HÍREK ÉS AKTUALITÁSOK

Információk a központi írásbeli felvételiről
2021.01.06.

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Közeledik a Központi Írásbeli felvételi ideje, ezért a napokban postázásra kerülnek a vizsga helyét, idejét tartalmazó Vizsgabehívók, ill. a dolgozatok betekintésének időpontját tartalmazó Értesítők, melynek formátumát az alábbi linken tekinthetik meg.

Amennyiben a fenti dokumentumok nem érkeznek meg január 15-ig, kérem jelezzék a 25/431-890-es telefonszámon!

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

Fenntartói köszöntő
2020.12.30.

Kedves Szülők! Kedves Diákok! Kedves Kollégák, családtagok, barátok, ismerősök! Kedves Hallgatóság!

Sikerekben, egészségben gazdag, boldog új évet kívánunk Borgulyáné Antal Zsuzsanna, intézményünk fenntartójának köszöntőjével.

Karácsonyi műsor
2020.12.18.

KEDVES SZÜLŐK! KEDVES DIÁKOK! KEDVES KOLLÉGÁK, CSALÁDTAGOK, BARÁTOK, ISMERŐSÖK! KEDVES HALLGATÓSÁG!

Idén a járványügyi helyzet miatt nem tarthatjuk meg a már hagyománnyá vált karácsonyi gálaestünket a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Azonban, ahogy az idei év váratlan helyzeteihez is alkalmazkodtunk, így most sem hagyjuk cserben Önöket, benneteket. Családbarát intézményként minden évben kiemelt jelentőségű eseményünk volt a karácsony, ez ebben az évben sem lesz másként, hiszen idén is nagy lelkesedéssel, időt nem sajnálva, sok kreativitással készültünk a jeles eseményre, amely így most az online térben lesz látható.

Fogadják, fogadjátok sok szeretettel a POK karácsonyi műsorát! Reméljük jövőre személyesen is találkozhatunk.

Áldott, meghitt, békés karácsonyt kívánunk!

Rajzpályázat díjátadó
2020.12.18.

A mostoha körülmények ellenére idén is meghirdettük a mára már hagyománnyá vált "Tél és Karácsony" tematikájú rajzpályázatunkat, immáron külön a 6 évfolyamos, külön a 4 évfolyamos Pannonos diákoknak.🙂

Reggeli olvasnivaló💭⬇️🙂
2020.11.30.

Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu a koronavírus járvány hatásairól kérdezte Borgulya Zoltán igazgató urat.
A cikk a hivatkozásra kattintva elolvasható: link.

Köszönjük az interjút Zsolt Várkonyi!🙂

Látogatás a Szegedi Tudományegyetem
2020.11.09.

A 12/A osztály tanulói - Kovács Cintia, Pintér Dzsenifer, Sztanó Csenge, Szerencse Arnold, Talpai Viktor - november 9-én látogattak el Szegedre. Mazán Vilmos tanár úr az alábbiakban foglalta össze személyes tapasztalatait az igazán hasznos tanulmányi útról. Tanár úrnak ezúton is köszönjük a munkáját!

„Végzős osztályfőnökként a jó tanulmányi előmenetel biztosítása mellett az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy a tanulók továbbtanulási céljai megvalósuljanak, hiszen a gimnázium kimeneti célja is elsősorban a felsőoktatásba való bejutás, a karrier-álmok megvalósításának elősegítése.

Normális körülmények között az egyes felsőoktatási intézmények ebben az időszakban szoktak tartani nyílt napokat, melyek most a járványügyi helyzet miatt sorra elmaradtak/elmaradnak, vagy online lehetőségeket kínálnak fel az érdeklődő végzős gimnáziumi tanulók számára. Persze legális “kiskapuk” kis létszámú csoportok számára eddig nyitottak voltak, amit mi ki is használtunk. Így november 9 –én, hétfőn egy kifejezetten barátságtalan, hideg, ködös reggelen egy lelkes kis csapattal elindultunk Szegedre, hogy ellátogassunk a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint a Gyógyszerésztudományi Karára, hogy személyesen tájékozódhassunk a lehetőségekről.

