SZEREZZEN ÉRETTSÉGIT

A LEGRÖVIDEBB IDŐ ALATT

Fejezze be nálunk félbehagyott ÁLTALÁNOS ISKOLAI tanulmányait

esti tagozaton!

PREV
NEXT

PANNON OKTATÁSI KÖZPONT | KISKUNHALAS

esti gimnázium | esti szakgimnázium | esti általános iskola

Engedélyszám: B/2020/000026, E/2020/000383

Esti iskola Kiskunhalason

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium Kiskunhalas Nagy Szeder István utcai Tagintézménye szeretettel várja új tanulóit a 2024/2025-ös tanévben is!

A Pannon Oktatási központ egy nagyszerű lehetőséget kínál a felnőtt korosztálynak, hogy érettségi bizonyítványt szerezzen. Nálunk azonban nemcsak a papír a lényeg, hiszen tantestületünk minden tagja azért dolgozik, hogy hasznos, a mindennapi életben is használható tudást adjunk át a diákoknak.

A jó hangulatú, stresszmentes tanórák arra is lehetőséget adnak, hogy egy jó közösség alakuljon ki, barátságok szövődjenek.

Mi a Pannonnál hiszünk az életfogytig való tanulásban. Tudjuk, hogy ez felnőttfejjel, munka mellett, családdal nem egyszerű dolog. Diákjaink bármikor fordulhatnak hozzánk bizalommal, ha tudunk, segítünk.

 

Problémamegoldás, racionális, tényszerű, tervezhető oktatási program, ahol mindig a diákok állnak a középpontban.

Ha dönteni kell – a Pannon a legjobb választás!

 

Ezért érdemes minket választani:

 • Iskolánk könnyen megközelíthető

 • Modern felszereltségű tantermekben folyik az oktatás

 • Magasan képzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusoktól biztos tudás szerezhető

 • Esti tagozatos képzés, heti 2 tanítási nappal a délutáni-esti órákban

 • Rugalmas órarendünk és segítőkész hozzáállásunk miatt munka és család mellett is elvégezhető

 • Barátságos, oldott légkör, kiváló tanár-diák kapcsolat

Elérhető képzéseink Kiskunhalason

Esti általános iskola

Napjainkban elengedhetetlen a 8. osztály megléte. Akár jogosítvány megszerzését illetően, akár számos munkahelyen alapkövetelmény.

Intézményünk lehetőséget nyújt az általános iskolai tanulmányok befejezésére. Akinek hiányzik akár az 5.,6.,7. osztály, ők is jelentkezhetnek hozzánk. Felső korhatár nincs! Ingyen!

 • Betöltött életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi általános iskolai tanulmányait beszámítjuk

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Esti gimnázium, érettségi

Amennyiben félbeszakadt középiskolai tanulmányait szeretné befejezni, vagy szakmunkás bizonyítványa mellé érettségi bizonyítványt szeretne szerezni, keressen minket bizalommal!

Néhány gondolat esti gimnáziumunkról:

 • Betöltött 16. életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi középiskolai tanulmányait beszámítjuk, így a képzési idő lerövidülhet

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Esti szakgimnázium

Képzéseink érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára elérhetőek.

Három képzés közül lehet választani:

 1. Pedagógiai asszisztens

 2. Gyógypedagógiai asszisztens

 3. Közművelődési munkatárs

Néhány gondolat szakgimnáziumunkról:

 • Kiváló oktatóktól minőségi tudás szerezhető

 • Kizárólag szakmai tantárgyakat tanulnak, emiatt nagyobb szakmai jártasságra tesznek szert

 • Nincs felső korhatár

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Jelentkezz, már most a 2024/2025-ös tanévre!

területi koordinátor
Pannon Oktatási Központ Gimnázium
kiskunhalasi telephelye
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nagy Szeder István u. 1.
Email: kiskunhalas@pok.hu
Tel: +36-70-452-6834

koordinátor

A változáshoz bátorság kell!

A hozzánk érkező tanulók bátorsága hol saját indíttatású, hol a jelenlegi élethelyzet által kikényszerített lehetőség. Azonban a végeredmény ugyan az!

Fejlődni, tanulni kell a pozitív irányú változáshoz!

