SZEREZZEN ÉRETTSÉGIT

A LEGRÖVIDEBB IDŐ ALATT

Fejezze be nálunk félbehagyott ÁLTALÁNOS ISKOLAI tanulmányait

esti tagozaton!

PREV
NEXT

PANNON OKTATÁSI KÖZPONT | KALOCSA

esti gimnázium | esti szakgimnázium | esti általános iskola

Engedélyszám: B/2020/000026, E/2020/000383

Esti iskola Kalocsán

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium Kalocsa Szent István király úti Tagintézménye szeretettel várja új tanulóit a 2024/2025-ös tanévben is!

 

Ezért érdemes minket választani:

 • Iskolánk Kalocsa központjában, a városi Művelődési Ház és Könyvtár patinás épületében található

 • Kulturált, igényes tantermekben folyik az oktatás

 • Magasan képzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusoktól biztos tudás szerezhető

 • Esti tagozatos képzés, heti 2-3 tanítási nappal a délutáni-esti órákban

 • Rugalmas órarendünk és segítőkész hozzáállásunk miatt munka és család mellett is elvégezhető

 • Barátságos, oldott légkör, kiváló tanár-diák kapcsolat

 • Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink a tananyagon túl, a mindennapokban is maximális odafigyelést és támogatást kapjanak iskolájuktól

 • Korábbi tanulmányok beszámíthatók, diákigazolvány igényelhető

 • Az oktatás tandíjmentes, családi kedvezményeket biztosítunk

 • A tanulók teljesítményének értékelése /a tanév folyamán/ folyamatosan történik, nincsenek évközi és év végi vizsgák

Elérhető képzéseink Kalocsán

Esti általános iskola

Napjainkban elengedhetetlen a 8. osztály megléte. Akár jogosítvány megszerzését illetően, akár számos munkahelyen alapkövetelmény.

Intézményünk lehetőséget nyújt az általános iskolai tanulmányok befejezésére. Akinek hiányzik akár az 5.,6.,7. osztály, ők is jelentkezhetnek hozzánk. Felső korhatár nincs! Ingyen!

 • Betöltött életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi általános iskolai tanulmányait beszámítjuk

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Esti gimnázium, érettségi

Amennyiben félbeszakadt középiskolai tanulmányait szeretné befejezni, vagy szakmunkás bizonyítványa mellé érettségi bizonyítványt szeretne szerezni, keressen minket bizalommal!

Néhány gondolat esti gimnáziumunkról:

 • Betöltött 16. életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi középiskolai tanulmányait beszámítjuk, így a képzési idő lerövidülhet

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Esti szakgimnázium

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.

Képzéseink érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára elérhetőek.

Három képzés közül lehet választani:

 1. Pedagógiai asszisztens

 2. Gyógypedagógiai asszisztens

 3. Közművelődési munkatárs

Néhány gondolat szakgimnáziumunkról:

 • Kiváló oktatóktól minőségi tudás szerezhető

 • Kizárólag szakmai tantárgyakat tanulnak, emiatt nagyobb szakmai jártasságra tesznek szert

 • Nincs felső korhatár

Részletesebben az esti szakgimnáziumi képzésekről

 1. A pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. A kompetenciahatárokat betartva közreműködik a gyermek/fiatal tevékenységeinek, tanítási óráinak előkészítésében és lebonyolításában. Részt vesz az intézményen belüli és intézményen kívüli programok, szabadidős feladatok előkészítésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a csoportot, gondozási feladatokat lát el, részt vesz a gondjaira bízott gyermek/fiatal higiénés szokásrendszerének kialakításában. Koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását.

 1. A gyógypedagógiai asszisztens bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben, felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munkában az intézményen belüli és kívüli programok, szabadidős tevékenységek előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a gyermekeket/tanulókat, csoportokat. A gyógypedagógus/pedagógus útmutatásai alapján ellátja a sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat. Közreműködik a sajátos nevelési igényű személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Segít az intézmény és a család kapcsolatának koordinálásában.

 2. A közművelődési munkatárs szakképesítéssel rendelkező munkatárs feladata az előadó-művészeti intézményekben folyó szakmai munka során az elkészült művészi produkciók bemutatásakor a közönséggel folytatott kapcsolat koordinálása. Feladata az adott előadó-művészeti intézmény speciális információinak és az adott előadás sajátosságainak közönséghez való eljuttatása, információáramlás elősegítése, az előadó-művészeti intézmény programja és az adott előadás iránti érdeklődés felkeltése. Az adott program iránt érdeklődő közönség számára jegyértékesítést végez, szervez. Feladata a jeggyel rendelkező közönség fogadása, kezelése, az előadás biztonságos megtekintésének és a darab művészi értékeinek optimális befogadásának biztosítása. Az előadás megtekintését követően a visszajelzések, visszacsatolások összegzése az alkotókhoz való eljuttatása. Képessé válik a közönségkapcsolati rendszert kiépíteni és ápolni.

Jelentkezz, már most a 2024/2025-ös tanévre!

Kovács József Lászlóné
területi koordinátor
Pannon Oktatási Központ Gimnázium
kalocsai tagintézménye
Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.
Email: kalocsa@pok.hu
Tel: +36-70-387-9425

Kovács József Lászlóné

koordinátor

Kovács Józsefné vagyok, a Pannon Oktatási Központ Gimnázium Kalocsa Szent István úti Tagintézményének koordinátora. Végzettségemet tekintve középiskolai kémia és matematika szakos tanár, valamint szakvizsgázott közoktatási vezető.

