HÍREK ÉS AKTUALITÁSOK

szeretettel várjuk a gyermekeket nyári élménytáborainkba
2024.05.15.

Ismerd meg a Pannon pedagógusgárdáját és töltsd velünk a nyarat a Magángimnázium élménytáboraiban!

Healthy happy life angol nyelvi élménytábor: Minőségi időtöltés, testi és szellemi egészségmegőrzés mókás nyelvi feladatokkal.     2024.06.24-28.

Robotika élménytábor: Ne hagyd ki az egyedülállón izgalmas kalandot a robottechnológia világába!     2024.07.01-05.

Természettudományos élménytábor: Várjuk a jövő orvosait, biológusait, vegyészeit, zoológusait, Greenpeace aktivistáit interaktív foglalkozásainkra!     2024.07.08-12.

Nyakig ér a holiday angol nyelvi élménytábor: Győzd le nyelvi gátlásaidat és tegyél virtuális utazást a világ körül!     2024.07.08-12.

Érdeklődj munkatársainktól:

06-25/513-507, 06-25/513-508, kepzes@pok.hu

Szalagtűző ünnepség a Pannon Oktatási Központ Gimnázium szolnoki telephelyén – 2024!
2024.04.10.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium szolnoki telephelyén is hagyomány az esti felnőttoktatásban részt vevő 12-esek szalagtűző ünnepsége, melyre idén március 22-én került sor. 2 osztály végzős diákjai vettek részt a rendezvényen, melyen Borgulya Zoltán igazgató úr, Für Zoltán stratégiai igazgató-helyettes, valamint Virág László felnőttképzési igazgatóhelyettes is tiszteletét tette. Borgulya Zoltán igazgató úr köszöntője után a résztvevők nagy örömmel fogadták az ünnepi műsort, melyet a szolnoki FreeBirds zenekar dalai, 2 alsóbb éves tanuló versei, majd az ünnepség legvégén a szalagok feltűzése színesített. Mivel sok idősebb tanuló életében ez az esemény korábban elmaradt, büszkén jöttek ki egyesével, hogy Bodnár Zsuzsanna területi koordinátor és egyben osztályfőnök feltűzze nekik a szalagot, mely az itt eltöltött időt jelképezi.

Gratulálunk!

SZALAGAVATÓ AZ ESTI GIMNÁZIUM VÉGZŐSEINEK DUNAÚJVÁROS SZÉKHELYEN - 2024!
2024.02.23.

Régi hagyomány az iskolánkban, hogy az esti oktatáson tanuló felnőtt diákjainknak is rendezünk szalagavató ünnepséget. Sokak életében nagy lépés az érettségi megszerzése, eddig eljutni nem könnyű, a szalag náluk is az út végét jelképezi.

Ma Borgulya Zoltán igazgató úr és Schmehlné Hauszchen Éva felnőttoktatási igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, majd Klujber Anna 11.c osztályos tanulónk műsora tette különlegessé és még meghittebbé az ünnepélyt.

Az oktató tanár kollégák szalagtűzője után a végzősöket is büszkeség töltötte el, miután megkapták a szalagjaikat osztályfőnöküktől, Sándor Melinda tanárnőtől.

Gratulálunk!

Szalagavató 2024!
2024.02.03.

Alábbiakban, megtekinthető a szalagavatóról készült, képek és videó összeállítás.

Újra fotópályázat a Pannonban!
2024.01.09.

Minden fontos információ a plakáton!

FILMVETÍTÉS PREMIER ELŐTT!
2023.12.11.

4 éve indult el az iskolában a médiaszakkör Pachmann Péter szakmai munkájával és POK-os kollégák irányításával. Az elmúlt években sok olyan rövidfilm, versfilm, klip készült, amelyek sok szép sikert hoztak a csapatnak és az intézménynek a különféle filmfesztiválokon, versenyeken.

Most ezeket a filmeket vetítettük le elsőként, majd az este zárásaként azok a rövidfilmek kerültek képernyőre, amelyekkel a végzős osztályok kívántak boldog karácsonyt a szüleiknek és persze mindenki másnak.