Van, akinek az általános iskola, befejezése, van, akinek a sikeres érettségi vizsga az egyetlen lehetőség a jelenlegi munkahely megtartásához. Másoknak egy szebb jövő iránti vágy kiteljesedésében segíthet.

S’ amikor a döntés a tanulás megkezdését hozza megával, tanulóink nem is sejtik, hogy a sikeres érettségi vizsga csak egy kis plusz ahhoz, amit az évek során tőlünk tanulhatnak.

Tanulóink megtapasztalhatják azt a kitartást és lendületet, amely hétről-hétre még péntek este hét órakor is kitart. A példa, hogy fáradtan is lelkes, segítőkész embernek lehet maradni, a Kiskunhalasi POK minden dolgozójára érvényes.

Ez az iskola kihívás mindenkinek, melyet együttes erővel élménnyé lehet átalakítani.

Fotógaléria

Ismerkedj meg tanárainkkal

Tantestületünk magasan képzett pedagógusokból áll. Sok éve dolgozunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk és mindannyiunknak nagyon fontos, hogy a tanítási órák oldott légkörben teljenek, mindezek mellett pedig a jó tanár-diák viszony kialakítása.

Német nyelv szakos pedagógus

„Miért tanuljak németül, hisz az angol a világnyelv.” „A német sokkal nehezebb.” - Szól a következő érv a némettel szemben. Tapasztalt nyelvtanárként először segítek ellenérveket keresni és aztán a nyelvet alap szinten elsajátítani. Az Európai Unió országai közé tartozunk, mint a szomszédos Ausztria és közeli Németország. Ha jó szakember vagy és németül is tudsz, ezekben az országokban rövidebb – hosszabb ideig európai uniós bérezés mellett gyakorolhatod a szakmád, amely gyakorlatot aztán itthon is kamatoztathatsz. Nehéz? Igen nehezebb, mint az angol nyelv. De szabálykövető és kiszámítható. És nem utolsó sorban: angolul szinte már mindenki tud, te azon kevesek közé tartozhatsz, aki németül is beszél. Élj a lehetőséggel és tanulj a Pannonban németül!

Biológia szakos pedagógus

2008-ban szereztem diplomát az SZTE JGYPK szakán, mint Egészségtantanár. 2017-ben az SZTE-TTIK karán Okleveles Biológiatanár lettem, majd 2023-ban fejeztem be a Pedagógus Szakvizsgámat a Nagykőrösi Károli Gáspár Egyetemen. 12 éve tanítok több iskolában is a főállásom mellett. Az évek során elég sok tapasztalatot, gyakorlatot gyűjtöttem, folyamatosan képeztem magam, hogy tudásom megfeleljen a mai kor elvárásainak. Eléggé maximalista vagyok, szeretem elérni a kitűzött céljaimat minden területen. A biológia tantárgy a természettudományok közé sorolható. Szoros összefüggésben van a fizikával, kémiával. Az élőlények eredetéről, leszármazási kapcsolatairól, testfelépítéséről, működéseiről szól, valamint ezeknek a fogalmaknak a környezeti viszonyát mutatja be. Nagyon érdekes ok-okozati összefüggéseket lehet látni, megérteni a növényvilágot, állatvilágot, valamint az ember fejlődését, életmódját. Ezeket szeretem tanulóimnak bemutatni, megmutatni, hogy rácsodálkozhassanak a világra, amelyben élünk, valamint ennek, a világnak a működési elvére. A Pannon Oktatási Központ Kiskunhalasi felnőttképzésében már 3 éve veszek részt, mint biológiatanár. Szeretek együtt dolgozni diákjaimmal, az órákon sok olyan kérdés merül fel, melyről vitázhatunk, közösen gondolkodhatunk. Kollégáimmal arra törekszünk, hogy biztos tudást adjunk az érettségi vizsgára diákjaink számára. Szoros együttműködésben megoldjuk az adódó tanulási problémákat, nehézségeket. Az iskola sok segítséget nyújt ebben. A nálunk végzett diákok minden esetben elégedettek az iskolai munkánkkal. Jó közösség alakul ki, ahová érdemes bekapcsolódni.

Magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus

16 éve vagyok a pedagóguspályán, azóta tanítom a magyar nyelv és irodalmat mind a középiskolás, mind a felnőtt korosztálynak. Célom, hogy az érettségi vizsgára való felkészítés mellett tanulóimmal megismertessem és megszerettessem az irodalmat, a magyar nyelv szépségeit. Úgy gondolom, a különböző irodalmi alkotások megismerésével és megértésével kicsit kiszakadhatunk a mindennapokból. Ezek a művek alakíthatják érzelmi világunkat, formálják a környezetünkről, világról alkotott nézeteinket. Egy jól megválasztott lírai vagy epikus alkotás elemzése közben fellelhetjük életünk egyes részeit, gondolkodhatunk az emberiség nagy kérdésein. Gondolkodóvá, olvasóvá, érzékenyebbé válhatunk az irodalom segítségével.

Matematika szakos pedagógus

Sajnos ezt a szót nagyon sok negatív minősítéssel jellemezzük. De miért is? Mert van egy rossz élményünk, egy negatív hírünk, vagy esetleg van egy rideg vélemény bárkitől e tantárggyal kapcsolatban. Pedig ez az a tantárgy, ami semmi váratlant nem okoz. Egy letisztult, racionális rendszerrel dolgozó, egymásra épülő „tökéletes világ”. Mégis félünk, mert idegen számunkra ez a terep és nem merünk belépni. Pedig megéri! Ha egy kicsi betekintést nyerünk a matematika világába, akkor kihagyhatatlan csodákra bukkanunk. A belépéshez való motivációit egy kis humorral fűszerezve garantálom.

Történelem szakos pedagógus

2019 óta oktatok a telephelyen. Oldott hangulat, “vasfegyelem”, nevetés és örömkönnyek az iskolai órák és a telephely néhány jellemzője. Itt mindenki egy jó hangulatú közösség tagja lesz, köszönhetően a törődő és figyelmes telephelyi koordinátornak. Köszönhetően a jól felszerelt telephelynek és a modern informatikai háttérnek, élményközpontú oktatás biztosítható. Felnőttként minden tiszteletem azoké, akik több év kihagyás után visszaülnek az iskolapadba, mert egy olyan élethelyzet elé kerültek, amely megköveteli az érettségit. Úgy gondolom a tanár a legfőbb eszköze, hogy megteremtse a tudást a hallgatók számára és mindenkit a végsőkig segítsen, támogasson céljai elérésében. Mottóm: Az atlasz egy csodafegyver, mely a tudás mellett, az önbizalom, a kreativitás és az önvédelem legfőbb eszköze. Nem volt még az érettségin akkora pác, melyből nem tudott volna kihúzni bennünket.

Magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus

Már gyermekkoromban tanárnak készültem, hivatásomnak érzem a tanítást. A magyar nyelv és irodalom könnyen tanulható, részben szubjektív tantárgy. 3 éve ismertem meg a Pannon Oktatási Központot. Úgy gondolom, ez az iskola nagy lehetőség azoknak, akik munka és család mellett szeretnének érettségit szerezni, továbbtanulni. A vezetőség és a tanárok is segítőkészek, rugalmasan és empatikusan segítik a diákokat a céljuk elérésében.

Földrajz szakos pedagógus

Nekem térkép e táj! Tájékozódni, megismerni a „kék bolygó” rejtelmeit, titokzatos világát, természeti csodáit valódi szenvedély. A földrajz számomra maga a varázslat, egy képzeletbeli utazás hegyen-völgyön át, a Kárpát-medencétől az Orinoco – síkságig. Tanítani, átadni ezt a szemléletet, rácsodálkozni a világra és megismerni a működését különleges élmény. A földrajz lehetőséget teremt világunk jobb, alaposabb, áttekinthetőbb megismeréséhez és érettségi tantárgyként hozzásegíthet mindenkinek vágyai, álmai, tervei megvalósulásához. Így lehet térkép e táj és a táj térkép!

Angol nyelv szakos pedagógus

A Kiskunhalasi POK első tanévétől dolgozom az iskolában a fő munkahelyem mellett. Szeretek angolt tanítani felnőtteknek, mert látom, hogy mennyire motiváltak a nyelvtanulásban. Azt gondolom, hogy a mai világban elengedhetetlen az idegennyelv tudás, legyen szó munkáról, nyaralásról, vagy akár az interneten lévő tartalmak megértéséről. Hiszem, hogy annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz.

TOVÁBBI KÉPZÉSEINK

TOP