SZEREZZEN ÉRETTSÉGIT

A LEGRÖVIDEBB IDŐ ALATT

Fejezze be nálunk félbehagyott ÁLTALÁNOS ISKOLAI tanulmányait

esti tagozaton!

PREV
NEXT

PANNON OKTATÁSI KÖZPONT | SZIGETHALOM

esti gimnázium | esti általános iskola

Engedélyszám: B/2020/000026, E/2020/000383

Esti iskola Szigethalmon

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium Szigethalom Sport utcai Tagintézménye szeretettel várja új tanulóit a 2024/2025-ös tanévben is!

Lehetőséget adunk az általános iskolai tanulmányok befejezésére.

A gimnáziumi képzés esti tagozatos, hetente 2 alkalommal a délutáni/esti órákban, illetve szombat délelőttönként, család és munka mellett is végezhetőek a tanulmányok.

Tagintézményünk közel 10 éve az egyetlen középiskola a városban, a környező településekről is sokakat tanulóinknak tudhatunk.

Ezért érdemes minket választani:

 • Iskolánk Szigethalom központjában, parkosított környezetben, a Városi Szabadidőközpontban található, ami egy dinamikusan működő, folyamatosan lüktető intézmény

 • Az oktatás klimatizált termekben, saját projektorok segítségével zajlik, modern oktatási platformok használatával

 • A szakmai színvonalat magasan képzett, több évtizedes szakmai múlttal, több diplomával rendelkező pedagógusaink biztosítják

 • Családias, barátságos légkörben, kiváló tanár-diák kapcsolatban zajlanak a tanórák

Rugalmas és segítőkész hozzáállással várjuk tanulóinkat!

Elérhető képzéseink Szigethalmon

Esti általános iskola

Napjainkban elengedhetetlen a 8. osztály megléte. Akár jogosítvány megszerzését illetően, akár számos munkahelyen alapkövetelmény.

Intézményünk lehetőséget nyújt az általános iskolai tanulmányok befejezésére. Akinek hiányzik akár az 5.,6.,7. osztály, ők is jelentkezhetnek hozzánk. Felső korhatár nincs! Ingyen!

 • Betöltött életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi általános iskolai tanulmányait beszámítjuk

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Esti gimnázium, érettségi

Amennyiben félbeszakadt középiskolai tanulmányait szeretné befejezni, vagy szakmunkás bizonyítványa mellé érettségi bizonyítványt szeretne szerezni, keressen minket bizalommal!

Néhány gondolat esti gimnáziumunkról:

 • Betöltött 16. életévtől lehet jelentkezni, felső korhatár nincs

 • Korábbi középiskolai tanulmányait beszámítjuk, így a képzési idő lerövidülhet

 • Családi pótlék 21 éves korig igényelhető

 • Diákigazolvány igényelhető

Jelentkezz, már most a 2024/2025-ös tanévre!

Kelemen Lilla
területi koordinátor
Pannon Oktatási Központ Gimnázium
szigethalmi tagintézménye
Cím: 2315 Szigethalom, Sport u. 4.
Email: szigethalom@pok.hu
Tel: +36-70-977-9680

Kelemen Lilla

koordinátor

Kelemen Lilla vagyok, 2019 óta a Pannon Oktatási Központ Gimnázium szigethalmi, Sport utcai Tagintézményének koordinátora, középiskolai tanári minőségben 2017 óta dolgozom a gimnáziumban. Végzettségem középiskolai magyar nyelv és irodalom szakos tanár és könyvtáros.

Koordinátorként rendkívül összetett a feladatom, én mégis azt tartom a legfontosabbnak, hogy olyan nyugodt, jó hangulatú, empatikus, bizalmi légkör legyen az iskolánkban, ahova szívesen jár tanár és diák egyaránt, ahol jó együttműködni, ahol eredményesen lehet dolgozni-tanulni, ahol mindenre van megoldás.

Hét-fős tantestületünk magasan képzett középiskolai tanárokból áll, sok éve dolgozunk együtt, nagyon jó kollektívát alkotunk. Segítjük egymás munkáját. A hét pedagógus öt településről jár tanórákat tartani, elkötelezetten teszik a dolgukat még az esti órákban is.

Rohanó világunkban egyre nehezebb bármire is időt szakítani, a tanulásra talán a legnehezebb, mert fáradságos (különösképpen család, munka mellett) és nem azonnal kifizetődő/megtérülő a rengeteg belefektetett idő és energia. Mégis évről évre büszkén állhatunk meg az érettségi bizonyítványok kiosztásakor, hogy mindig vannak szép számmal, akik sikeres vizsgát tesznek településünkön, ezzel nagy mérföldkövet teljesítve az életükben. Minden évben vannak felsőoktatásba jelentkező tanulóink -ők a bizonyíték arra, hogy tanulni soha, semmilyen oktatási formában nem késő! A legbüszkébbek arra az egykori 47 éves tanítványunkra vagyunk talán, aki egy időben lett nagypapa és történelem szakos egyetemi hallgató. Minden lehetséges!

Nagy örömmel vesszük tanítványaink visszajelzését az érettségit követő időszakról; vállalkozások alapításáról, magasabb munkahelyi pozíciókról számolnak be. Sokan járnak tagintézményünkbe "pusztán" az önbecsülésük miatt, mert azt gondolják, hogy a korábban megszerzett szakma vagy félbemaradt gimnáziumi tanulmányok után képesek, akár idősebb fejjel is gimnáziumi érettségit szerezni. Tisztelettel adózunk pedagógustársaimmal az elhivatottságuk előtt és messzemenően segítjük őket a tanulmányiakban.