A filmek hamarosan nyilvánosak lesznek a YouTube csatornánkon is!

Köszönet a filmekért minden közreműködőnek!

 

Advent a POK-ban 2. - Ég a remény gyertyája!
2023.12.11.

Újabb gyertyagyújtással indult a hét. A remény gyertyáját gyújtotta meg közösen a POK-os közösség, amelyet Lakk Norbert tanár úr meséje és gondolatai követtek.

Aki fázott, meleg teával a kezében hallgathatta meg az újabb karácsonyi történetet!

 

A Pannonba is megérkezett a Mikulást!
2023.12.06.

Lelkes csapatával és megtömött puttonyával nálunk is ajándékot osztott a Mikulás. Mindenki kapott egy kis "kedvességet", a legtöbben szerencsére énekeltek is a télapónak!

Jövőre újra várunk!

 

 

Tanulmányi kirándulás- Budapest!
2023.12.06.

Tegnap tanulmányi kiránduláson járta végig a végzős évfolyam a Holokauszt Emlékközpontot, a Terror házát és a Retro múzeum kiállításait. A programot nem először szervezte meg Dukai László tanár úr az osztályfőnökök, Jakab Beáta és Cser Ádám közreműködésével a 12. osztályosoknak.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink, a jövő nemzedéke megismerje történelmünk sorsfordítóit és megemlékezzünk az áldozatokra.

Ma már nehezen elképzelhető az, hogy egykor éveket kellett várni a tárcsázós telefonra, és még többet például egy autóra. A Retro Múzeumban visszapörgettük az időt jó 50 évvel, hogy a diákok megismerhessék szüleik, nagyszüleik mindennapjait.

 

 

Advent a POK-ban - ég az első gyertya!
2023.12.04.

A hét közös gyertyagyújtással indult, ahol meleg teával és egy kedves karácsonyi történettel tettük ünnepélyesebbé az adventi időszakot. Végső-Puskás Anett tanárnő volt az első mesemondó, akit majd a jövő héten újabb kedves történet és újabb mesélő követ.

 

 

Versenyfelhívás!
2023.11.27.

A nevezéseket Mazán Vilmos tanár úr várja az alábbi címen:

mazan.vilmos@gmail.com

 

meghirdetett „GYŰJTEMÉNYEK ÉKE, A TERVEMBŐL KÉSZÜLT BÉLYEG”!
2023.11.24.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium által meghirdetett „GYŰJTEMÉNYEK ÉKE, A TERVEMBŐL KÉSZÜLT BÉLYEG” című rajzpályázatra érkezett, a zsűri által beválogatott alkotásokból nyílt kiállítás 2023. november 24-én az iskola aulájában. A tárlat egy hétig lesz megtekinthető.

A Dunaújváros és régiójában meghirdetett versenyre 180 alkotás érkezett.

A program keretében a legügyesebb diákok vehették át a megérdemelt jutalmukat.

A művészekből álló zsűri a következő diákokat díjazta:

5-8. osztályos kategória:

  1. Palágyi Janka Pannon Oktatási Központ Hatosztályos Gimnázium

  2. Völcsei Nikolett Rácalmási Jankovich Miklós Ált. Isk. és AMI

  3. Valastyán Míra Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

Dicsérő oklevél:

          Alics Armand  Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola

         Telek Panna  Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

Középiskolás kategória:

  1. Szabó Flóra Pannon Oktatási Központ Gimnázium

  2. Abrados Nemet Abril Elizabeth Pannon Oktatási Központ Gimnázium

  3. Kovács Anna Pannon Oktatási Központ Gimnázium

Dicsérő oklevél:

          Kállai Borka  Pannon Oktatási Központ Gimnázium

            Bánhegyi Boglárka  Pannon Oktatási Központ Gimnázium

Digitális tervek kategória:

  1. Varga Flóra Eszter Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola

  2. Badacsonyi Flóra Pannon Oktatási Központ Gimnázium

  3. Rendes Lujza Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola

Gratulálunk az nyerteseknek!

Biológia-kémia bemutató óra a POK-ban!
2023.11.23.

Szerda délutáni természettudományos bemutató óráinkról a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain is olvashatunk - köszönjük a beszámolót és a látványos fényképeket!

