Matematika háziverseny 2019

Versenyfelhívás!
Matematika háziverseny

 

Iskolánkban matematika háziverseny indul. A verseny célja a tehetséggondozás, az önálló ismeretszerzés, problémaérzékenység és a kreativitás fejlesztése, ezért a feladatok (feladatsorok) megoldásához a tanterven túlmutató ismeretek is szükségesek lehetnek.

A tanév során 4 feladatsorral jelentkezünk. Az első feladatsor mindkét kategóriában ugyanaz, csak az értékelés lesz külön.

  1. kategória:   9-10. osztályosok;

  2. kategória: 11-12. osztályosok.

A feladatokat az iskola honlapján tesszük közzé, valamint a diákönkormányzat facebook csoportjában is megosztjuk, így DÖK képviselők tovább oszthatják az osztálycsoportokban.

A feladatok megoldásához mindenféle eszköz és bárkinek a segítsége (ami nem azonos a más általi megoldással!) igénybe vehető. Ez a szabadság azonban senkit sem jogosít fel arra, hogy idegen tollakkal ékeskedjen (vagyis csaljon), osztály- vagy iskolatárs feladatmegoldásainak egyszerű lemásolásával szerezzen jogtalan előnyöket.

 

A megoldásokat 15cm x 21cm méretű (A5 nagyságú) írólapon célszerű elkészíteni, olvashatóan, szép külalakkal. Az írólapnak mind a két oldala használható. Az írólap bal felső szélénél fel kell tüntetni a versenyző nevét és osztályát, valamint a forduló, a kategória és a feladat sorszámát (pl. 1.2.1. azt jelenti 1. forduló 2. kategória 1. feladat).

A feladatok megoldásait fordulónként a megadott határidőre a matematika tanárodhoz, vagy közvetlenül Szendrei Zoltán tanár úrhoz kell eljuttatni.

Háziverseny 1. forduló
Beadási határidő: 2019. november 21. 14 óra

 

TOP