalmáson megrendezett szalagavató ünnepségről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt - köszönjük a cikket és a fényképeket!


Hadtörténeti Szakkör🏹⚔️
2022.01.28.

Mi köze van Leonardo Da Vincinek a hadtörténeti szakkörhöz? Sokan azonnal rávágják: Semmi!

Holott, ha alaposabban tanulmányozzuk a történelmet, kiderül, hogy Leonardo volt a Gatling géppuska atyja, amelyből Maxim elkészítette saját változatát.

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumi tanulói a tegnapi napon Oláh László nyá. alezredes a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatójának előadását hallgathatták a fegyverek csoportosításáról, a tűzfegyverek fejlődéséről. Az előadás gyakorlati foglalkozást is tartalmazott, mely során tanulóink lézerfegyverek segítségével lőhettek a célterületre.

A foglakozás nagy sikert aratott a diákok körében, mintegy 60-an vettek részt rajta.🙂


Eredményes, boldog új évet kívánunk minden diákunknak, szülőknek, kollégáinknak és az oldal minden követőjének! 🥂🎊🐷🍀
2021.12.31.

"Az új év benned kezdődik. Akkor, amikor te elindítod az új időszámítást. A tiédet. Évszámtól függetlenül. Mert hiába fordul a naptár, hiába mutatnak mást a számok, ha a múltban maradsz. Ha a holnap ugyanaz lesz, mint a tegnap volt. Félelmekkel, aggodalmakkal. Úgy forduljon a naptár, hogy te is vele fordulsz!"

(Csitáry-Hock Tamás)


Karácsonyi gála a Bartókban 🎄
2021.12.21.

Iskolánk nagyszabású, ugyanakkor családias hangulatú karácsonyi műsort adott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában - az ünnepi gála lehetőséget adott a POK ifjú tehetségeinek, hogy megmutassák, hogy miben a legjobbak. Zene, ének, tánc, versek és színjátszás - változatos előadásaikkal diákjaink számos meghitt és ünnepi, de vidám percet is okoztak családtagjaiknak, illetve a jelenlévő vendégeknek. És mivel a magángimnázium történetében ez az idei volt a 10. családi karácsony, a szervezők néhány meglepetéssel is készültek: több korábbi Pannon-os diák is színpadra lépett, felelevenítve a korábbi karácsonyi műsorokat, kedves és megható perceket okozva ezzel egykori pedagógusaiknak.

Karácsonyi műsorunkkal nagyon boldog karácsonyt, meghitt ünnepet, és pihenéssel teli téli szünetet kívánunk Mindenkinek!🎄💖🎁

Ha szeretnék megnézni iskolánk karácsonyi műsorát, vagy szeretnék újraélni a megható ünnepi pillanatokat, melyeket diákjaink fellépése okozott, intézményünk YouTube-csatornáján már megtekinthető a műsor felvétele.

POK Karácsony 2021 1.rész

POK Karácsony 2021 2.rész

POK Karácsony 2021 3.rész


Karácsonyi műsor a Bartókban!
2021.12.19.

Óriási sikerű karácsonyi gálát tartott az iskola pénteken este, melynek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza adott otthont. A hagyományos családi karácsonyi műsorról nemsokára érkeznek majd a fényképek és a videók, addig pedig elolvashatják a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu beszámolóját a rendezvényről.


Kedves Diákok!🙂
2021.12.17.

Mint oly sok alkalommal az évben, most is igazán büszkék lehetünk rátok!🥰 Karácsonykor örömet szerezni a legnagyobb ajándék, amelyről most Ti is tanúbizonyságot tettetek.🎁 Megható volt látni a sok ajándékot, amelyet mindannyian szeretettel állítottatok össze és gondosan becsomagoltatok. Az összefogásnak köszönhetően idén karácsonykor 118 gyermeknek tettétek szebbé az ünnepet!💜 Köszönjük nektek!🎄

 

 


Hadtörténeti szakkörös kirándulás a Hadtörténeti Múzeumban és Puskás Stadionban!😊
2021.12.11.

