EREDMÉNYEINK


👏Pénzügyi tehetségkutató verseny!👏
2022.12.16.

A Pannon Oktatási Központ Magángimnázium💜

11. osztályos tanulója: Ocztos Dominik az országos ViaDal - A Pénzügyi tehetségkutató versenyen 2100 indulóból országos 12. helyezést ért el.👏👏👏👏 A verseny három fordulós volt, mindhárom online. A végén a legjobb 20 diákot hívták meg, az ország különböző pontjairól a Pénzmúzeumban megtartott ünnepélyes díjátadóra.

Dominik kiváló teljesítményét egy okosórával jutalmazták.


👏Országos régészeti verseny!👏
2022.12.16.

PPKE BTK által rendezett országos régészeti verseny döntőjébe csak 10 tanuló jutott be, mégis a POK Magángimnázium tanulóinak, Gönczi Kincső 9.a, Köböl Kitti 10.a, 2. helyet is sikerült lefoglalni a 2023. január 27-én megrendezésre kerülő döntőre!

 A verseny első három helyezettje pénznyereményben részesül, de ami igazán fontos, hogy a PPKE BTK-ra mindkét tanuló plusz pontokat kap. Amennyiben az 1-5. helyen végeznek 50 felvételi pontot kapnak, de minimum 25 extra ponttal lesznek gazdagabbak. Nagyon Szurkolunk a lányoknak és Gratulálunk az eddigi kiváló teljesítményhez!

Köszönjük Pomázi Petra tanárnőnek a nevezést és Fodor Péter tanárúrnak a felkészítést.


👏💜POK-os diákok floorball diákolimpián voltak 💜 👏
2022.12.12.

V. korcsoportban a fiúk nagy küzdelemben fantasztikus eredményt értek el. Megnyerték az országos elődöntőt, ezzel bejutottak az országos döntőbe.👏👏👏👏

VI. korcsoportban a lányok indultak. Kis csapatunk igyekezett helytállni és az 5. helyen végzett.👏👏👏

 


👏Tankerületi Földrajz verseny 👏
2022.12.06.

2022.12.06-án🎅 került megrendezésre a Tankerületi Földrajz verseny
Karácsony témakörben!🎄
💜A POK-os diákokra ismét büszkék lehetünk!💜
Gratulálunk minden résztvevőnek és természetesen az első helyezett csapat tagjainak is!
1. Hely Kapusi Péter, Guttman Bence, Borbély Gergő 8/A👏👏👏👏👏


👏ADVENTSZEIT 2022!👏
2022.12.06.

A💜 Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumban 💜ADVENTSZEIT 2022 címmel német nyelvi versenyt rendeztünk december 2-án általános iskolások számára. A kistérségi versenyen végül az első és a második helyet a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola két csapata, a harmadik helyen pedig a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium diákjai végeztek. 👏👏👏


👏Rajzpályázati sikerek a Pannonban!👏
2022.11.21.

„Színes üvegeim színes fényei” címmel nyílt kiállítás 2022. november 18-án a POK aulájában általános iskolás és középiskolás tanulók munkáiból. A látogatók egy hétig gyönyörködhetnek a gyerekek által készített üvegablak tervekben. A rajzpályázatra beérkezett 220 alkotás közül a zsűri két kategóriában választott díjazott munkákat.

Az 5-8. osztályos kategóriában Bezerédi Nóra II. helyezést ért el, míg Für Norinát dicsérő oklevéllel jutalmazta a zsűri.

A 9-12. osztályos kategóriában iskolánk tanulói egy kivétellel minden díjat elvittek: Braun Szonja I. helyezést, Fenyvesi Fanni II. helyezést ért el, míg Tóth Izabella Fanni a harmadik helyezett lett.

Dicsérő oklevéllel Csapó Csengét és Pőcze Pannát jutalmazták.

Gratulálunk a nyerteseknek!👏👏👏

 

 


👏💜PANNONOS SIKEREK A DIÁKOLIMPIÁN!💜👏!
2022.11.03.

Kézilabdás fiúk „A” kategóriában III. helyezést értek el.

Versenyzők: Batizán Levente Szilárd, Bugyik Richard, Faragó-Székely Attila, Farkas Gergely Noel, Kis-Kovács Zétény, Kiss Illés Dénes, Rauf Péter Pál, Vasánszki Noel, Vranyák-Halász Kristóf

GRATULÁLUNK!👏👏👏

 

 


👏💜PANNONOS SIKEREK A DIÁKOLIMPIÁN!💜👏!
2022.10.27.

Gratulálunk a szép teljesítményhez a POK röplabdacsapatának!

Diákolimpián megszerzett III. helyezéssel büszkélkedhetnek „A” kategóriában. Versenyzők: Aczél Máté, Batizán Levente Szilárd, Farkas Dávid László, Pintér Barnabás, Rauf Péter Pál, Tóth Kristóf, Winter László Zétény👏👏👏👏


👏💜PANNONOS SIKEREK A DIÁKOLIMPIÁN!💜👏!
2022.10.26.

Kézilabdás lányaink „A” kategóriában III. helyezést értek el.

Versenyzők: Bánkúti Petra Hanna, Dobos Hanna, Kiss Amanda, Kovács Vivien, Polányi Dóra, Rabi Dóra, Somogyi Aisa, Tóth Izabella Fanni, Wenszky Janka

Gratulálunk! 👏👏👏

 


Origo Nyelvi Centrum verseny!
2022.06.01.

Szántó Emma és Hegedűs Anna 10. évfolyamos tanulóink bejutottak az Origó Nyelvi Centrum versenyének országos döntőjébe, ami az ELTE Dísztermében volt megtartva 2022. május 27-én.

Ugyan az eredményre még várnunk kell, a lányok fantasztikusan szerepeltek, már azzal is, hogy sok száz tanuló közül bejutottak az országos döntőbe.👏👏👏👏👏👏👏👏

 


POK Média szakkör díjnyertes kisfilmje!
2022.05.27.

A POK médiaszakköre idén tavasszal Vizsolyban forgatott egy dokumentumfilmet, Pachmann Péter vezetésével, ez a kisfilm pedig már most több díjat is nyert, többek között a Helikoni Ünnepségek arany fokozatát. 🥇

A POK Média szakkör által készített többszörös díjnyertes kisfilm végre megtekinthető!👉👉👉👉


Novellaíró pályázati sikerek!
2022.05.27.

Újabb szép eredmény 💜💜💜💜💜💜

Iskolánk két tanulója:Budai Lili és Rabi Vivien kiemelkedően jó eredményt elérve pályázott a Soraya Kiadó Gyémánt útja elnevezésű novellaíró pályázatán.

Budai Lili - Bestia című novellája 100/100 ponttal, Rabi Vivien - Gyilkosság a Davies rezidenciában című írása pedig 95/100 ponttal, zsűritag-kedvencként jutott be az antológiába, melynek várható megjelenése 2022. ősz.

Gratulálunk!👏👏👏👏👏👏👏

 


Sakk Sikerek!
2022.05.27.

A közelmúltban több országos, sőt nemzetközi eredményt is értek el a diákjaink. 🥳🥳🥳💜💜💜

Iskolánk számára a legfontosabb, hogy az országos sakk Diákolimpiáról két szép kupát is sikerült elhoznunk. A megyei döntőt a fiúk és a lányok is simán nyerték, így kijutott mindkét középiskolás csapatunk az országos döntőbe, aminek idén Szombathely adott otthont. A verseny nagyon szoros és izgalmas volt, végig az aranyért küzdött mindkét csapat, de a vége valahogy nem sikerült, de így is remek eredményt értek el, mindkét csapatunk a dobogó harmadik fokát foglalhatta el, és csak egy-egy pont kellett volna bajnoki címhez.

A lánycsapat tagjai: Pást Anna, Vidák Boglárka és Köböl Kitti voltak.

A fiúcsapat tajgai Pásti Áron, Tancsa Tamás, Ocztos Dominik , Hegedűs Dominik és Szoboszlai Csongor. Külön köszönet Hegedűs Dominiknak, aki 12esként az érettségik forgatagában is elvállalta a szereplést és értékes pontokat szerzett a csapatunknak.

A közelmúlt másik jeles eseménye az országos Rapid Magyar Bajnokság volt. Itt az iskolánkat Tancsa Tamás képviselte, aki fantasztikus eredményt ért el, hiszen korosztályában kicsiként veretlenül lett bajnok.

