Wesley Da- Capo AMI festőtanszakának kiállítása

 

2017. június 9-én  nyílt meg a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának aulájában a Wesley Da- Capo két tanítványának, Idei Kitti és Urbán Soma bemutatkozó kiállítása.

E kiállítás egy tervezett sorozat első alkalma, ahol a festőtanszak tanulóinak a szabadidejükben született a tanszaki foglalkozásoktól független, saját önálló alkotásait mutatnánk be.

A  kiállítás anyaga  a tanulók  technikai, festői, grafikai kísérletezéseiből, önálló alkotói munkájukból jött létre.

„ Emberéletünk természetrajzához tartozik, hogy kreatív önmegvalósításra irányuló vággyal jöttünk erre a világra. A szervezett képzés előtti gyermekrajzok világa bizonyítja, hogy a vizuális anyanyelvünk megdöbbentő erejű egységes képben ragadja meg saját mikrokozmoszát. A gyerekkori romlatlan világból nemcsak a gyermekrajzok buzognak elő hihetetlen őszinteséggel és tisztasággal, hanem az élet minden területére kiterjedő nyitottság és aktivitás is.” Bényi Árpád festőművész

Idei Kitti  kísérletezik anyaggal, vonalakkal, színekkel és ezen érdekes játékaiból születnek meg képei. Sajátos képi világában az útkeresés látható, nem befejezett , nehézkes képek, hanem frissek és üdék. Grafikái formakereső vonaljátékok, de szénnel rajzolt stúdiumai komoly munkák. Kitti az idén a VII. Krutilla József Országos Akvarellfestészeti versenyen korosztályában V. helyezést ért el.

Urbán Soma rajzain átlátszik az igazi „férfias” precizitás, grafikai biztonság, ami viszont nem korlátokat jelent neki, hiszen témája szerteágazó, lehet technikai, gondolati, képalkotó, asszociatív, számára nem gond. Biztos a térábrázolása ami tusrajzain, festményein is jól olvashatók. Soma a Szegeden kiírt  Arany János verseinek illusztráló rajzversenyen I. helyezett lett ill. a Rácalmási térségi képzőművészeti pályázaton korosztályában úgyszintén I. helyezett lett.

A képek megtekintéséhez kattintson!

TOP