Nagyon tartalmas és érdekes volt. Sok új információval lettek gazdagabbak diákjaink a különböző korszakok történelmével és haditechnikájával kapcsolatban. A fegyvereket ki is próbálhatták.😍  Majd a nap második felében egy kis sporttörténelemmel lettek gazdagabbak.🙂

Köszönjük a szervezést Dukai László és Fodor Péter tanár úrnak!💜

 


Diákjaink a mai napon örömmel próbálták ki a Városháza téren lévő mini korcsolyapályát!🙂❄️⛸
2021.12.1.

Köszönjük az önkormányzatnak a lehetőséget! 🙂


Az adventi időszak beköszöntével újra ünnepi díszbe öltözött a POK által gondozott körforgó. 🎄🕯🎁
2021.12.1.

Köszönjük a cikket a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu-nak! 🙂


2021.11.10. Hahner Péter történész újra iskolánk vendége volt.
2021.11.16.

Ezúttal a 2019-ben megjelent "Magyarország szerencséje" című könyvéről beszélt a tanulóknak. Köszönjük a Dunaújvárosi Hírlap előadásról készült beszámolóját.


Kiállításmegnyitó a Pannonban 🎭
2021.11.16.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium idei rajzpályázatának díjátadója, és a beküldött műveket bemutató kiállítás megnyitója november 5-én, péntek délután került sor az iskola aulájában.

Az „Átváltoztatom arcomat” című pályázatra Dunaújváros és a régió általános és középiskolás tanulói küldték be saját tervezésű maszkot, álarcot vagy dekorált arcot ábrázoló alkotásaikat. A rendezvény meghívott vendége volt Siegrist Cecília jelmeztervező - aki többek között a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban is rendszeresen dolgozik -, bemutatójával, majd a díjátadót követően a díjazott gyerekek arcfestésével lepte meg a résztvevőket. A rendezvény hivatalos részét kötetlen beszélgetés követte.

A díjazottak listáját a fényképek között megtekinthetik, illetve a kiállított alkotásokból is hoztunk egy kis ízelítőt - a diákok összes munkája megtekinthető az iskola aulájában!

Minden diáknak köszönjük a beküldött alkotásokat, a díjazottaknak pedig szeretettel gratulálunk!👏

Fotógaléria megtekintése

Eredmények megtekintése

 

                    Eredmények!

Eredmények!

Fotógaléria

Fotógaléria


Október 23. - városi megemlékezés 🇭🇺🕯
2021.10.23.

Iskolánk tanulóit érte az a megtiszteltetés, hogy az október 23-i városi megemlékezés műsorát előadásukkal színesíthették. Ismét nagyon büszkék lehetünk diákjainkra, hiszen látványos és színvonalas műsort adtak, előbb énekkel, majd egy három részből álló jelenetsorral vettek részt a forradalom és szabadságharc eseményei előtti közös tisztelgésben.
Diákjainknak gratulálunk a szép előadáshoz, pedagógusainknak, Pomázi Petrának és Baráth Gyulának pedig köszönjük a felkészítő munkájukat!

Tovább a Dunaújváros Online-ra


Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban
2021.10.22.

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban


Tengerbiológia Előadás
2021.10.19.

A tengerbiológia témakörében hallgathattak meg egy érdekes és izgalmas előadást iskolánk diákjai hétfőn délután - köszönjük a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu részletes beszámolóját a programról!


Diákjaink péntek délután újra színházban jártak, ezúttal az István, a király című előadást nézték meg a Budapesti Operettszínház-ban. 👑🎭
2021.10.10.

Tovább a Budapesti Operettszínház facebook oldalára.


🇭🇺Október 6. Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából készített ünnepi műsorunk.🇭🇺
2021.10.06.

Kattintás a videó megtekintéséhez!

Családi Nap 2021
2021.10.02.

A tavalyi év kihagyása után, idén tovább folytattuk a Pannonos hagyományt és megrendeztük a POK Családi Napot.

Az időjárás igazán kegyes volt velünk, így a késő nyári időben még tökéletesebb hangulatban telt a játékos vetélkedőkkel, ismerkedéssel és szórakozással tarkított szombati nap.