Pásti Áron a magyar válogatott színeiben a felnőtt válogatottban kapott szerepet. A Mitropa Kupán ölthette fel a magyar mezt és nagyon szép szerepléssel értékes pontokkal segítette a magyar csapatot a harmadik helyhez.

További sok sikert kívánunk eredményes sportolóinknak!

 


Pannonos díjak a városi rajzpályázaton!🤩🤩🥳🥳
2022.05.12.

A Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány által kiírt képzőművészeti pályázaton diákjaink is képviselték iskolánkat.

Orosz Csaba önkormányzati képviselő és Rohonczy István képzőművész által kidolgozott pályázat a Lélekvirágok címet kapta. A beküldött alkotások közül a legötletesebbek fogják díszíteni a Béke városrész közműalagutjainak szellőzőit.

Iskolánkból három tanuló lett díjazott. Nagy Panka 7.A, Bíró Boglárka és Rend Viola 9.C osztályos tanulók részesültek jutalomban.

Köszönjük a résztvevő diákok munkáit és gratulálunk a nyerteseknek! 💜💜💜


Ippon Shobu Diákolimpia!
2022.05.05.

Hajdu Luca országos bajnok lett! 🥋🥇🏆

Újabb remek sporteredményről kaptunk hírt az elmúlt hétvégén: Hajdu Luca, iskolánk 11.B osztályos tanulója I. helyezést szerzett az Ippon Shobu Diákolimpia országos döntőjében. A karatésok 2022. évi diákolimpiájára Százhalombattán került sor, ahol Luca a XI. korcsoport leány kata versenyszámában indult, és nem talált legyőzőre. A versenyen összesen 41 egyesület 250 indulója vett részt. Luca felkészítő edzője Szabó Norbert 5 danos mester.

Lucának és edzőjének is nagy szeretettel gratulálunk az elért fantasztikus eredményhez! 🥇👏

 

 


Helikon Ünnepélyek!
2022.04.28.

2022 HELIKON ÜNNEPSÉGEKEN a Pannon Oktatási Központ 2 bronz és egy arany fokozatot is kiérdemelt. 🥉🥉🥇

Gratulálunk!👏👏👏👏👏👏👏👏

Festetics György gróf, az 1817-19-ig rendezett HELIKON ÜNNEPÉLYEK alapítója halhatatlan emlékének adózva, ez ünnepek százados évfordulóját MAGYAR TUDÓSOK, ÍRÓK, KÖLTŐK és MŰVÉSZEK társaságában 1921 július 2-án és 3-án kegyelettel ülte meg Festetics Tassilo herceg és Keszthely hazafias közönsége.

E dicső napok emléke

ragyogjon a honfiui szívekben

időtlen időkig és hirdesse

hazánk bizton elkövetkező

boldog jövőjét


Irodalmi verseny!
2022.04.13.

Tegnap délután a Bánki Donát Technikum szervezésében  ,,Játsszunk irodalmat" címmel meghirdetett versenyen vett részt a 9.c osztály 4 tanulója: Jilg András, Polányi Eszter, Spiz Amélia és Zajzon Gréta

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen regényéből, a belőle készült filmből, és 5 perces jelenettel kellett előzetesen készülni, majd a helyszínen izgalmas és nagyon érdekes feladatok vártak a csapatokra.

A 9.c osztályos csapat a 2. helyezést érte el.

Gratulálunk nekik és a felkészítő tanáruknak Sándor Melindának is.

Országos földrajzverseny!
2022.04.08.

Iskolánk a tanév elején országos földrajzversenyt hirdetett Barangoljuk be a világot! címmel, mely a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósul meg. A versenyt megkezdő 60 csapatból 10 iskola jutott be az országos döntőbe, melyre Pachmann Péter szerkesztő-műsorvezető mentorlásával készültek a mai napon iskolánkban a diákok! A csapatok előtt áll az újabb feladat, mellyel az országos döntőre kell készülniük. Sok sikert kívánunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak 2022. május 20-án.

A versenyt szervező pedagógusok:

Jakab Beáta és Cser Ádám

 


Német nyelvi verseny!
2022.04.06.

„Tierische Landeskunde” („állatos országismeret”) címmel helyi német nyelvi versenyt rendeztünk április 1 -én pénteken. Amint azt a cím is sugallja, a verseny központi témája az állatkertekben tartott állatok és az állatvédelem voltak Németországra és az egyes német szövetségi tartományokra vonatkoztatva. Az állatvédelem egy tipikus német példája a Hannoveri állatkertben valósult meg a leg látványosabban, ahol a legtöbb állatot ketrecek nélkül tartják. Erről személyesen is meggyőződhettek a csapattagok, mert a verseny részben online zajlott. A Hannoveri élmény-állatpark főállatorvosa mutatta be német nyelven a létesítményt és különleges lakóit, miközben a csapatoknak az elmondottakkal kapcsolatban kellett szövegértési feladatokat megoldaniuk. Ezt követően kérdéseket kellett feltenni szintén németül a témával kapcsolatban megadott szempontok alapján.

A verseny második részében a német szövetségi tartományok szerint kellett csoportosítani állatkerteket/állat parkokat, miközben országismereti tudásukat is gyarapíthatták a versenyen résztvevők. Végül erdei és házi állatokkal kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg a tanulók, így szókincsük ezen a téren is jelentősen bővült.

Mivel az országismeret, háziállat, állatvédelem témái az érettségin és a nyelvvizsgákon több témakörben és szövegértési feladatban is megjelennek, ezért célszerű minél többet foglalkozni velük. A verseny célja az adott témákban a szókincs fejlesztésen túl a hallásértés és beszédkészség fejlesztése volt.

A versenyt a 11A osztály németes csapata nyerte, a 9C a második és harmadik helyen végzett. A nyertesek értékes POK -os ajándékokat vehettek át.

Továbbjutás az ECL Országos Nyelvi versenyen!
2022.03.29.

„Thék Levente, 11.a osztályos tanulónk továbbjutott az ECL Országos Nyelvi verseny C1-es kategóriájának írásbeli fordulóján, ahol felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint versenyeztek országszerte a fiatalok.

A nyelvi verseny  írásbeli, első fordulója hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazásfeladatok megoldása szerepelt.

A versenyzők a feladatokat szótár nélkül kellett hogy megoldják.

Az írásbeli fordulót intézményünkben is megszerveztük (számos egyéb helyszín mellett)2022. február 25-én, ahol 27 külsős, illetve pannonos diák vett részt. A versenyen részt vevő összes tanuló létszámáról ez idáig nem sikerült információt szereznem.

Az első forduló összesített eredménye alapján alakult ki a szóbeli döntő mezőnye. Ezen kategóriánként a 20 legjobb eredményt elérő versenyző vehet részt. Köztük van Levente felsőfokú kategóriájában!

Az összesített írás- és szóbeli eredmény figyelembe vételével alakul ki majd a győztesek végső országos sorrendje.

 A második forduló Időpontja: 2022. április 6.15:00 óra. Helyszíne Pécs,  Idegen Nyelvi Központ. „ 👏

 

Idegen nyelvi szép-kiejtési verseny
2022.03.21.

Idegen nyelvi szép-kiejtési versenyen Vabják Lili  I. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyen elért szép eredményéhez 👏

 

Országos történelmi tantárgyi verseny
2022.03.18.

Az országos történelmi tantárgyi verseny Fejér megyei fordulóján, Hidalmási Ákos II. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyen elért szép eredményéhez 👏

 

Idegennyelvi sikerek 🏆🇬🇧
2022.03.09.

Ezúttal az idegen nyelvi munkaközösség számolt be több szép versenyeredményről: a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium által meghirdetett idegen nyelvű történetíró versenyen iskolánk 10.A osztályos diákja, Szántó Emma szerezte meg az első helyet.👏

Szintén a Rudas iskola rendezte meg a városi idegen nyelvi szép-kiejtési versenyt - ezen a megméretésen Vabják Lili, 9.A osztályos diákunk jeleskedett, a középiskolások 23 fős mezőnyében ő lett a legjobb!👏

Tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak is nagy szeretettel gratulálunk, és további szép versenyeredményeket kívánunk!

 

Döntőbe jutott diákjaink elismerése 👏
2022.03.09.

