EGÉSZSÉGÜGYI KÁRTEVŐIRTÓ KÉPZÉS

Felnőttképzési engedély szám: E/2020/000383

Programkövetelmény azonosító száma: 10213002

Képzési idő: 600 óra

Képzés díja: 310.000 Ft

MIVEL FOGLALKOZIK EGY EGÉSZSÉGÜGYI KÁRTEVŐIRTÓ?

A fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre káros állati kártevők elleni védekezés fontos közegészségügyi, járványügyi, társadalmilag hasznos tevékenység. Az eredményes és biztonságos védekezést csak az egészségügyi kártevők higiénés, járvány-ügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, a meg-előzési és irtási eljárások módszercsoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalmainak és azok megelőzési lehetőségeinek ismeretében lehet felelősséggel elvégezni. Munkaerő-piaci igény folyamatos.

  • Az egészségügyi kártevőirtó a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre, káros állati kártevők (rovarok és rágcsálók) elleni védekezés (megelőzés, irtás) területén végzi hivatását, hatósági engedély birtokában.
  • Munkáját egészségügyi, oktatási intézményekben, szálláshelyeken, élelmiszerek előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken, vendéglátóipari és közétkeztetési egységekben, mezőgazdasági egységek, állattartó telepek épületeiben, építkezéseken, ipari területeken, pályaudvarokon, kikötőkben, hulladéklerakó telepeken, valamint lakossági és közterületeken végzi.
  • Az egészségügyi kártevők higiénés, járványügyi és gazdasági jelentőségének, a kártevők biológiai és életmódbeli sajátosságainak, megelőzési és irtási eljárások módszercsoportjainak és alkalmazásuk lehetőségeinek birtokában, az irtószerek toxikológiai tulajdonságainak, ártalma-inak ismeretében, felelősséggel végzi munkáját.
  • A jogszabályban meghatározott egyes feladatokat egészségügyi gázmester irányításával végzi.

- A résztvevők minden tananyagegység végén számot adnak tudásukról.
- A sikeres (legalább 51 %-os) eredményekről Tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontba képesítő vizsgára jelentkezhetnek.

Bemeneti feltétel:

  • Alapfokú végzettség,

  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: Az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról és minősítéséről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendeletben foglaltak szerint az egészségügyi tevékenységre való alkalmasságot kizáró korlátozások figyelembevételével történik.

  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Kártevőirtó tevékenységi engedéllyel rendelkező vállalkozásnál betanított kártevőirtó-ként végzett egy év igazolt szakmai gyakorlat.

Tananyagegységek:

  • Egészségügyi kártevőirtó 600 óra

Képzés díja: 310.000 Ft

Egyösszegben

Részletfizetési lehetőség

Képzési program

Kedvezmény: -5%

További kedvezmények

A felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

Képzési program pdf

Fizetési módok:

  • készpénzzel az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • bankkártyával az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • átutalással a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000081-92960007 (Kérjük, a közleményben tüntesse fel a képzésben részt vevő nevét és a képzés megnevezését.)

Jelentkezés

TOP