A 14 órás gyülekező után Varga Lívius – a Quimby zenekar alapító tagja – nyitotta meg a rendezvényt. Először Végh Dóra énekes-gitáros produkcióját hallhattuk, aki a Walk off the Earth együttes I’ll be there című számát adta elő. Őt követte Kiss Barnabás, akitől az Abba együttes MAMMA MIA című slágerét hallhattuk.

A POK tehetséges hangjai után pedig a színjátszók humoros, kreatív előadásán derülhetett a szép számmal összegyűlt hallgatóság.

A diákok műsora után Borgulya Zoltán igazgató úr köszöntötte a szülőket, családtagokat, diákokat, valamint a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium pedagógusait. Köszöntőjében kiemelte, hogy a Családi Napnak már 10 évre visszanyúló hagyománya van és minden évben azzal a céllal rendezzük meg az eseményt, hogy a szülőket, a diákokat és a pedagógusokat közelebb hozzuk egymáshoz.

A köszöntőt követően elindult a 10 fős csapatokból álló verseny, ahol diákjaink szüleikkel és tanáraikkal együtt számos kreatív, sportos, izgalmas játékban vehettek részt.

A vetélkedők végén pedig a jó hangulatért Varga Lívius és a NeVa zenekar felelt, akik a nap megkoronázásaképpen fergeteges hangulatot teremtettek.

Minden résztvevőnek - közreműködőknek, fellépőknek, diáknak, szülőnek és kollégának - köszönjük a részvételt, reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát!

Nyílt nap a Pannonban
2021.09.28.

A nyílt nap keretein belül Kiss Tibor tanár úr Genetika órája is látogatható az érdeklődők számára.🙂
Nyílt napjainkra ezen a héten minden nap reggel 8-tól délután 1 óráig várjuk az érdeklődő diákokat és kedves szüleiket!😉

Pályázat
2021.09.06.

A pályázatok leadási határideje 2021. október 8.🙂

"Szerelem" - elismerést kapott a mediaszakkör kisfilmje
2021.08.23.

A POK Média Csoport alkotása, a "Szerelem" című kisfilm, ahogyan arról korábban már írtunk, bekerült a BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL dokumentumfilm-kategóriájában a fesztiválon vetített, illetve zsűrizendő filmek közé. A filmvetítésre, valamint a fesztivál díjainak kiosztására a zárónapon, vasárnap került sor.
Az eredményhirdetés során is volt okunk az örömre és a büszkeségre: a társadalmi célú téma megfogalmazásáért járó dicséretet, és az ezzel járó elismerő oklevelet a "Szerelem" című film érdemelte ki!
Nagy szeretettel gratulálunk a film alkotóinak, Pachmann Péternek pedig köszönjük a film elkészítése során nyújtott segítségét! 👏
(A díjátadóról készült fényképek a filmfesztivál facebook-oldaláról származnak.)

A pénteki napon elbúcsúztunk végzős osztályainktól…
2021.06.25.

„A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. (...) Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.” – Kitartás c. film

Legyetek harcosok és valósítsátok meg az álmaitokat!

Tanévzárás a gimnáziumban
2021.06.21.

A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain megjelent egy cikk az intézmény tanév végi programjairól, illetve a következő napok rendezvényeiről. Köszönjük a beszámolót!
A cikk a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.
Tanévzárónkról a dunaujvaros.com is beszámolt "Rendhagyó tanév – kellemes záróünnepséggel" címmel: link.

Rendőrségi felhívás a Vakáció kapcsán
2021.06.15.

Pannon Biológia Verseny 2020
2021.06.10.