Dunaújvárosi Hírlap képgaléria --> katt ide!

PAMACS - matematika verseny - DÖNTŐ!
2023.11.23.

PAMACS - matematika verseny - DÖNTŐ!

Nagy érdeklődés mellett indult útjára ebben a tanévben is a Pannon Matematika Csapatverseny (PAMACS), melynek döntőfordulójába a város és a környék legjobb matematikusai jutottak. Az utolsó forduló bebizonyította: a matematika is lehet érdekes és izgalmas!

A legjobbak lettek:

- 1. helyezett: Ludak a pácban (Szalai Zsombor, Módi Bianka ,Horváth Jázmin Liliána ,Németh Hanna Flóra) - Rácalmási Jankovich M. Ált. Isk. és AMI

Felkészítő tanár: Wernerné Galkovics Rita

- 2. helyezett: Sült krumpli (Galina Anna, Kökény Hanna, Lemler Virág, Lemler Róbert) - Kulcsi Fekete István Általános Iskola Felkészítő tanár: Koppány Emese

- 3. helyezett: Főtt krumpli (Fekti Félix, Fekti Flóra, Radnó Rebeka, Horváth Nóra) - Kulcsi Fekete István Általános Iskola Felkészítő tanár: Koppány Emese

Gratulálunk mindenkinek!


2023.11.20.

Biológia - Kémia bemutató óra a Pannonban!
2023.11.17.

Kedves érdeklődő diákok, szülők!
A Pannon Oktatási Központ kémia-biológia bemutató órára várja az érdeklődőket jövő héten szerdán 16:30-as kezdéssel! Megismerkedhetnek a régióban egyedülálló tagozat szakmai munkájával, érdekes előadásokat hallgathatnak meg és látványos kísérletekben vehetnek részt.
Részvételi szándékukat jelezzék az info@pok.suli.hu címen!

Pályaorientációs tanulmányi kirándulás Szegeden!
2023.11.11.

Immár harmadik alkalommal szervezett Mazán Vilmos tanár úr egyetemi látogatást azzal a céllal, hogy a nyílt napok által nyújtott általános tájékozódáson kívül hozzásegítse őket ahhoz, hogy útkeresésük közben speciális információkhoz is hozzájuthassanak az egyes karokon, szakokon és ezáltal kellő inspirációt szerezhessenek végleges döntésük meghozatalakor a továbbtanulást illetően.

Ez alkalommal Szegedre utaztak.

A kirándulást eredetileg a 11.C osztály számára szervezte a tanár úr, de a 10.c, a 11.a, a 11.b, a 12.a és a 12.b osztályokból is csatlakoztak érdeklődő tanulók.

Minden diákunk érdeklődésének megfelelően részt vehetett egy vagy akár több előadáson és/vagy gyakorlati foglalkozáson. A látogatás szervezésekor összegyűjtött információk alapján a Gyógyszerészettudományi, Természettudományi, Állam és jogtudományi, Gazdaságtudományi, Bölcsészettudományi, Fogorvostudományi és a Szentgyörgyi Albert Általános Orvostudományi Karokon lehettek egy napig egyetemisták a POK-osok.

A program végét a SZTE Klebelsberg Kuno könyvtár megtekintésével zártuk, ahol szakemberek avattak be minket Európa egyik legnagyobb és legmodernebb könyvtárának titkaiba. Végül Ruff István Zalán volt POK-os diák, jelenleg harmadéves matematika szakos hallgató az egyetemi és kollégiumi életről tartott nekünk egy érdekes előadást.

Ültessünk 10 millió fát Magyarországon mozgalom!
2023.11.09.

4 éve...

Mindig szívesen csatlakozunk olyan kezdeményezésekhez, ahol a környezetünk védelme, szépítése áll a középpontban. Azóta már szerencsére sok ilyen programon részt vettünk, de visszaemlékezni mindig jólesik.

Jakab Beáta tanárnő, Dóra Ádám és Cser Ádám tanár urak és az azóta már elballagott kilencedikesek.

Pályaorientációs nap!
2023.10.31.