Kiemelkedő versenyeredményt elérő diákjainkra mindig nagyon büszkék vagyunk - ezúttal sincs ez másként. Borgulya Zoltán, iskolánk igazgatója gratulált az országos döntőkbe jutó tanulóknak, és felkészítő tanáruknak, Dukai Lászlónak: Hulló Gergő és Mihály Gergő a budapesti Ady Endre Gimnázium Kárpát-medencei, a Hunyadiak korát megidéző történelemversenyén, míg a Deák Flóra, Fenyvesi Fanni , Rabi Vivien, Tóth Viktória összetételű csapat, a "Duna-menti termelők" a Pécsi Tudományegyetem Kreatív történelem versenyén jutottak be az országos döntőbe.

Diákjainknak további sikeres szereplést kívánunk az országos döntőkre!🤞

Irány az országos döntő! 👏
2022.03.04.

Újabb remek versenyeredményről számolhatunk be: a Pécsi Tudományegyetem Kreatív történelem versenyén iskolánk tizedikes csapata, a "Duna-menti termelők", Deák Flóra, Fenyvesi Fanni , Rabi Vivien és Tóth Viktória szuper teljesítményt nyújtottak, a második fordulóban maximális pontszámot értek el és nagyszerű értékelést kaptak a zsűritől, így bejutottak a verseny országos döntőjébe! A verseny témája a Rákosi-korszak, a második fordulóban pedig "a csapat feladata egy emlékmű formájában „elbeszélni”, a ma számára is érvényes módon megjeleníteni egy szabadon választott – kevésbé ismert – hős történetét." Az alkotás címe "111", ugyanis Benkő Zoltán politikai elítélt ennyi órát töltött gúzsba kötve a recski táborban.

"A Duna-menti termelők feladatmegoldása eminens, a megadott instrukciókat pontosan követi, minden szempontnak megfelel. A személy kiválasztása és a választás indoklása is példás, a szobor művészeti koncepciója gondolatokban gazdag, mély szimbolikával. Az elhelyezés is nagyon jól átgondolt. A történészi koncepció részletgazdag. A mű címe különösen ötletes, az egész alkotás méltó a téma megjelenítéséhez. Releváns, igényes szakirodalmi gyűjtést végeztek. Külön kiemelendő a makett igényes elkészítése. Gratulálunk!" - olvasható a szervezők értékelésében.

A lányoknak és felkészítő tanáruknak, Dukai Lászlónak is szeretettel gratulálunk az eddigi eredményekhez, és hasonló sikereket kívánunk az országos döntőre is!👍

Magabiztosan az országos döntőbe! 👏
2022.02.28.

Korábban írtunk már arról, hogy iskolánk kilencedikes diákjai, Hulló Gergő és Mihály Gergő remekül szerepeltek a budapesti Ady Endre Gimnázium Kárpát-medencei, a Hunyadiak korát megidéző történelemversenyének első fordulójában. Most pedig a megméretés második fordulójának eredménye miatt lehetünk méltán büszkék tanulóinkra: a maximális pontszámból alig veszítve, Hulló Gergő 153 ponttal a második, Mihály Gergő 149,5 ponttal harmadik helyen került a legjobb 15 közé, és ezzel mindketten bejutottak az országos döntőbe!👏

A verseny döntőjére áprilisban kerül majd sor Budapesten, ahol a legjobbak már személyesen adhatnak számot felkészültségükről.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Dukai Lászlónak is szeretettel gratulálunk az eddigi eredményekhez, és hasonló sikereket kívánunk az országos döntőre is!👍

Továbbjutás a tollaslabda diákolimpián! 😊🏸
2022.01.28.

Csütörtökön a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában került megrendezésre a 6. Korcsoportos Fiú Tollaslabda Diákolimpia városi fordulója.

Iskolánkat Dulcz Bende képviselte a versenyen, aki kiváló szereplésével megszerezte az 1. helyezést, így sikeresen jutott tovább a megyei döntőbe, ami majd 2022.02.20-án Seregélyesen kerül megrendezésre.🥇👋

Bendének nagy szeretettel gratulálunk az újabb sportsikerhez, és hasonló jó szereplést kívánunk neki a megyei döntőre!

Folytassuk az eredmények sorát ismét egy történelem sikerrel!😍
2022.01.12.

A Pécsi Tudományegyetem Kreatív történelem versenyén - melynek témája a Rákosi korszak volt - a Duna-menti termelők csapatunk szuper teljesítményt nyújtva 89%-os teljesítménnyel jutott tovább!🥳👋

Nagyon jó értékelést kaptak a bírálótól. A csapat tagjai: Deák Flóra, Rabi Vivien, Tóth Viktória és Fenyvesi Fanni osztályos tanulók. Az eredmény szintjét emeli, hogy egy 12-es témából érték el ezt az eredményt tizedikesként!🙂

Nagyon büszkék vagyunk Rátok!💜

Köszönjük Dukai László tanár úrnak a felkészítést!🙂

Újabb remek eredmény tanulónktól!🥰👏
2022.01.11.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a 2021/2022. tanévben meghirdetett sok évtizedes hagyománnyal rendelkező 7-8. évfolyamos tanulók XXIX. Országos Történelem Tanulmányi Versenyén Hidalmási Ákos 7. a osztályos tanuló elérte 70%-ot, és így 66 ponttal, 73%-os teljesítménnyel a megyei fordulóba jutott!🥳

Szívből gratulálunk Ákosnak és Dukai László tanár úrnak!💜

További sok sikert kívánunk a megyei fordulóban!😉

Nagyon szép teljesítmény az Ady Endre Gimnázium által szervezett Hunyadiak kora verseny I. fordulójában 💜
2022.01.3.

A 137 indult versenyzőből Hulló Gergő 87 ponttal I. helyezést ért el, valamint Mihály Gergő 82,5 ponttal az előkelő IV. helyezést érte el. 🤩🤓

Gratulálunk diákjainknak és Dukai László tanár úrnak! 💜🥰

 

 

Döntőbe jutás a a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium által meghirdetett Baky Ágnes városi és régiós matematika csapatversenyen😍
2021.12.10.

A versenyre a 9. és a 8. évfolyamból összesen 50 csapat nevezett. Két online forduló után tanulóinknak sikerült a döntőbe jutni, ahol évfolyamonként nyolc - nyolc csapat fog részt venni. A döntőre várhatóan a jövő év március-áprilisban kerül sor.🙂

🥳Csapataink:

9.a osztályból: Köböl Kitti, Góczán Barnabás, Kiss Levente

8.a osztályból: Török Ádám, Virág Lívia

Gratulálunk tanulóinknak és a felkészítőtanáraiknak: Árgyelán Emesének és Török Péternek!💜 További sikereket kívánunk a döntőben is!🤩

 

2021. december 2-án a Bánki rendezésében került sor A Városi- és Városkörnyéki Komplex Természettudományi versenyre, melyet 3 főből álló 8. osztályos csapatoknak szerveztek. 👩‍💼👨‍🔬
2021.12.3.

A Pannonos diákok ismét remekeltek: az egyik csapatunk 1., a másik 4. helyezést ért el. 😍

A győztes csapat tagjai: Eszenyi Álmos, Rauf Péter Pál és Török Ádám.

Felkészítő tanáraik: Kiss Tibor és Némethné Ámon Erika

Gratulálunk! 💜

2021.11.11-én Székesfehérváron került megrendezésre a 2021-2022-es tanév megyei diákolimpia röplabda döntője.🙂🏐
2021.11.15.

A Pannonos lányok ismét remekül szerepeltek.💜 A lányok, akik közül ugyan 5-en röplabdások, de igazán csak kettőjüknek volt tapasztalata egy olyan csoportba kerültek, ahol a két ellenfél csapatnak NB1-es és válogatott röplabdásai voltak. Ezért az első és második meccsüket a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum és Ciszterci Szent István Gimnázium ellen sajnos elvesztették. A lányok óriás küzdelemben, a döntő játszmában 22-25-re kaptak ki. Az utolsó mérkőzésüket viszont magabiztosan, kitűnő csapatjátékkal, mosolyogva nyerték meg a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium leánycsapata ellen. A hangulat fantasztikus volt, sajnos a két vereség miatt azonban nem jutottak tovább az országos döntőkbe.

