HATÁRON TÚLI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSA,TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS HETEDIKESEKNEK

HATÁRON TÚLI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSA PROGRAM (HAT-KP-1-2022/1)
2023.08.31.

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium 7. osztálya 4 napos kiránduláson vett részt a Vajdaságban a Határtalanul program keretén belül.

Kiss Gréta Hanga 7. a osztályos tanuló ÚTINAPLÓJA:

1️⃣ nap: Áthaladtunk a határon és Újvidék ( Novi Sad ) felé vettük az irányt. Itt megnéztük a városházát, a neogót katolikus templomot, a görög keleti székesegyházat és a püspöki palotát kívülről. Minden nagyon szép volt. Ezután Péterváradra mentünk, ahol a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt kazamatáit csodáltuk meg. Majd elmentünk a szálláshelyünkre Székelykevére. Két házban voltunk elszállásolva, egyik diákszállóban és egy apartmanban. A diákszálló nagyon rendezett volt a reggelik amiket ott kaptunk nagyon finomak voltak.

2️⃣ nap: Nagyon sok helyre mentünk, de Galambóc volt a legizgalmasabb a várban sajnos nem tudtunk bemenni de felmásztunk egy magas hegyre, ahonnan láthattuk a várat és a Dunát. Ez volt az egyik legszebb hely ahol voltunk az egész kirándulás alatt. Majd vissza mentünk a szállásra Székelykevére még egy éjszakára.

3️⃣ nap: Belgrádban, Szerbia fővárosában jártunk, ahol a Kalemegdán-parkban sétálgathattunk. Egy plázába is elmentünk ahol kaptunk egy kis szabadidőt és a szép sétálóutcákban is sétálhattunk. Majd Tóthfalu nevezetességeit néztük meg. Az ebéd húsleves és borsós tokány volt, ami nagyon ízlett. Vacsora előtt lovas kocsikáztunk, majd a helyi gyerekek nagyon aranyos előadását nézhettük meg. Este kimentünk beszélgetni, zenét hallgatni az ott élő gyerekekkel. este pedig a Páncél-házban aludtunk. Ez a szállás is rendezett volt de nekem az előző jobban tetszett.

4️⃣ nap: reggel gyorsan összepakoltunk és elmentünk Zentára, ahol csodálatos kilátásban volt részünk, mikor fellépcsőztünk a hivatali épület tornyába. Mindemellett a csoki múzeumba is ellátogattunk, ahol ehettünk sok-sok csokit. Ez volt az egyik legjobb program, majd Szabadkán megnéztük a város nevezetességeit és utána szabad foglalkozás volt. Majd hazaindultunk, útközben még megálltunk egy fél órára pihenni.

 

Pétervárad - kazamaták
Galambóci vár
Kazán-szoros
Zenta - Szabadka
Zenta - Szabadka
Zenta - Szabadka

A nyár folyamán megpályázott támogatások közül egyet már nyertesként értékelhetünk. A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a Hazai és határon túli, tehetséggondozó tevékenységet végző szervezetek című pályázat keretén belül intézményünk 7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázati program lényege:

A tehetséges tanulók azonosítása az intézményben már működő, valamint hiánypótló területen újonnan indított szakköri kereteken belül. A már felismert tehetségek gondozása, erős oldalak fejlesztése hazánk természeti-, kulturális értékeinek felkeresésével, az erős oldal intenzív fejlesztése mellett olyan tevékenységekbe is bevonva a tehetségígéreteket, amelyek biztosítják a lazítást, feltöltődést.

A korszerű tehetséggondozó pedagógiai tevékenység megvalósítása érdekében a pedagógusok ismereteinek bővítése, kompetenciáinak fejlesztése, attitűdjének, szemléletének formálása.

A tehetséges tanulók interperszonális kapcsolatainak erősítése egymás munkájának megismerésével tanév végi tehetséggondozó tábor keretén belül.

A pályázat keretében megvalósítandó szakkörök:

  • Robotika műhely

  • Földrajz szakkör

  • Média szakkör

  • Mindennapi matematika

A program várt eredményei:

Kommunikatív és vizuális készség fejlesztése.

Az empatikus képesség kialakulása.

Digitális kompetencia és IKT eszközök gyakorlati alkalmazása.

Természeti és kulturális desztinációk ismerete.

Pályaválasztás segítése.

A tantárgyak közötti átjárhatóság bemutatása.

A tantárgyi kötődések erősítése.

Az egyéni tanulási képességek fejlődése a megtanult új módszerek, eszközök által.

A támogatási időszak vége:

2022.06.30.

Heti rendszerességgel szervezzük meg foglalkozásainkat, ahol megismerjük a média jellemzőit, saját „médiafogyasztási” szokásainkat, a médiahasználat veszélyeit és a filmkészítés rejtélyeit. Legfőbb célunk azonban az, hogy diákjaink örömüket leljék a szakkörön való részvételben.”

TOP