2020. szeptemberében hirdettük meg országosan általános- és középiskoláknak, kísérleti jelleggel iskolánk által szervezett biológia versenyt.
👨‍🏫Kiss Tibor tanár úr, a verseny szervezője és lebonyolítója büszkén mesélt nekünk a versenyről és az eredményekről:
"A célom az volt, hogy egy olyan biológia versenyt teremtsek, amely ingyenes és interneten kitölthető. A meghirdetés után 17-en jelentkeztek összesen. Baktalórántházáról 3-an, Nyíregyházáról 6-an, Pécsről 7-en és Dunaújvárosból mindösszesen 1 diák.
A versenyt a már jól ismert Redmenta felületén szerveztem meg 3 fordulóban. A témák szorosan kapcsolódtak a NAT 2020 témaköreihez. Állattan🐅, növénytan🌱 és embertan🧘‍♂️ témakörökből tettem fel kérdéseimet. Igaz-hamis, párosítós, feleletválasztós, sorrendberakós, illetve kifejtős kérdések sorakoztak a gyerekeknek."🙂
Dobogós helyezettek:
🥇1. Fazekas Rebeka (Janus Pannonius Gimnázium Pécs)
🥈2. Jobbágy Lara (Arany János Gimnázium Nyíregyháza)
🥉3. Stang Noémi (Leőwey Klára Gimnázium Pécs)
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük Kiss Tibor tanár úrnak a szervezést!👏🙂

"A Pannonban kitágul a világ – a felnőttek számára is"
2021.06.01.

Interjú Schmehlné Hauszchen Éva felnőttoktatási igazgatóhelyettessel.🙂
A nyár folyamán folyamatosan várjuk a jelentkezőket esti felnőttoktatásunkra egészen augusztus végéig a cikkben leírt formákban és fórumokon. 👇Mindenkit szeretettel várunk! Iskolánk kapuja mindenki számára nyitva – nálunk mindenki számára kitágul a világ! Online jelentkezés: link
Az interjú elérhetősége: link

Fotó:  Dunaujvaros.com

Baráth Gyula igazgató-helyettes interjú
2021.05.31.

Baráth Gyula igazgató-helyettes úr a Szuperinfónak adott interjúban többek között a nyári, nyelvi táborunkról is beszámolt, ahova továbbra is várjuk a jelentkezőket🙂🤸☀
ℹ️Információ, jelentkezés: link
Fődiné Nyeste Erika 06-25/513-508

"A diákok a legmodernebb környezetben tanulhatnak"
2021.05.28.

A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Vén Diák mellékletében az alábbi cikk mellett iskolánk végzős osztályainak tablói is megtekinthetők!🙂🎓
A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu cikk elérhetősége: link
Gratulálunk minden ballagó diákunknak!🎊🎉

Újra az iskolában, újra együtt!💜
2021.05.11.

Veletek együtt mi is nagyon vártuk már a mai napot!🙂
Jó tanulást kívánunk ezen a csodaszép napon!

Eredményhirdetés 🌍💻
2021.05.10.

Bár az elmúlt napok, hetek elsősorban az érettségi vizsgákra történő eredményes felkészülésről szóltak, ne feledkezzünk meg azokról az általános iskolás diákokról sem, akik jelentkeztek iskolánk "Barangoljuk be a világot virtuálisan!" elnevezésű versenyére - a napokban lezárult a verseny, és megszületett a végeredmény.
Ez már az ötödik alkalom volt, hogy versenyre és közös online barangolásra hívtuk a város és a környék általános iskolás diákjait - idén összesen 11 csapat indult neki a feladatmegoldásnak, a dunaújvárosi csapatok mellett először csatlakoztak nagykarácsonyi tanulók is.
A verseny célja ezúttal is az volt, hogy a gyerekek az iskolai tananyag mellett az informatika segítségével megismerhessék, bejárhassák Földünk legszebb tájait, és érdekes információkkal gyarapíthassák ismereteiket.
Sajnos a vírushelyzet miatt az idei döntőt is csak online lehetett megvalósítani, így a szervezők igyekeztek a verseny feladatait színesíteni, minél izgalmasabbá, érdekesebbé tenni a résztvevők számára.
Az új feladattípusoknak földrajzból és informatikából is nagy sikerük volt, a gyerekek nagyon ügyesen oldották meg őket, születtek kiemelkedően jó megoldások is. A felkészítő tanárok elmondása alapján a diákoknak nagyon tetszett a verseny, örültek, hogy virtuálisan bejárhatták a Földet, sok érdekes, új információt megtudhattak.
A verseny három fordulójának pontszámai alapján a legeredményesebb öt csapat kap oklevelet, a legjobb három csapat pedig további meglepetésben is részesül. És akkor lássuk a végeredményt:
1. Királynők (Nagykarácsony)
2. Boszik (Nagykarácsony)
3. Zűrös hármas
4. Friends
5. Imagine Girls (utóbbi három csapat a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolából jelentkezett). 🏆🥇🥈🥉
A résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak nagy szeretettel gratulálunk, Jakab Beáta tanárnőnek és Cser Ádám tanár úrnak pedig köszönjük a szervezést! 👏