Tagintézményünk jó híre "szájhagyomány útján" terjed a tanulók körében, legtöbben úgy jönnek el hozzánk beiratkozni, hogy: "Ide járt a...szomszédom/kollégám/unokaöcsém....". Nagy öröm ez nekünk, igyekszünk minden tanévben szakmailag megújulva, emberileg a több évtizedes pedagógiai tapasztalatunkat felhasználva a maximumot nyújtani és az érettségi vizsgáig segíteni a tanulóinkat. Jó érzés, amikor a tanulónk bejönnek az irodába egy kis kötetlen beszélgetésre, beszámolnak az életük fontos mozzanatairól.

Tanárok és diákok mély, bizalmi viszonyban állnak egymással, bármilyen probléma adódik a tanulók magánéletében, mindig találunk megoldást a tovább haladásuk biztosítására. Megható számomra, hogy bár esti és felnőttoktatás, legtöbb tanuló előre jelzi a hiányzását és keresi a pótlási lehetőségeket. A facebook csoportunkban napi szintű és kiváló a kommunikáció, igazán össze tudja kötni a sok-sok településről bejáró tanulói közösséget. Tanulóink 16-58 éves korúak, nincs felső korhatár, rendkívül színes és változatos az osztályok összetétele; mindenki megtalálja a korban, mentalitásban hozzá legközelebb állót, alakultak már itt barátságok és szerelmek is.

Bízom benne, hogy bemutatkozásunk felkeltette az érdeklődésüket iskolánk iránt és hamarosan Tanulóink között üdvözölhetjük Önöket!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt, keressenek bennünket bizalommal!

Fotógaléria

Ismerkedj meg tanárainkkal

Tantestületünk magasan képzett pedagógusokból áll. Sok éve dolgozunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk és mindannyiunknak nagyon fontos, hogy a tanítási órák oldott légkörben teljenek, mindezek mellett pedig a jó tanár-diák viszony kialakítása.

Kelemen Lilla - szaktanár

Kelemen Lilla - szaktanár

„Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes." (József Attila) Magyar nyelv és irodalom 8., 9.,10.,11.,12. évfolyam, művészetek 8., 11.,12.évfolyam, dráma 8.,12.évfolyam (könyvtár, etika szakos tanár). Pályafutásom 26 éve alatt végig az volt a célom, hogy tanulóimmal megszerettessem az irodalmat, az olvasást, felkeltsem az érdeklődésüket a kultúra, a művelődés iránt -tágabb értelemben is. Igyekszem jó példával elől járni, rendszeresen beszámolok olvasmány-és színházi élményeimről a tanítványaimnak. Fontos számomra, hogy rávezessem a diákokat, hogy rendszerben gondolkodjanak, tudják elhelyezni a szerzőt, a művet történelmi korokban, lássanak meg összefüggéseket, kössék össze a más tantárgyakból tanult információkat a magyar órák anyagával, amennyire lehetséges. Szívügyem a magyar nyelv művelése és ápolása, a helyesírás. Szívesen használom magyar nyelv óráimon a modern oktatási segédleteket, ahol kiváló gyakorlati feladatokon keresztül tudják a tanulók elsajátítani nyelvtani szabályokat.
Barits László Csabáné

Barits László Csabáné

„Nem vagyok fiatal, mégis miért tanítok még? Mert szeretek tanítani.”
Kapitány Csilla Katalin

Kapitány Csilla Katalin

„A zene az érzelem matematikája, a matematika az értelem zenéje”
Bálint Hildegárd

Bálint Hildegárd

„A "sikerélményt" sokan az egész pedagógia (sőt az egész élet) kulcskérdésének tekintik. A nyelvtanulásban biztos, hogy az.” (Lomb Kató) Több, mint 25 éve vagyok nyelvtanár. Támogatom a diákjaimat, hogy akár csak a legkisebb sikerélménynek is tudjanak örülni. Nyelvtanulásban sokunknak a gátlások okoznak gondot, és a közös hang megtalálásával, igyekszem a gátlásokat leépíteni, ezzel a sikerhez vezető utat építeni.
Fábián György

Fábián György

„Sors bona nihil aliud.” 1987 óta vagyok a pályán. Ezalatt tanítottam általános iskolásokat, szakmunkásokat és szakközépiskolásokat egyaránt. Pedagógus mivoltom nemcsak szakmának, hanem élethivatásnak fogtam és fogom fel a mai napig.
Kiss Tibor – biológia, kémia

Kiss Tibor – biológia, kémia

„Ma van az a nap, amire Holnap büszke leszel, hogy Tegnap megtetted! Drukkolok!” (Szikszay Csaba – tudatosan.hu) A biológia és kémia órákat mindenki szereti! Saját magunkról tanulunk, a saját testünket és környezetünket fedezzük fel. Az egészségtan és a környezetvédelem is fontos számomra ezért az érettségi témakörökön túl ezeknek is helye van az óráimon!
Bata Ilona – földrajz, természettudomány

Bata Ilona – földrajz, természettudomány

9-10. évfolyamon földrajzot, 11.évfolyamon természettudományt tanítok. Bár egy ember csak egy csepp a Föld méretéhez képest, de az óceánok is cseppekből állnak össze. Mindenki tehet valamit Földünkért!

TOVÁBBI KÉPZÉSEINK

TOP