A csapat tagjai: Kaiser Dalma, Kovács Vivien, Novák Melitta, Pász Rebeka ,Pőcze Panna, Somogyi Kíra, Végh Dóra Anna

Gratulálunk az elért eredményhez, büszkék vagyunk rátok!💜👏

2021.11.10-én Dunaújvárosi műfüves kispályán megrendezésre került a Fair Play foci kupa. ⚽️🏆
2021.11.12.

3 csoportot hoztak létre a város összes középiskolájából, egy iskolából akár több csapat is részt vehetett a kupán. A mi csoportunkban volt a Kereskedelmi, a Dunaferr és a Széchenyi iskola csapata. A csoportokban körmérkőzések zajlottak így mindenki játszott mindenkivel. Az első mérkőzésen a Kereskedelmi iskola ellen hátrányból tudtunk egyenlíteni majd a végén büntetőkkel nyerni. A második mérkőzésen a Dunaferr csapata ellen is sikerült hátrányból egyenlíteni, de itt a büntetőkkel sajnos vereséget szenvedtünk. A harmadik mérkőzés volt a sorsdöntő. A Széchenyi csapata ellen játszottunk, 1-1-es szoros mérkőzés közepette egy gyönyörű fejes góllal átvettük a vezetést és előnyünket megtartva megnyertük a meccset.😍👏 A csoportban körbeverés történt de a gólarányok végett csapatunk megszerezte magának az🥇 első helyet🥇 és így továbbjutott a következő fordulóba. Edzőink: Török Péter és Csala Gergő

A csapat névsora: Csilléry Zsombor, Kovács Máté, Aczél Máté, Kopasz László, Lajcs Márk, Losonczi Marcell, Jamal Abdul, Naser Wasil, Jamal Abdul Naser Nasir, Hegedűs Dominik

2021.11.09.-én került megrendezésre nyílt kategóriában az 5-6. korcsoportos fiú Röplabda Diákolimpia Döntő Megyei fordulója.🏐
2021.11.10.

A fordulón 3 csapat vett részt. A Székesfehérvári Tóparti Gimnázium, a Dunaújvárosi Bánki Donát Technikum és a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium. Körmérkőzéssel bonyolították le a fordulót ahol toronymagasan nyerte mérkőzéseit a Pannon ezzel bezsebelve a Megyei forduló első helyét. 😍 🥇

Ezzel a helyezéssel automatikus továbbjutást szerzett a csapat az Országos elődöntőbe. 👏 👍

A csapat névsora: Aczél Máté, Csala Gergő, Dulcz Bende, Hegedűs Dominik, Kecskeméti Bálint, Németh András, Pintér Barnabás, Sümegi Kristóf, Tóth Kristóf, Vida Péter, Winter László.

Gratulálunk a csapatnak és további sok sikert kívánunk az országos elődöntőben is! 💜

A fordulók: sorrendje: megyei, országos elődöntő, döntő. A döntő helyszíne és időpontja Békéscsaba 2022.01.27-30.

2021. október 15-én Székesfehérváron került megrendezésre a XXX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulója, ahonnan a legjobb előadásokat jutatta tovább a szakmai zsűri. 🙂
2021.10.28.

A 8. osztályos Ifjú POKosok csapata olyan elismerő szakmai zsűrizésben részesült az előadásukat követően, hogy tovább jutottak a Pécsen megrendezésre kerülő fesztiválra is.😍A fesztivál résztvevőit a megyei találkozó zsűritagjai jelölték az általuk legjobbnak, legérdekesebbnek tartott előadások közül. A meghívásról a döntést a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöksége hozta meg.

A fesztivál nem verseny, hanem szakmai bemutató, amelynek fő céljai közé tartozik, hogy a gyerekeknek örömet szerezzünk a közös programokon, a szórakoztató játékokon való részvétellel, hogy élményekkel gazdagodva térhessenek haza.🙂

Ezúton is gratulálunk a csapat tagjainak: Kiss Barnabásnak, Gáspár Istvánnak, Zemankó Hédinek, Gönczi Kincsőnek, Kovács Pannának, Badacsonyi Petrának és Érsek Tomajnak, továbbá a felkészítő tanáruknak Sándor Melindának is.🥰 További sok sikert kívánunk!💜


Szép debütálás az asztalitenisz diákolimpián
2021.10.14.

A tavalyi, sportrendezvényektől is mentes tanév után, a 2021/2022. tanévben újra megkezdődhettek a diákolimpiai versenyek - szerencsére Pannonos sikerekről is be tudunk számolni már most. Az idei évben újabb sportág került fel az iskolai palettára - két diákunk vett részt a diákolimpia Megyei Asztalitenisz bajnokságán: Mészáros Attila és Jilg András Hunor (mindketten a 9/C osztály tanulói) képviselték a Pannonos színeket.

Attila az 5-6. korcsoport igazolt játékosaival küzdött, és az 5. helyet szerezte meg, míg András a 3-4. korcsoport igazolatlan játékosai ellen lépett asztalhoz, és végül dobogóra állhatott, bronzérmet szerzett.🥉

A fiúknak nagy szeretettel gratulálunk, és további sikeres versenyeket kívánunk!👏

Hebe+ földrajz levelezős verseny eredményei
2021.06.17.

Diákjaink kimagaslóan teljesítettek a négy fordulós földrajz versenyen. Sikerükben nagy szerepet játszott felkészítő tanáruk, Jakab Beáta áldozatos munkája.🥰👩‍🏫
🥈II. helyezést ért el – Rabi Dóra, Viola Dorina, Rabi Vivien
🏅IV. helyezést ért el – Deák Flóra, Tóth Viktória
🏅VI. helyezést ért el – Ocztos Dominik, Tímár Bence Károly, Ecsődi László
🏅XI. helyezést ért el – Németh Patrik, Radics Nóra
A versenyen induló diákoknak négy fordulón keresztül egy-egy feladatsort kellett megoldani, valamint a csoportos versenyzőknek különböző projektmunkákat készíteni.

Szívből gratulálunk a szép eredményekhez és köszönjük Jakab Beáta tanárnő munkáját.

Sulisárkány: országos döntőbe jutottak sárkányhajósaink
2021.06.05.

Remek hangulatú és minőségi versenyt hozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség országos Sulisárkány versenyének regionális döntője csütörtökön a városi öbölben, ahol - a diákolimpiákhoz hasonlóan - minden versenyző saját iskoláját képviselte.
A Pannon Oktatási Központ összesen három csapattal indult a versenyen, a 7-8. évfolyamosok versenyében iskolánk "VíziPOK" elnevezésű gárdája ért elsőként célba, ezzel kivívva az országos döntőben való indulás jogát. 👏🥇
A csapat tagjai: 7/A: Kovács Panna, Erdősi Csanád, Rauf Pál
8/A: Poszpichil Lőrinc, Kiss Levente, Pintér Bettina, Móger Dominik, Radnay Mór, Hegedűs Dorottya, Erdősi Málna, Ádám Tamás.
A középiskolások küzdelmeiben két Pannonos alakulat szállt versenybe, közülük a "Hajótöröttek" csapata a kategória második helyét szerezte meg. 🥈
Hajótöröttek: 10/B: Poszpischil Bálint, Losonczi Marcell, Csala Gergő, Kovács Vivien, Keszler Aletta, Végh Dóra, Novák Melitta, Baki Dorina, Kiss Dóra, Karámos Laura. 11/B: Dulcz Bende, Kernács Pál, Hegedűs Dominik. 12/C: Bucsi Blanka.
A másik középiskolás csapat tagjai: 10/A: Reiter Zoltán, Mezei Virág, Lövei Zora, Hornai Noémi, Lajcs Márk, Gangl Zétény, Kovács Bence, Vida Péter, Acél Máté, Jamal Wasil, Jamal Nasir, Nagy Luca.

Nagy szeretettel gratulálunk versenyzőinknek, a VíziPOK-oknak sok sikert kívánunk az országos döntőben, testnevelő tanáraink, Kovács-Erdősi Vera és Szücs Ákos munkáját pedig nagyon köszönjük!

Újabb tehetség a Pannonban
2021.05.31.

Hajnal Anna, iskolánk 9.b osztályos tanulója a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. által a  Víz világnapja alkalmából kiírt rajzpályázat középiskolás kategóriáját nyerte meg áprilisban.

Anna elmondta: „15 éves, 9. osztályos tanulóként én is rendkívül fontosnak tartom a víz tudatos felhasználását és élővilágának megóvását.”