Iskolánk múlt heti pályaorientációs napjáról a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu hasábjain is olvashattunk - köszönjük a beszámolót!

Újra Halloween!
2023.10.27.

Újra halloween-i forgatagot rendeztünk, ahol a diákok és a tanárok is nagyon jól érezték magukat. Először is halloween-i díszbe öltözött az iskola. Minden osztály faragott tököket is. Este pedig a felsőbb évfolyamosok szerveztek vetélkedőt az alsóbb évfolyamosoknak. Voltak rémisztő feladatok, activity, karaoke, sütiverseny, igazi halloween-i hangulat.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek, a képre kattintva!

Sítábor 2024-ben is!
2023.10.25.


Iskolánk tanulói már most is jelentkezhetnek a 2024-es sítáborunkba, amely a mostani tanévben a "hosszú" téli szünet miatt nem érint tanítási napokat!

Sílécre fel!

Ikono kiállítás - Budapest!
2023.10.24.

"Még a múlt héten Budapesten jártunk az Ikono nevezetű kiállításon. Azért választottuk ezt a kiállítást, mert nem mindennapi élményben részesülhettünk. A célja a szórakozás volt, hiszen a tárlat interaktív és vizuális is egyben. Mindenki kizökkenhetett a hétköznapokból és kisgyerekként játszhatott. Volt labdákkal teli medence csúszdával, színes, konfettis szobák, labirintus, játékgépes szoba, fényképes és lámpásos szoba. A mosdók előtti folyosó is egy kivilágított tükrökkel kirakott fal volt. Volt olyan helyiség is, aminek saját története, háttérzenéje inkább hangulatos volt, mint játékos, de az is nagyon tetszett nekünk.

Összességben mindenki nevében elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat és a hét közepén nagyszerű kikapcsolódás volt."

Papp Zoé (10.a)

Megemlékezés az 56-os hősökről!
2023.10.20.

Iskolánk is megemlékezett az 1956-os forradalom hőseiről. A műsor elején Mazán Vilmos tanár úr mondta el ünnepi gondolatait, melyeket személyes élményekkel egészített ki.

A beszéd után a 11/b osztály adta elő a zenékkel, táncokkal színesített megemlékező műsorát, melybe néhány ponton bevonták a közönséget is, azért, hogy ők is érezzék át az akkori fiatalok tetteit. A műsort Fodor Péter tanár úr rendezte, köszönjük a 10/a-s fiúknak is a szerepvállalást! Az előadást a valódi korabeli fegyverek tették még érdekesebbé.

Köszönet az 56-os hősöknek!

 

 

Történelmi előadás Mátyás királyról
2023.10.18.

Iskolánk vendége volt Dr. Pálosfalvi Tamás történész, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Történettudományi Intézete Középkori osztályának tudományos főmunkatársa, aki Mátyás király uralkodói portréjával kapcsolatban tartott előadást, sok érdekességgel "az igazságos" uralkodóról.

Izgalmas előadás volt, köszönjük!

Üdvözlet a Pilisből!
2023.10.16.

Képek a pilisi kirándulásról.

Családi nap 2023.10.07!
2023.10.09.

 Iskolánk újra megrendezte a hagyományos családi napját, több száz vendéggel, remek hangulattal, étellel-itallal és rengeteg fellépővel. Idén jelenlegi és volt diákjaink szórakoztatták a népes közönséget, miközben a csapatok egymással vetélkedtek a különböző állomásokon.

Az Aradi Vértanúk Emléknapja!
2023.10.06.

Október 6. Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából készített ünnepi műsorunk, valamint képek a megemlékezésről.

Planet Budapest 2023!
2023.10.02.

"Értéket úgy is teremthetünk, hogy a társadalom, a gazdaság és a környezet egyensúlyban marad. Most gyermekeink és unokáink jövője a valódi tét."

Kilencedikes tanulóink pénteken a Planet Expo fenntarthatósági kiállításon jártak, ahol számos nagyvállalat mutatta be a "zöld célok" megvalósításához szükséges elképzeléseit, konkrét megoldásait.

Cyberjump trambulin park

A sok látnivaló után a mókára is jutott idő. A trambulint pedig mindenki szereti.