Legfontosabb feladatomnak, célkitűzésemnek azt tekintem, hogy empatikus szemléletmódommal bizalmat keltsek iskolánk iránt az érdeklődőkben, emellett pedig olyan légkört teremtsek, ahová szívesen jár be tanár és diák egyaránt.

Tantestületünk magasan képzett pedagógusokból áll. Sok éve dolgozunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk, és mindannyiunknak nagyon fontos, hogy a tanítási órák oldott légkörben teljenek.  Mindezek mellett pedig fontos számunkra a jó tanár-diák viszony kialakítása.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy sok-sok tanulónk sikeres érettségi vizsgát tett, jó néhányuk felsőoktatási intézményben tanul tovább, de szép számmal vannak olyanok is, akik az érettségi bizonyítványnak köszönhetően új, jobb állást találtak.

Szakgimnáziumi tanulóinknak, a képesítő vizsga megszerzése után, sikerült elhelyezkedniük a nálunk tanult szakmájukban.

Külön öröm számomra, hogy azok a fiatalok, akik valamilyen okból kifolyólag félbehagyták nappali tagozatos tanulmányaikat, és hozzánk iratkoztak be, ismét örömmel, felszabadultan járnak iskolába az összetartó osztályközösségnek és a megértő, segítőkész tanári hozzáállásnak köszönhetően

Ugyanezen okok miatt a náluk idősebb generáció is megtalálja a számításait iskolánkban, és a kezdeti bátortalanságból, ami abból fakad, hogy jó pár év kihagyás után ismét iskolapadban ülnek, hamar feloldódnak, és szívesen vetik bele magukat újra a tanulásba.

Bízom benne, hogy az oldalunkon található információkat hasznosnak találják. Remélem, ha érettségi bizonyítványt vagy új szakmát kívánnak szerezni, hamarosan tanulóink között üdvözölhetjük!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt, keressenek minket bizalommal!

Fotógaléria

Ismerkedj meg tanárainkkal

Tantestületünk magasan képzett pedagógusokból áll. Sok éve dolgozunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk és mindannyiunknak nagyon fontos, hogy a tanítási órák oldott légkörben teljenek, mindezek mellett pedig a jó tanár-diák viszony kialakítása.

Balaton Ágnes – történelem

Balaton Ágnes – történelem

Érettségizni szeretnél, de elveszel az évszámok között és kevered a történelmi személyeket? Segítek, hogy eligazodj a történelem tudományában. Több éves szakmai tapasztalatommal a rendelkezésedre állok a céljaid elérésében.
Pluhár Mihályné – matematika

Pluhár Mihályné – matematika

Gondolkodjunk és dolgozzunk együtt, akkor nem lesz nehéz a matematika. Segítelek abban, hogy elsajátítsd a legfontosabb összefüggéseket. Együtt sikerülni fog!
Ratter Marianna – fizika

Ratter Marianna – fizika

A 9. és 10 osztályosoknak tanítok fizikát. Fontosnak tartom, hogy a fizika törvényeit gyakorlati példákkal támaszam alá, hogy diákjaim megértsék az általuk használt tárgyak működési elvét. Ne ijedjenek meg az elektromos berendezésektől, értsék az atomenergia felszabadításának és felhasználásának lehetőségeit.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi

Jelenleg elképzelni sem tudok nemesebb életcélt, mint tanárrá válni. A tanítás olyan, mintha az ember az idő őrzőjévé válna, és megóvhatná a világ jövőbeli boldogságát az azt alakító elmék pallérozásával.

Varga Mónika - matematika

Matematikát tanítok, amit akár milyen hihetetlen a mi napig szeretek. S csak azt tudom mondani azoknak, akiknek ez a tudomány nem a barátjuk: nincs lehetetlen csak tehetetlen. Olyan ez, mint egy játék csak ismerni kell a játékszabályokat. Játékra fel!
Ék Éva – magyar nyelv

Ék Éva – magyar nyelv

Magyar szakos tanár vagyok. 32 éve dolgozom a pedagógus pályán. Célom az irodalom és a magyar nyelv szeretetének átadása, az ismeretek elmélyítése. Az óráimon megszerzett ismeretek, készségek nemcsak az érettségi vizsgán, hanem az élet minden területén nélkülözhetetlenek. Hiszem, hogy mindenki megtalálhatja a saját hangját, felfedezheti az irodalom és a nyelv sokszínű világát a tanítási órákon.
Katona Gyöngyi – magyar nyelv

Katona Gyöngyi – magyar nyelv

Az irodalom az életre tanít, a nyelv tiszta logika. Diákcentrikus, jó hangulatú óráimon igyekszem úgy tanítani, hogy a tanulók ne csak elméleti tudást szerezzenek, hanem az életben is könnyebben boldoguljanak.
Nyeszterovics Olga

Nyeszterovics Olga

Számomra a tanítás egy olyan kapcsolat a tanulóval, ahol mindketten gazdagabbak leszünk a folyamat során. Én legalább annyit tanulok tőlük, mint ők tőlem.

TOVÁBBI KÉPZÉSEINK

TOP