Anna I. helyezettje volt hagyományos „Tél és karácsony” című iskolai pályázatunknak is.

Tanárnője így nyilatkozott: „Anna személyében új tehetség felbukkanását látom a gimnáziumban. Nagyon érzékeny, kiváló kézügyességgel és kreativitással megáldott tanuló, aki képességeit kiválóan képes kamatoztatni. Meggyőződésem, hogy a tantárgyat méltón képviselő utánpótlásként üdvözölhetjük itt a POK gimnáziumban.”

Szívből gratulálunk Annának és felkészítő tanárának!

Hobbim a fotózás 2021
2021.05.31.

Idén tavasszal 6. alkalommal rendeztük meg iskolai fotópályázatunkat.

A versenyt Fehériné Hamucska Andrea rajz szakos tanárnő honosította meg a gimnáziumban a Fejér Megyei Diáknapok előválogatójának.

Az évek folyamán egyre nagyobb érdeklődés hatására a megmérettetés önálló pályázattá nőtte ki magát, így került megrendezésre a tavalyi és az idei karantén idején is.

A kiskunfélegyházi tagintézményből is többen kérték a részvételi lehetőséget, a tanulók izgalmas munkákkal szerepeltek a programon.

Eredmények:

Első helyezést ért el Vincze-Hajnal Blanka , a második helyet Sümegi Kristóf, míg a harmadik helyet Tóth Bence szerezte meg.

A zsűri különdíjjal ajándékozta meg a kiskunfélegyházi Bárány Krisztinát.

A nyertes és a zsűrizésre beválogatott fotókból kiállítás nyílt a POK aulájában, amely június 15-ig tekinthető meg.

Gratulálunk a résztvevőknek!

"További országos versenyeket céloz meg a POK diákja"
2021.05.19.

Ocztos Dominik, iskolánk kiváló tanulója további országos versenyeket céloz meg.🙂
Sikereiről és jövőbeli terveiről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu számolt be: link

Siker a Varga Tamás Matematikaversenyen
2021.05.11.

Pásti Áron, iskolánk 8. osztályos tanulója az előkelő 2. helyezést érte el a Varga Tamás Matematikaverseny Fejér megyei fordulóján!👏🎉

Szívből gratulálunk Áronnak és felkészítő tanárának!

Második helyezést ért el Ocztos Dominik
2021.04.24.

"Tanítványom Ocztos Dominik, iskolánk 9.B osztályos tanulója az országos döntőn csodálatosan szép 2. helyezést ért el, egy maratoni több mint ötórás szóbeli megmérettetésen budapesti Ady Endre Gimnázium által szervezett országos történelemversenyen!!!♥️♥️♥️ Büszke vagyok rád Dominik! ♥️
A verseny témája a "Forradalom és szabadságharc 1848/49-ben", a zsűri elnöke Dr Hermann Róbert történész volt." - Dukai László

Ocztos Dominik fantasztikus versenyeredményéről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt: link

Nagy szeretettel gratulálunk Ocztos Dominiknak, és felkészítő tanárának, Dukai László tanár úrnak!

Újabb büszkeség
2021.04.21.

Idén is a kémia OKTV döntősei közül választják ki a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (IChO) és a Mengyelejev Diákolimpián (MO) induló magyar csapatok tagjait. 💜Így kiváló diákunk, Szerencse Arnold is meghívást kapott, ezzel esélyt is bekerülni az olimpia csapattagjai közé.💜 A felkészítő tanfolyamot és a válogatót az ELTE Kémiai Intézete szervezi, online elméleti és jelenléti gyakorlati oktatással.

Hogy mi is az Nemzetközi Kémiai Diákolimpia?🤔 Egy középiskolások részére rendezett barátságos nemzetközi verseny, a Nemzetközi Természettudományos Olimpiák (Matematikai, Fizikai, Kémiai, Biológiai és Informatikai) egyike.

Célja többek között a tehetségkutatás, a tehetséggondozás, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, javítása. Az olimpiát évente rendezik meg. A minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Kémiai Diákolimpia a világ kémia iránt érdeklődő középiskolás diákjainak nagy versenye.

Az ötvenéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek óta az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője. Magyarország alapító tagként 1968 óta megszakítás nélkül vesz részt ezen a versenyen. 🙂

"Az ország legjobbjai közé került be Ocztos Dominik"
2021.04.16.

Nagyon büszkék vagyunk Ocztos Dominik 9. osztályos tanulónkra, akinek az országos történelemversenyen eddig elért eredményéről a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt - a verseny döntője jövő szombaton lesz, nagyon szurkolunk, hogy Dominik ott is eredményesen szerepeljen majd!

A DUOL cikke: link

Nagy szeretettel gratulálunk Dominiknak és László Dukai tanár úrnak!

Ismételt siker az Országos Történelem Versenyen👏🥇
2021.02.26.

Ocztos Dominik, iskolánk 9.B osztályos tanulója ismételten, – maga mögé utasítva az egész mezőnyt – az első helyen jutott tovább a budapesti Ady Endre Gimnázium által szervezett országos történelemversenyen.🥰
A második fordulóban esszé írásban kellett bizonyítani a résztvevőknek. Dominik jelenleg 145 ponttal az első helyet képviseli a versenyen, így 4,5 pont előnyben van a második helyen álló versenyzővel szemben.
Rendkívül büszkék vagyunk Dominikra, hiszen teljesítményével többek között az Újpesti Babits Mihály Gimnázium, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium tanulóit is magasan túlszárnyalta.💜
A verseny témája a "Forradalom és szabadságharc 1848/49-ben". Felkészítő tanárával, Dukai László tanár úrral a témát a legapróbb részletekig áttanulmányozták a felkészülés alatt, ez pedig meg is hozta a várva várt eredményt.🙂
Ahogy korábban már megírtuk: A középiskolások számára meghirdetett versenyre elsősorban 10-11. évfolyamos tanulók jelentkezését várták, így talán még nagyobb siker, hogy ifjú tanulónk az egész mezőnyt maga mögé utasította.👍👌

Nagy szeretettel gratulálunk Dominiknak és László Dukai tanár úrnak! További sok sikert kívánunk a döntőhöz!

Szép eredmény a „Tudomány, ami összeköt” című pályázaton
2021.02.22.

Cékmann Lili 10.a osztályos tanuló a hat legjobb közé jutott a „Tudomány, ami összeköt” című tudományos pályázaton

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara immár 11. alkalommal hirdette meg középiskolás diákok számára a tudományos, kreatív pályázatot.

A 2021-es év pályázati témakörei a következők voltak:

  • Fájdalomkutatás és gyulladásos betegségek
  • Agykutatás, központi idegrendszeri betegségek
  • Magatartástudományok
  • Hőmérséklet szabályozás élettana
  • COVID19 - hogyan hat az életünk egyes területeire?

Lili prezentációjának témaköre a Parkinson kór volt, hiszen – elmondása szerint - mindig is érdekelte az agy és az idegrendszer.

A beérkezett pályaműveket a TDK bizottság bírálta és a legjobb pályaművek benyújtói az Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kar által szervezett Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) mutathatták be pályázataikat.

Lili egy 10 perces prezentációban mutatta be a pályaművét, majd a bizottság néhány kérdést tett fel a témával kapcsolatosan.

„Mindenki nagyon barátságos volt, nagy élmény volt számomra, hogy egy ilyen magas színvonalú zsűri előtt adhattam elő a prezentációmat.” – mesélte el nekünk Lili, aki a jövőben a kutatási pályán szeretne elhelyezkedni, ezért nagyszerű lehetőségnek tartotta, hogy már most bemutathatta tudását és professzorok értékelték munkáját.

Lili prezentációja:

Gratulálunk Lilinek és kívánjuk, hogy a jövőben sikerüljön elérni a kitűzött célt! Mi biztosan támogatni fogjuk!

Döntőbe jutás a kémia OKTV-n!
2021.02.19.

Szerencse Arnold, 12. osztályos tanulónk a döntőbe jutott a kémia OKTV-n!🎉
Sok sikert kívánunk a továbbiakhoz!🍀

Szívből gratulálunk Arnoldnak és felkészítő tanárának!

Aranyérem a 2021 évi Korosztályos Magyar Grappling Bajnokságon
2021.02.15.