Húsvét
2021.03.31.

🐇🌷Kellemes húsvéti ünnepeket és jó pihenést, teljes feltöltődést kívánunk az alábbi Juhász Gyula verssel!

Húsvétra

Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szívemnek már a gyász is röpke álom,
S az élet: győzelem az elmúláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok,
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot,
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!

POK Vezetőség

"Tegnap a magyarral elstartoltak a diákok"
2021.05.04.

A hétfői magyar után ma a matematika vizsgákkal folytatódnak az érettségik - tegnap a Pannonban járt a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu
Mára is nagy kalappal a vizsgázóknak!
A cikk a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.

Pannon Oktatási Központ: fókuszban a minőség
2021.04.23.

"Az volt a célom, hogy minőségi oktatást hozzunk létre" – a Pannon Oktatási Központ közelmúltjáról, jelenéről és terveiről mesélt Borgulya Zoltán igazgató úr.

A DUOL cikke: link.

Holokauszt megemlékezés
2021.04.16.

2001 óta minden év április 16-án a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk. 🕯 1944-ben ezen a napon kezdődött meg a magyarországi zsidók gettókba tömörítése Kárpátalján. Az ezt követő hónapok során több mint 400 000 zsidót zártak gyűjtőtáborokba, majd hurcoltak el Magyarországról Auschwitz-Birkenauba.
Az aktuális járványhelyzet miatt az idei évben sem emlékezhetünk a holokauszt áldozataira közösen. Dukai László tanár úr vezetésével, diákjaink aktív résztvételével készült az alábbi megemlékezés.

Húsvét
2021.03.31.

🐇🌷Kellemes húsvéti ünnepeket és jó pihenést, teljes feltöltődést kívánunk az alábbi Juhász Gyula verssel!

Húsvétra

Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szívemnek már a gyász is röpke álom,
S az élet: győzelem az elmúláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok,
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot,
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!

POK Vezetőség

1848-as megemlékezés
2021.03.12.

🇭🇺Fogadják sok szeretettel a 7/A osztály tanulóinak ünnepi megemlékezését nemzeti ünnepünk alkalmából.🇭🇺
A diákok és felkészítő tanáraik nagyon sok energiát fektettek az idei műsorba, bízva abban, hogy márciusra normalizálódik a járványügyi helyzet és élőben adhatják elő a műsort diáktársaik és tanáraik körében.
Mint tudjuk, ez nem valósulhatott meg, de a műsor színvonalára és a tanulók tehetségére ez nem vethet árnyékot.
Idén még online, de jövőre már - reméljük - együtt!❤️

Hölgyek!🙂 A mai nap csak a tiétek!💐✨
2021.03.08.

Szeretettel és tisztelettel köszöntünk minden nőt és lányt nőnap alkalmából!🥰
POK Vezetőség

"Pannon Oktatási Központ: akinek a kémia a hobbija"
2021.03.01.

Büszkék vagyunk Arnoldra, és tanárára, Dóra Ádámra - drukkolunk, hogy az OKTV országos döntőjében is hasonló szép siker szülessen! 🤞
Akit pedig szintén érdekelnek a természettudományok, tárt kapukkal várjuk a Pannonban!
Az eredmény kapcsán cikk jelent meg iskolánkról a dunaujvaros.com-on, amely a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.

