KONYHAI KISEGÍTŐ

Konyhai kisegítő

alapfokú részszakképesítés

A részszakképesítés OKJ száma: 21 811 01
A képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-000272/2014/A024

A képzés időtartama: 240 óra
A képzés ütemezése: heti 1-2 alkalom délután és / vagy szombat.

Mivel foglalkozik egy konyhai kisegítő?

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és félkész anyagokat.

Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • szakács felügyelete mellett végezni munkáját,
  • ételeket készíteni, szükség esetén tálalni: leveseket, levesbetéteket, salátákat, salátaönteteket, főzelékeket,
  • tevékenységét a higiéniai előírások, HACCP szabályainak, valamint a
  • munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.

Pályatükör:

  • Konyhai kisegítő
  • Étkezdei szakács
  • Gyermek-élelmezési szakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Segédszakács
  • Konyhalegény
  • Konyhalány
  • Konyhai dolgozó
  • Ételkiosztó, tálaló

A tanfolyam államilag elismert, alapfokú részszakképesítést tanúsító bizonyítványt ad.

Sikeres vizsga esetén nemzetközileg elismert idegen nyelvű Europass bizonyítvány kiegészítőt is igényelhet, amely megkönnyíti a külföldi munkavállalást.

Milyen előfeltételei vannak a jelentkezésnek?

Iskolai előképzettség: nem igényel befejezett iskolai végzettséget, egészségügyi alkalmasság szükséges

Mely modulokat tanulja a tanfolyam keretében?

10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem

10049-12 Konyhai kisegítés

Elméleti és gyakorlati oktatás aránya:

Elmélet: 30 %

Gyakorlat: 70 %

Árak

110.000 Ft

A tanfolyam díja.

42.000 Ft

Várható szakmai vizsgadíj.

Jelentkezés

TOP