Az időjárással ellentétben, ezekben az intézményekben meleg, baráti fogadtatásban volt részünk, sőt azon kívül, hogy mindenről részletesen tájékoztattak minket, diákjainknak a szemináriumokon való részvétel mellett lehetősége volt az ott tartott gyakorlati foglalkozások feladatait is megoldani. Gyógyszeranalízis órán az elméleti számításokkal is járó feladatokat tanulóink jó (4) eredménnyel teljesítették.

A foglalkozások után Dr. habil. Zupkó Istvánnal, a Magyar Tudományos Akadémia doktorával, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánjával beszélgethettek diákjaink, melynek során lényeges információkat tudhattak meg a Gyógyszerésztudományi Karon kínálkozó továbbtanulási lehetőségekről, előnyökről. A dékán úrnak és munkatársainak kifejezetten tetszett tanulóink aktív hozzáállása, kreativitása, feladatmegoldó képessége és kifejezésre juttatta, hogy szeretne kapcsolatban maradni velünk.

Tanulóink elmondása alapján a személyes gyakorlati tapasztalattal is záruló egyetemi látogatás nagyon hasznos volt számukra és sokat segített a végső döntés meghozatalában.

Utunkat egy rövid városnézéssel zártuk, melynek során mindenki megállapította, hogy Szeged egy igazán élhető, csodálatosan szép történelmi város, számtalan lehetőséggel, ami további szempont lehet a választásnál, hiszen nem mindegy, hogy a leendő hallgatók milyen körülmények között tölthetik egyetemi éveiket.”

Trafóház átadó
2020.11.09.

Ügyes kezű tanulóink szeptemberben kidíszítették az iskola melletti, az EON tulajdonát képező trafóházat.

A gyerekek tanulás által éretté váló méhecskékkel népesítették be a csupasz falakat. A méhek a megújuló energia szimbólumai Németországban. Az épület hátsó részén pedig Dunaújváros története elevenedett fel az megfestett motívumok által.

Október 21-én ünnepélyes keretek között került sor a kész trafóház átadására.

A gimnázium vezetősége részéről Pleszné Antal Ágnes igazgatóhelyettes asszony és Baráth Gyula igazgatóhelyettes úr vett részt az átadón.

Az eseményen az EON képviseletében Ilóczki Tamás tette tiszteletét, aki örömmel vágta át a lila színű szalagot.

A diákok munkáját szervező és koordináló Fehériné Hamucska Andrea rajz szakos tanárnő rövid beszédben számolt be a történtekről, majd Császár Dóra 11. A osztályos tanuló, valamint Délczeg Norbert a 12. A osztály diákja számoltak be élményeikről.

ECL jelentkezési határidő: november 5. (csütörtök)
2020.11.03.

Nyelvvizsgázók, figyelem!

ECL nyelvvizsga jelentkezési határidő a decemberi nyelvvizsgára: november 5. (csütörtök)

Jelentkezést követően készülj és vizsgázz nálunk!🙂

A vizsgázók komplex vizsgára, illetve írásbeli vagy szóbeli részvizsgára jelentkezhetnek. A vizsgázó a sikeres vizsgájáról/részvizsgáról bizonyítványt kap.

A szóbeli részvizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó mind a beszédértés, mind a beszédkészség vizsgarészben minimum 40%-os eredményt ért el, és a két vizsgarész átlaga eléri a 60%-ot.

Az írásbeli részvizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó mind az olvasáskészség, mind pedig az íráskészség vizsgarészben minimum 40%-os eredményt ért el, és a két vizsgarész átlaga eléri a 60%-ot.

A komplex vizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó mind a négy vizsgarész (olvasáskészség, íráskészség, beszédértés, beszédkészség) esetében elérte a 40%-os teljesítési minimumot, valamint a négy vizsgarész összesített átlaga eléri a 60%-os megfelelési minimumot. Amennyiben a vizsgázó komplex vizsgára jelentkezett, de csak az írásbeli, vagy a szóbeli részvizsgája sikeres, akkor a Vizsgaközpont sikeres részvizsga-bizonyítványt állít ki.”

Újabb rajzpályázatot indítunk!
2020.11.02.

A pályázatok leadási határideje 2020. december 04.