Miért a POK? - Vincze-Hajnal Blanka
2021.02.23.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink a tanulás melett az élet más területein is kibontakoztathassák tehetségüket.🙂👇
Blanka egy rajzpályázat alkalmával ismerte meg közelebbről iskolánkat.
Az emelt szintű oktatás mellett nálunk a festészetet is tudta folytatni - annak idején ezért is választotta a POK-ot.💜
A festészet érdekel?🎨 A rajzolás a szenvedélyed?✍️ Megismernéd közelebbről is a média világát?🎤🎬 Kipróbálnád magad színpadon?🎭 Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor nálunk a helyed!😉

"Nyelvtanulás és sikerek a Pannonban"
2021.02.20.

Újabb cikk jelent meg iskolánkról a dunaujvaros.com-on, amely a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.

Miért a POK? - Dubai Péter
2021.02.19.

A "Miért a POK?" című sorozatunk következő részében Dubai Péterrel, az iskola színjátszó szakkörének vezetőjével beszélgettünk.🙂🎭🎤
A színjátszás fontos szerepet tölt be az iskolai életben, hiszen nagyon sokban hozzájárul az egyén fejlődéséhez. A diákok nyitottabbá, szabadabbá válnak, ezáltal az élet más területein is sikerélmények érik őket.👏💯

Miért a POK? - Talpai Viktor és Aczél Máté
2021.02.15.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a tehetség felismerésére és annak kibontakoztatására. 🎸🎨🎭
Hiszünk abban, hogy a művészetek - legyen szó zenéről, képzőművészetről, színjátszásról - komplex módon fejlesztik a tanulók személyiségét, készségeit, kompetenciáit. 🙂👌
Talpai Viktorral és Aczél Mátéval beszélgettünk, akik a tanulmányaik melett a POK-ban megtaláltak azt a teret is, ahol a tehetségüket kibontakoztathatják.🤘👏

"Az osztályátlag már most bizonyítja, hogy létjogosult"
2021.02.15.

Borgulya Zoltán igazgató úr a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain számolt be a városban kuriózumnak számító 6 osztályos gimnáziumi képzésről.
A cikk a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.

Miért a POK? - Borgulya Zoltán
2021.02.12.

Intézményünk 2019-ben kapott lehetőséget a 6 évfolyamos gimnáziumi képzés elindítására.✏️📒
A képzés elindításának ötletéről, a sikerességről és az eddigi tapasztalatokról Borgulya Zoltán igazgató urat kérdeztük.🎤🙂

"A környezet nevel – négy szilárd pillérre épül a POK oktatása"
2021.02.12.

A Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu oldalán olvasható interjúban iskolánk fenntartója, Borgulyáné Antal Zsuzsanna osztotta meg gondolatait többek között a magánintézmény fenntartásának kihívásairól, az iskola alapításának kezdeti motivációiról, és az aktuális feladatokról is.
A cikk a hivatkozásra kattintva olvasható el: link.

Szülői Fórum - gimnáziumi képzés
2021.02.11.

6 évfolyamos gimnáziumi képzés
Időpont: 2021. február 16., kedd, 17:00

Tisztelt Szülők, kedves diákok, érdeklődők!

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma szülői fórumot rendez a 6 évfolyamos gimnáziumi képzéssel kapcsolatban, ahol szó lesz az eddigi tapasztalatokról, jövőbeni tervekről, felmerülő aktuális kérdésekről - természetesen a járványügyi szabályok maximális betartása mellett.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a barath.gyula@pok.suli.hu e-mail címen vagy a 30/696-36-07-es számon.✍️

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

4 évfolyamos gimnáziumi képzés
Időpont: 2021. február 17., kedd, 17:00

Tisztelt Szülők, kedves diákok, érdeklődők!

A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma szülői fórumot rendez a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéssel kapcsolatban. Szó lesz a „tagozatok” specialitásairól, emelt óraszámokról, az eddigi tapasztalatokról, jövőbeni tervekről, felmerülő aktuális kérdésekről - természetesen a járványügyi szabályok maximális betartása mellett.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a barath.gyula@pok.suli.hu e-mail címen vagy a 30/696-36-07-es számon.✍️

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Miért a POK? - Délczeg Norbert
2021.02.10.