Varga Anna Eszter 9.a osztályos tanuló egészen a dobogó legtetejéig küzdötte magát a hétvégi bajnokságon Budapesten a Szent Imre Sportcentrumban.

A földharc - más néven grappling - egyfajta hibrid küzdősport, amely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, a szambó és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki.

Az elért helyezések:

  1. helyezés – Gi Grappling Kadet Kezdő Leány 46 kg kategóriában
  2. helyezés – NoGi Grappling Kadet Kezdő Leány 49 kg kategóriában

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny-en (OKTV) eddig elért eredmények
2021.01.27.

Öt kiváló diákunk jutott tovább a verseny II. fordulójába:

Radics Nóra - biológia, matematika

Szerencse Arnold - kémia

Ruff István Zalán - matematika

Délczeg Norbert - spanyol nyelv

Vincze-Hajnal Blanka - vizuális kultúra

Gratulálunk és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját! Csak így tovább a döntőig!

Sikeres továbbjutás az országos történelem versenyen 🇭🇺
2020.12.29.

Szerencsére a téli szünetben is beszámolhatunk diákjaink sikereiről: a budapesti Ady Endre Gimnázium által szervezett országos (Kárpát-medencei) történelemverseny első fordulóját nagyszerűen abszolválta Ocztos Dominik Róbert, iskolánk 9.B osztályos tanulója - kiváló teljesítményt nyújtva, első helyen jutott tovább👏

A budapesti tanintézmény idén 3. alkalommal rendezi meg országos versenyét, melynek idei témája a "Forradalom és szabadságharc 1848/49-ben". A középiskolások számára meghirdetett versenyre elsősorban 10-11. évfolyamos tanulók jelentkezését várták, így talán még nagyobb siker, hogy ifjú tanulónk az egész mezőnyt maga mögé utasítva, 91,5 ponttal jutott tovább. A verseny első fordulóban teszt jellegű feladatokat kellett megoldani, a második fordudlóban esszé és tesztfeladatok várnak a résztvevőkre. Az első két fordulóban legjobban teljesítő diákok juthatnak be a szóbeli döntőre.

Nagy szeretettel gratulálunk Dominiknak, és felkészítő tanárának, Dukai László tanár úrnak, és szurkolunk, hogy a második fordulót is hasonlóan eredményesen sikerüljön majd teljesíteni!

Újabb siker, újabb dicsőség
2020.12.16.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotó pályázaton, Fejér megyében a szabadkézi rajz kategóriában III. helyezést ért el iskolánk tanulója, Kállai Borka.

Büszkék vagyunk Borkára és tiszta szívből gratulálunk az elért eredményhez.

Ezüstérmes diákrádiós🥈
2020.10.02.

A Tehetségkutató Diákmédia Pályázat immár 30. alkalommal került meghirdetésre. Sebők Ákos, iskolánk tanulója az év diákrádiósa cím második helyezettje lett kiváló pályamunkájának köszönhetően.🙂👏

A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2020. szeptemberi számában, valamint a www.due.hu oldalon válogatást közöltek.

A DUE Tallózó az alábbi linkre kattintva elérhető: link.

Diákunknak és felkészítő tanárának is nagy szeretettel gratulálunk!

Magyarország jó tanulói, jó sportolói 🏆
2020.07.02.

A tanév végére is maradt még büszkeségre okot adó eredmény: iskolánk két diákja, Ecsődi Sára és Hornai Noémi is megkapta a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019" elismerő címet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúttal azon diákok teljesítményét díjazta, akik a 2018/2019. tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kimagasló sportteljesítményt is nyújtottak. (Az oklevelek átadására idén sajnos a járványhelyzet miatt személyesen nem kerülhetett sor.)
Tanulóinknak nagyon nagy szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk, mind a sport, mind a tanulmányok terén - Sárának először is azt, hogy a gimnázium sikeres befejezését követően olyan irányban folytathassa felsőfokú tanulmányait, amilyet megálmodott! 👏

Diákjainknak szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez! 👏

Szép eredmény a földrajz verseny döntőjében 🇭🇺🌍
2020.06.16.

Ügyesen és eredményesen szerepeltek diákjaink a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium által meghirdetett "Itthon otthon vagy" elnevezésű országos földrajz versenyen - ahogy azt korábban már megírtuk, Köböl Kitti és Ádám Tamás (mindketten hetedik osztályosok) bekerültek a verseny döntőjébe! A döntő - a körülményekre való tekintettel - online formában valósult meg. Az elért eredmények alapján van ok az örömre: Köböl Kitti a 6., Ádám Tamás pedig a 7. helyet szerezte meg!

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez! 👏

Döntős szereplés az ECL angol versenyében 🇬🇧
2020.06.08.

Iskolánk 11/B. osztályos tanulója, Bendula Petra bejutott az ECL vizsgaközpont Országos Nyelvi Versenyének döntőjébe, ami a vírushelyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre.
A "Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány" ezzel a versennyel igyekszik évek óta motiválni a fiatalok nyelvelsajátítását, és felhívni a figyelmüket arra, hogy a külföldi tanulás és munkavállalás lehetőségével csak azok tudnak élni, akik megfelelő nyelvtudással rendelkeznek.
A versenyt hagyományosan angol és német nyelvből két kategóriában szervezték meg: külön versengtek egymással a nyelvvizsgával rendelkező és nem rendelkező diákok, összesen 540 tanuló mérte össze tudását.
Bendula Petra végül 75%-os teljesítménnyel a 13. helyen végzett a C1-es kategóriában

Diákunknak és felkészítő tanárának, Mihók Mariannak is nagy szeretettel gratulálunk. 👏

Ezüstérmes Világjárók 🌍👏
2020.06.07.

Hebe Kft. "Világjáró" elnevezésű levelező földrajzversenye már évek óta nagyon népszerű a Pannonos diákok között, és tanulóink hagyományosan jól is szerepelnek a megméretésen. Idén sem volt ez másként: a középiskolások négyfordulós küzdelmében iskolánk 11/A-s diákjai, Radics Nóra és Németh Patrik a nagyon előkelő második helyet szerezték meg. 🥈

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményhez! 👏

Irány a földrajz verseny döntője 🇭🇺
2020.04.29.

Szépen szerepeltek diákjaink a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium által meghirdetett "Itthon otthon vagy" elnevezésű országos földrajz versenyen - Köböl Kitti és Ádám Tamás (mindketten hetedik osztályosok) bekerültek a verseny döntőjébe! A megméretés során először feladatlapokat kellett megoldani, majd egy rövid pályamunkát készítve bemutatni a versenyzők lakóhelyét - diákjainknak ezek a feladatok olyan jól sikerültek, hogy az országos verseny májusi döntőjében is bizonyíthatnak. A döntő - a körülményekre való tekintettel - online formában valósul majd meg.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk, és drukkolunk, hogy a döntőben is jól szerepeljenek majd! 👏🤞

30 napos nyelvi kihívás - remek POK-os eredménnyel 🇩🇪🥈
2020.04.23.

A Nordwest Kiadó - akik nyelvkönyvek kiadásával segítik többek között az iskolák és a nyelvvizsgára készülő diákok munkáját - saját facebook-oldalán hirdetett 30 napos német nyelvű kihívást, melynek keretében minden nap meghatározásra került egy téma (melyek akár vizsgán is előkerülhetnek), melynek kapcsán a résztvevők írásban - kommentben - fejthették ki véleményüket. A kihívásból szakmailag is igen színvonalas vetélkedés született, melyben részt vettek a Pannon diákjai is - Gubits Zsófia 9.A osztályos tanuló a megosztott 2. helyen végzett, és könyvjutalomban részesül.
Május elején újabb kihívás indul a kiadó oldalán, ahol szintén részt vesznek majd iskolánk németes tanulói - bízunk abban, hogy a mostanihoz hasonló, remek eredménnyel! 

Az elért eredményhez diákunknak, és felkészítő tanárának, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk!

Szép eredmények a TITOK történelemversenyről
2020.04.22.

A TITOK Oktatásszervező BT felső tagozatos diákok számára hirdetett többfordulós levelezős történelem versenyt, melyen - a több mint háromszáz nevező között - a Pannon diákjai közül is többen részt vettek. A 7.a osztályból Köböl Kitti és csapata (10. hely), valamint Góczán Barnabás (31. hely) kiválóan helyt álltak a verseny során.

Diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Fodor Péternek is szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez! 👏

Sikeres szereplés a Bartók szavalóversenyén
2020.04.15.

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza költészetnapi szavalóversenyén megszületett a szakmai zsűri döntése - nagy örömmel gratulálunk Szopka Gréta Tímeának, aki 1. helyezést ért el a 4. korcsoportban! 👏

Döntött a zsűri: ők lettek az online versmondás nyertesei
Gratulálunk!

Egy héttel a magyar költészet napja előtt rendhagyó szavalóversenyre hívta a diákokat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza együttműködésben a Violin Alapfokú Művészeti Iskolával. Idén – a járványügyi vészhelyzet miatt – csak online, vagyis kis videókban elmondott (e-mailben elküldött) versekkel lehetett nevezni négy korcsoportban.
Az 1-3. osztályosoknak (7-9 évesek), a 4-6. osztályosoknak (10-12 évesek) egy szabadon választott vers mellett Szabó Lőrinc Tavasz, vagy Zelk Zoltán Hóvirág című költeményét kellett elszavalniuk. A 7-9. osztályosok (13-15 évesek), a 10-12. osztályosok, illetve a nappali tagozatosok (16-22 évesek) Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? és József Attila Mama című verse közül választhattak.
A négy kategóriában 26 pályamunka érkezett be – a szervezők nagy örömére határon túlról is. A szakmai zsűri (Őze Áron színművész, a Bartók Kamaraszínház igazgatója; Kurucz Gergely magyartanár, a színház zenei vezetője; Polgár Lilla színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára; és Gasparik Gábor színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára) feladata nem volt könnyű, erős mezőnyből kellett kiválasztaniuk a dobogós előadókat. Ennek eredménye a következő:

1. korcsoport: 1. Fazekas Anna Korinna 2. Nagy Tina 3. Gebei Dávid
2. korcsoport: 1. Ladányi Viola 2. Gebei Gellért 3. Gózon Zoé
3. korcsoport: 1. Jakab Szandra Míra 2. Nano Nimród 3. Szabó Noel
4. korcsoport: 1. Szopka Gréta Tímea 2. Makai Anita 3. Vastag Viktor

A közösségi térben a közönség is leadhatta szavazatait, ennek eredménye a következőképpen alakult:
1. korcsoport: Kocsis Ádám
2. korcsoport: Gebei Gellért
3. korcsoport: Mayer Virág Csenge
4. korcsoport: Pinkász Edit

A dobogós helyen végzettek nyereménye:
1. helyezett – Családi színházbérlet (4 előadás)
2. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra
3. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra

Közönségdíj – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra, valamint 50 százalékos kedvezmény a 2020-as nyári Bartók táborba.

A díjátadó ünnepség természetesen nem marad el, de erre egy kicsit még várni kell. Ennek időpontjáról – a veszélyhelyzet elmúltát követően – minden érintett időben értesítést kap.
Köszönjük és hálásak vagyunk azért, hogy idén a járványügyi szabályozások és előírások okozta nehézségek ellenére is sokan és szép, megható, elgondolkoztató szavalatokkal neveztek! Ez is mutatja, hogy a versek olvasása és szavalása a magyar kultúra fontos része, s hogy a versek a velünk élő mindennapok részei.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

A szavalóverseny többi POK-os résztvevőjének, és felkészítő tanáruknak, Pomázi Petrának is szeretettel gratulálunk!

Spanyol szépkiejtési versenyen jártunk 🇪🇸
2020.03.10.

Idén már 10. alkalommal szervezte meg a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma (volt Babits Gimnázium) a latin nyelvek országos szépkiejtési versenyét.
A korábbi évekhez hasonlóan ebben a tanévben is indult Pannonos versenyző, Délczeg Norbert, 11/B osztályos diákunk, spanyol nyelvből. "Norbi ennek a nyelvnek szerelmese, szívesen és lelkiismeretesen készült a kihívásra" - tudtuk meg Rabi Andrea tanárnőtől.
A versenykiírás szerint csak olyan diákok vehettek részt a megméretésen, akik második idegen nyelvként tanulják a nyelvet. A vetélkedő három részből állt: elsőként saját, szabadon választott, irodalmi igényességgel megalkotott szöveg felolvasása, ezt követte a zsűri által választott szöveg felolvasása. Harmadik feladatként - kiejtés szempontjából - nehéz spanyol szavak gyűjteményét kapták a diákok, amit azonnal, lehetőleg hibátlanul kellett kiejteniük.
A zsűri az idei évben is a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Spanyol Tanszékének három anyanyelvi rektorából állt.
Norbi mindhárom feladatot szépen, hiba nélkül hajtotta végre - teljesítményét a zsűri különdíjjal jutalmazta, ráadásul a zsűri elnökének szóbeli elismerését is kivívta és beválogatták az öt legjobban szereplő versenyző közé.

Diákunknak, és felkészítő tanárának, Rabi Andreának is nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

Diákolimpiai bajnok lett a Pannon csapata! 🏐🥇🏆
2020.03.02.

Vasárnapi mérkőzéseit is megnyerte, a döntőben éppen a hazai gárda ellen diadalmaskodott a Pannon röplabdacsapata, ezzel pedig megnyerték a diákolimpia országos döntőjét a fiúk! 👏

Vasárnap délelőtt a döntőbe jutásért léptek pályára a fiúk, amikor újabb magabiztos győzelmet arattak, egy újabb kecskeméti gárdát sikerült legyőzniük. A találkozót a Kovács-Erdősi Vera és Szűcs Ákos által irányított újvárosi fiúk végig kézben tartották, és úgy nyerték 3:0-ra, hogy a második szett közepétől már minden játékos lehetőséget kapott.
POK Gimnázium - Katona József Gimnázium (Kecskemét)
3:0 (25:14, 25:17, 25:18)

A diákolimpia végső döntőjében a Pannonos fiúk a kaposvári csapat ellen szálltak harcba, és a várakozásoknak megfelelően izgalmas, küzdelmes presztízscsata döntött az aranyérem sorsáról. A szoros mérkőzésen végül az újsárosi gárda diadalmaskodott, 3-2 arányban győzték le a Munkácsy Mihály Gimnázium együttesét, megnyerve ezzel a diákolimpiát!

Az aranyérem mellé a POK csapata több különdíjat is "bezsebelt": az ország legjobb ütője Laczi Dominik, legtechnikásabb játékosa Sümegi Kristóf lett, a legjobb edzőnek járó elismerést pedig Szücs Ákos vehette át.

A diákolimpián elért sikereket nagyban segítette, hogy tanulóink a döntőre való felkészülés részeként minden reggel, tanítás előtt külön edzésen, képzésen vettek részt, a röplabda klub támogatásával.

A POK aranyérmes csapata: Kecskeméti Bálint, Winter László Zétény, Ambrus Bence, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Tajti Olivér, Dulcz Bende, Bozóki Bendegúz, Juhász Barnabás, Balázs Bálint, Laczi Dominik (csapatkapitány) Sümegi Kristóf (liberó). Edzők: Kovács-Erdősi Vera, Szűcs Ákos.

Röplabdázóink fantasztikus diákolimpiai sikeréről természetesen a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt: Fantasztikus POK-siker a diákolimpiai döntőben

Intézményünk számára kiemelten fontos a tehetség támogatása és gondozása. Mindemellett a sikerek elismerése nélkülözhetetlen része a tehetséggondozásnak, ezért a bajnokokat Borgulya Zoltán, igazgató úr - elismerésének jeléül - tárgyi jutalomban részesítette.

Hatalmas örömmel gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!

Siker a megyei német versenyen
2020.02.12.

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium meghívásának eleget téve 4 tanulóval vettünk részt a megyei szépkiejtési és országismereti versenyen február 11 –én.

A mezőny nagyon erős volt és meglepően sok jelentkező vett részt a versenyen. Ennek ellenére a POK németes diákjai „állták a sarat" és a következő eredmények születtek:

A megyei német szépkiejtési versenyt Horváth Lili 10A osztályos tanulója nyerte.
A megyei német országismereti versenyen a 3 fős csapat a 4. helyen végzett.

A csapat tagjai: Koppányi Tímea, Szopka Gréta és Ocztos Rebeka szintén a 10A osztály tanulói.

Szívből gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáruknak, Mazán Vilmosnak.

