KONYHAI KISEGÍTŐ KÉPZÉS

Engedélyszám: B/2020/000026

A képzés minimális óraszáma: 240 óra.

Elméleti képzési idő aránya: 30 %, azaz  72 óra

Gyakorlati képzési idő aránya: 70 %, azaz: 168 óra.

Képzési díj: 15 fős csoport esetén: 130.000,-Ft/fő

A Képzés Bemeneti feltétel:

  • Intézményünk jelentkezési lapjának és a képzés indulása előtt az orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálatról szóló írásos dokumentum leadása.
  • Egészségügyi alkalmasság: foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított szakmai orvosi alkalmassági vélemény a tanulmányok megkezdése előtt
  • Iskolai előképzettség: Befejezett iskolai előképzettséget nem igényel

A legjellemzőbben betölthető munkakörök

A munkaterület rövid leírása:

Konyhai kisegítő:

A lapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztán tartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

 

A képzést sikeresen elvégző képes:

  • szakács felügyelete mellett végezni munkáját

  • gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni

  • alapételeket készíteni, szükség esetén tálalni: egyszerű standard ételeket készíteni (étel kiegészítő salátákat, köreteket, főzelékeket azokhoz feltéteteket [egyben, szeletben, vagdaltnak sült húsok, pörköltek, tojás feltétek], egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket [kevert tészták, főzéssel készített egyszerű gyúrt- illetve száraztészta ételek])

  • tevékenységét az élelmiszer-biztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.

Képzési követelmények

A képzés szakmai követelménymoduljainak megnevezése:

A képzés sikeres befejezését követően a képzésben résztvevők Tanúsítványt kapnak, amelynek feltétele a modulzáró vizsga minimum 51 %-os szinten való teljesítése, valamint az, hogy a képzésben résztvevő hiányzása ne haladja meg a képzés összes óraszámának 20%-át.

Gyakorlati modulzáró vizsgatevékenység leírása:

 A vizsgafeladat megnevezéseÉtelkészítés alapjai

 A vizsgafeladat ismertetése

A kihúzott tétele alapján munkatervet állít össze. A vételezési jegy alapján leves betéttel, köret, főzelék feltéttel, étel kiegészítő saláta, egyszerű tésztaétel ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.

A vizsgafeladat időtartama:   120 perc

A vizsgafeladat súlyaránya:   70%

Képzési díj: 15 fős csoport esetén: 130.000,-Ft/fő

Egyösszegben

Részletfizetési lehetőség

 

Kedvezmény: -5%

További kedvezmények

A felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

Fizetési módok:

  • készpénzzel az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • bankkártyával az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • átutalással a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000081-92960007 (Kérjük, a közleményben tüntesse fel a képzésben részt vevő nevét és a képzés megnevezését.)

Jelentkezés

TOP