Barangoljuk be a világot!
2020.10.27.

Újra várjuk a hetedik-nyolcadik osztályos tanulókat egy digitális barangolásra, ahol megmutathatják, hogy mennyire jártasak a földrajz és az informatika világában! A verseny ingyenes, jelentkezni max. 3 fős csapatokban lehet. A vetélkedő három online fordulóból és - ha a járványhelyzet is engedi - egy, az iskola aulájában megrendezendő, már hagyományossá vált "gasztrotúra" döntőből áll majd.
A szervezők tájékoztatása szerint a verseny nem elsősorban az általános iskolai tananyagra épül, célja sokkal inkább a gyermekek tudásának bővítése, a világ érdekes és szép helyeinek megismertetése.
November 15-ig várjuk a jelentkezéseket - az e-mail-es jelentkezést követően minden fontos információt megkapnak a jelentkezők! 🌍💻

TÖK jól sikerült a szellemes nyílt nap! 🎃👻🦇
2020.10.26.

A nyílt napunkról a DUOL és a Dunaújváros.com is beszámolt:

Játékos, hangulatos volt a bemutatkozás: link.

Nyílt nap és Halloween-mulatság a Pannonban: link.

Kezdd az őszi szünetet a POK hálójában!
2020.10.15.

Rendhagyó nyílt napunkat idén a Halloween tematikája köré építjük.

TÖKéletes alkalom intézményünk, pedagógusaink és magas színvonalú oktatásunk megismerésére.

Célunk, hogy a felvételi előtt álló 6. és 8. osztályos diákok megtalálják azt az iskolát, ahol tudást sajátíthatnak el, tapasztalatokat szerezhetnek, ezáltal megalapozhatják jövőjüket!

Az esemény kapcsán a Dunaújváros Online készített interjút Pleszné Antal Ágnes szervezési és koordinációs igazgatóhelyettessel Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban címmel: link.

Rendhagyó október 6-ai megemlékezés
2020.10.08.

Az aradi vértanúk és gróf Batthyány Lajos miniszterelnök kivégzésének 171. évfordulójára emlékeztünk október 6-án. A járványhelyzet miatt idén minden osztályunk a saját termében osztályfőnöki óra keretében emlékezett meg a gyásznapról.

Az ünnepség kezdeteként a diákok közösen énekelték el a Himnuszt majd játékos vetélkedővel idézték fel a magyarság történelmének fekete napját.

Az osztályok nevében egy-egy tanuló gyújtotta meg az emlékezés gyertyáját az aulában felállított emlékhely előtt.

Az ünnepséget a Szózat közös eléneklésével zárták.

Színházban jártunk
2020.10.05.

Diákjaink és tanáraink hosszú idő után újra színházban jártak. 😊🎭

Dukai László tanár úr szavait idézve, "Scarlett O'Hara már klasszikussá váló tanulságos szerelmi drámáját, történetét az Elfújta a szél című musicalt tekintettük meg. Szuper előadás volt! Megható volt, ahogy a szereplők megköszönték az előadás végén, hogy teltház előtt játszhattak, hogy ott voltunk mi nézők."

Felvételi előkészítő
2020.10.01.

Kedves Felvételiző Diákok!

Magángimnáziumunk az előző évekhez hasonlóan felvételi előkészítőt indít.

Ha szeretnél magabiztosan, jól felkészülten megjelenni a központi felvételi vizsgán, akkor jelentkezz hozzánk! Az előkészítő során pedagógusaink segítenek felfrissíteni, rendszerezni a tudásodat, illetve lehetőséged nyílik a felvételi feladattípusok begyakorlására.

Az előkészítő folyamat végén a tanulók egy vetélkedőn mérhetik össze tudásukat, amelynek végén értékes nyereményeket sorsolunk ki közöttük.

További információk az alábbi linken olvashatóak: link.

"Méhecskék és városkép"
2020.09.17.

Megint egy látványos közösségi munkába fogott a Pannon Oktatási Központ a diákjaival 🐝.

Rajzpályázat
2020.09.15.

Úgy érzed, hogy tehetséges vagy!?🙂 Tedd próbára magad az Új arcom, ál-arcom rajzpályázatunkon!😉

TOP