A spanyol nyelv a 3. legbeszéltebb nyelv a világon. Iskolánkban ezt a nyelvet is emelt szinten oktatják pedagógusaink és a siker ebben az esetben sem marad el.🙂
Tökéletes példa erre Délczeg Norbert végzős tanuló, aki már több kiváló eredményt is magáénak tudhat a spanyol nyelv elsajátítása miatt.😍👏 Gratulálunk, csak így tovább!💜

Miért a POK? - Lantai Lilla
2021.02.09.

Lilla 2018-ban végzett nálunk és Noémihez hasonlóan szintén Pro Talentis díjas.🙂🏆
Lilla már célirányosan választott minket, hiszen tudta, hogy több nyelvből is szeretne nyelvvizsgát tenni.✍️ A siker kétségtelenül az Ő érdeme, de elmondása alapján a Pannon jó alapokat nyújtott a nyelvvizsgabizonyítványok megszerzéséhez.💯🙂

Miért a POK? - Kakas Noémi
2021.02.06.

Sorozatunk mai részében Kakas Noémivel beszélgettünk, aki 2019-ben kitűnő tanulmányi eredményeivel érdemelte ki iskolánk Pro Talentis díját.👏🏆
Noémi azóta már az egyetemi éveit tapossa, továbbra is sikeresen.🙂

Miért a POK? - Dóra Ádám
2021.02.05.

Dóra Ádám tanár úr - intézményünk kémiai és biológiai kiválósága - két OKTV továbbjutóval is büszkélkedhet. 🔬🧪
Hogy hogyan is készíti fel diákjait a digitális oktatás alatt?! A következő videóban erről is kérdeztük.🙂🎤

Miért a POK? - Radics Nóra
2021.02.04.

A "Miért a POK?"💜 című sorozatunk következő részében Radics Nórával beszélgettünk, aki két tantárgyból is a második fordulóba jutott az OKTV-n.💯
Nem kis teljesítmény, gratulálunk neki és felkészítőtanárainak!👏🙂

Miért a POK? - Szerencse Arnold
2021.02.02.

Miért a POK?💜 című sorozatunk következő részében Szerencse Arnold, végzős tanulót kérdeztük.🙂🎤🎬

Miért a POK? - Pachmann Péter
2021.02.01.

Nagy büszkeség számunkra, hogy Pachmann Péter, a TV2 műsorvezetője is minket választana.💜
Hogy miért is, azt hallgassuk meg Tőle a "Miért a POK" című sorozatunk mai részében.🙂😉

ISMÉT FOTÓPÁLYÁZATOT INDÍTUNK!
2021.02.01.

A pályázatok leadási határideje 2021. március 19.🙂

Pannon, a lehetőségek iskolája💜
2021.01.29.

Cikk iskolánkról a mai Dunaújváros Közéleti Lap-ban.🙂✍️🤓

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny-en (OKTV) eddig elért eredmények
2021.01.28.

Öt kiváló diákunk jutott tovább a verseny II. fordulójába:
💜Radics Nóra - biológia, matematika
💜Szerencse Arnold - kémia
💜Ruff István Zalán - matematika
💜Délczeg Norbert - spanyol nyelv
💜Vincze-Hajnal Blanka - vizuális kultúra
Gratulálunk és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját! Csak így tovább a döntőig!👏🍀

Lássuk, hogy mennyire eredményesek nyelvi tagozatos diákjaink.
2021.01.27.

A hozzánk járó diákok a kiváló pedagógusainknak köszönhetően valós tudást szereznek, ezáltal a sikerek sem maradnak el, sőt...🙂😍
Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk nekik!💜

Miért a POK? - Varga Luca
2021.01.27.

Varga Luca, végzős tanulót kérdeztük.🙂🎤🎬

VERSENYFELHÍVÁS
2021.01.18.

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer támogatásával 2021-ben, immár tizennyolcadik alkalommal országos versenyt hirdet középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak angol és német nyelvből.
A részletes információk a hivatkozásra kattintva tekinthetőek meg: link.
TOP