 

 

Nyelvtanulás Máltán!
2023.10.02.

A Pannon csapata üdvözletét küldi Máltáról!

Útinapló - Málta

1. rész

 

Magyar Népmese Napja a Pannonban!
2023.09.29.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

(Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

Iskolánkban ma megemlékeztünk a magyar Népmese Napja alkalmából. Rendhagyó irodalomórán vettek részt a hetedikesek. Rajzpályázat keretében illusztrációt készítettek kedvenc népmeséjükről még a vetélkedőt megelőzően, majd meseírással, totóval, meseházzal és Kahoot! feladatokkal mérték össze tudásukat (és szerencséjüket) a csapatok.

Hagyományaink közé tartozik az esemény megtartása, így jövőre is várjuk majd játékos feladatokkal tanulóinkat.

Újra színház!
2023.09.28.

Iskolánk színházkedvelő közössége 2023. szeptember 27-én, szerdán a Madách Színházban megtekintette a nagy sikerű Pretty woman! című film alapján készült zenés musicalt. A darab szenzációsra sikerült, zenei stílus kavalkádja tette élménnyé számunkra az előadást. Nagyon jól éreztük magunkat, és várjuk a következő színházlátogatást.

Barangoljuk be a világot virtuálisan - 2023!
2023.09.25.

A Pannon Oktatási Központ ebben a tanévben is meghirdeti a Barangoljuk be a világot nevű országos vetélkedőjét, melyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói nevezhetnek 3 fős csapatokkal.

Nevezési határidő: 2023. október 15.

A jelentkezéseket a pannon.barangoljunk@gmail.com e-mail címen várjuk!

A nevezés ingyenes!

A verseny szervezői: Jakab Beáta és Cser Ádám

 

 

 

Autómentes nap - 2023!
2023.09.24.

Iskolánk tanulói és tanárai is csatlakoztak az idei autómentes naphoz, de szerencsére nem csak a mai napon telt meg a kerékpártároló!

 

Külföldi Továbbtanulás!
2023.09.21.

Magyar Anita továbbtanulási-koordinátor volt ma a vendégünk, aki a végzős tanulókat tájékoztatta a külföldi továbbtanulás lehetőségeiről.

Köszönjük!

 

Pannon Matematikai Csapatverseny
2023.09.20.

Iskolánk ebben a tanévben is meghirdeti az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára a három fordulóból álló matematikai csapatversenyét.

Jelentkezési határidő: szeptember 25.

Jelentkezés e-mail címe: pok.pamacs@gmail.com

Részletek a videóban!

 

Bélyegtervező pályázat
2023.09.19.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium idén is meghirdeti hagyományos tervező rajzpályázatát.
A feladat saját bélyegterv készítése. Az alkotások beküldési határideje 2023. november 10.
Minden pályázónak sikeres, örömteli munkát kívánunk!

Takarítási Világnap alkalmából megvalósított szemétszedésen, az Erdei futópályán
2023.09.18.

A Pannon Oktatási Központ diákjai és tanárai is részt vettek a Decathlon Magyarország és a Jót, Szívből - Dunaújvárosért szervezésében, a Takarítási Világnap alkalmából megvalósított szemétszedésen, az Erdei futópályán. Az összesen több, mint 800 résztvevő több, mint 1 tonna szeméttől tisztította meg az erdőt a tornapálya környékén. Rendkívül jó érzés volt együtt tenni a környezetért, bár igen szomorú, hogy ennyi szemetet találtak az esemény résztvevői...

2023-as tanévnyitó ünnepség
2023.09.01.

A Pannon Oktatási Központ Gimnáziumban is tanévnyitó ünnepséggel indult a tanév.

A képek megtekintéséhez kattintás a képre.

Pannon gólya naPOK!
2023.08.31.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium 6 évfolyamos tanulói Gólya NaPok alkalmával ismerkedhetnek egymással és tanáraikkal.✅❗

A képek megtekintéséhez kattintás a képre.

Gólyatábor 2023
2023.08.31.

Pannon Oktatási Központ Gimnázium GÓLYATÁBOR  augusztus 28-30.

 

TOP