Irány az országos döntő! ???
2020.02.04.

Dunaújvárosban rendezték meg a röplabda diákolimpia 5-6. korcsoportjának országos elődöntőjét, ahol a Dunakeszi, a Gyöngyös és a Csepel együttesei mellett iskolánk csapata küzdött az országos döntőbe kerülésért.
Első mérkőzésünket a gyöngyösi Berze iskolával vívtuk, ahol 3:0 arányban diadalmaskodtunk. A következő összecsapáson a másik csoport győztese, a Csepel volt mieink ellenfele - a POK csapata ismét nagyon jó és stabil játékot mutatott, így újabb 3:0 arányú győzelmet arattak a fiúk. Az elődöntő 1. helyével a Pannon bejutott a Kaposváron megrendezésre kerülő négynapos országos döntőbe. A cél idén sem lehet más, mint - még a tavalyi sikereket is felülmúlva - megnyerni az országos döntőt!
A csapat tagjai voltak az elődöntőn: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Bozóki Bendegúz, Dulcz Bende, Juhász Barnabás, Kecskeméti Olivér, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tajti Olivér és Winter László Zétény.

A fiúknak, tanáraiknak és edzőjüknek nagy szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk az országos döntős szerepléshez!

Úszó diákolimpia - érmes helyezésekkel ???
2020.02.01.

Székesfehérvár adott otthont február első napján az úszó diákolimpia megyei döntőjének - iskolánk hat fővel szerepelt a versenyen.
Kardos Dominika, Kardos Laura, Erdősi Málna és Pintér Bettina 4. korcsoportos 100 m gyorsúszásban, mellúszásban, hátúszásban és 4x50m gyors váltóban szerepeltek, míg a fiúk 6. korcsoportjában 100 m gyorsúszásban és mellúszásban Nagy Tamás és Nagy Benedek ugrottak medencébe.
A megyei megméretésen több, mint 120 sportoló vett részt, ahol a versenyszámok első helyezettjei automatikusan az országos döntőbe kerültek, a megyei döntők második helyezettjei pedig legjobb idővel juthatnak tovább. Eredményeink:
100m gyorsúszás 2. Kardos Laura, 3. Kardos Dominika,
100 m mellúszás 2. Kardos Dominika,
100 m hátúszás 2. Kardos Laura, 3. Kardos Dominika,
4x50m gyors váltó 2.hely (Kardos Dominika,Kardos Laura, Erdősi Málna, Pintér Bettina),
100 m gyorsúszás 4. Nagy Tamás, 7. Nagy Benedek,
100 m mellúszás 5. Nagy Tamás, 8. Nagy Benedek.

Sportolóinknak, tanáraiknak és edzőiknek nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez, és nagyon drukkolunk a lányoknak, hogy időeredményükkel ott lehessenek az országos döntőben!

Fejér megye Jó tanulói, jó sportolói ?
2020.01.24.

A dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium négy diákja kapta meg a „Fejér megye jó tanulója, jó sportolója” megtisztelő díjat. Diákjaink számos versenyen nemcsak az iskolát és a várost, hanem az országot is képviselik, hiszen több nemzetközi versenyen is részt vettek. A 2018/2019-es tanév tanulmányi és sporteredményei alapján Ecsődi Sára, Sümegi Kristóf, Kecskeméti Bálint és Dulcz Bende 2019 decemberében a székesfehérvári Városházán vehették át a kitüntetést.

Ecsődi Sára:

Nagyon örülök, hogy megkaphattam ezt a díjat, hiszen nagyon sok munkát fektettem bele. Sokat köszönhetek az egyesületemnek, és az iskolámnak is. A jövőben is szeretném folytatni a sportot. Egyetemen szeretnék továbbtanulni, orvosi vagy gyógyszerész szakon.

Tanulmányi átlag: 4,84
Sporteredmények:
2018:
16. Sárkányhajó Magyar Bajnokság - U18 200m 2. hely
11.IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság: U18 mix 200m 1. hely, U18 mix 200m 2. hely, U18 open 200m 3. hely, U18 open 500m 3. hely
2019:
Hosszú távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság: U18 open 8 km 2. hely,
Sárkányhajó Magyar Bajnokság: U18 open 200m 2. hely
10 személyes hajó Magyar Bajnokság: Mix kategóriában 2000m 4. hely, Mix kategóriában 200m 3. hely, Női kategóriában 200m 4. hely
14.Nemzetek közötti Sárkányhajó Világbajnokság:
U18 open kategóriában 200m 2. hely
U18 open kategóriában 500m 2. hely
U18 open kategóriában 2000m 2. hely
Diákolimpia:
VI. korcsoport Kajak-kenuK1/1000m 2. hely
VI. korcsoport Kajak-kenuK1/2000m 4. hely

Sümegi Kristóf:

Örülök a díjnak, sok munkát fektettem bele az előző tanévben. A röplabdás sikerek is a sok edzésnek, az edzőmnek és a csapattársaimnak köszönhetőek. Az iskolai élet itt nagyon remek, jól érzem magam itt, szeretnék továbbtanulni és ehhez már az elképzeléseim is megvannak. A jövőben szeretném tartani az átlagomat, és a sportági sikereimet.
Tanulmányi átlag: 4,42

Kecskeméti Bálint:

A díjátadón nem tudtam sajnos rész venni a korosztályos válogatott edzőtábor végett, de így utólag is nagyon büszke vagyok a díjra. Nagy kihívás volt az év, napi 2-3 edzéssel, sok edzőtáborral és nemzetközi mérkőzésekkel, a hazai versenysorozat mellet az iskolában is próbálok teljesíteni. Külföldön szeretném folytatni a sportpályafutásomat, mellette a tanulást sem hagynám abba. Egyetemet még nem választottam, de értékesítői ágon szeretnék továbbtanulni.
Tanulmányi átlag: 4,5

Dulcz Bende:

Az előttem szólóhoz csatlakozva, sajnos én sem voltam jelen ugyanazon edzőtábori részvétel miatt. A díj nagy elismerés számomra, ez egy kezdet, mert meg szeretném pályázni ugyanezt a díjat országos szinten is. Ahogy az eredmények is mutatják, sikeres év áll mögöttünk, amit szándékomban áll folytatni. Én is szeretnék továbbtanulni, elképzelésem ugyan még nincs, de időm még van rá, hogy kitaláljam. Nem tekintek még olyan messze a jövőbe, első teljesítendő feladat megnyerni az Országos Diákolimpiát, amit tavaly nem sikerült.
Tanulmányi átlag: 4,86

Röplabdásaink sportsikerei:
Dunaújvárosi Dunaferr SE NB1 Röplabda csapat felnőtt keretének tagjai, az U17es Válogatott keret tagjai
Röplabda U17 Országos döntő 1. hely
Röplabda U19 Országos döntő 3. hely
Röplabda U21 Országos döntő 2.hely
Diákolimpia: Országos Döntő 2.hely
MEVZA nemzetközi torna 6.hely
Oroszország Anapa EB selejtező 4. hely

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, és nagy szeretettel gratulálunk Nekik, pedagógusaiknak, és természetesen edzőiknek is az elért eredményekhez, és további hasonló sikereket kívánunk!

Siker a megyei német versenyen
2020.01.17.

A Pannon Oktatási Központ 11. A osztályos diákjai sikeresen szerepeltek az MM Publikations – ELT Hungary által megrendezett német nyelvi Löwenzahn Versenyen. Pintér Dzsenifer és Somogyi Ármin megyei első helyezést ért el B1 kategóriában.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Markovicsné Gál Adrienne tanárnőnek is szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

Sikeres szereplés a matematikaversenyen
2020.01.15.

A "Dunaújváros és Környéke Matematika Csapatverseny" döntőjében Pásti Anna, Wenszky Janka és Végh Dóra Anna III. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk az eredményhez!

Elismerő SÉTA-oklevél
2019.12.20.

Diákjaink idén is aktívan részt vettek a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának őszi időszakában - a kurzust lezáró díjátadón a Pannon diákjai közül Budai Lilit választották az idei mezőny második legjobbjának, így elismerő oklevelet vehetett át.
Tanulóink megjelent írásait a https://www.duol.hu/cimke/seta-pok/ címre kattintva olvashatják el követőink!

A DUOL cikke: Rengeteg jó tollú diák írt a SÉTA őszi kurzusa alatt

Lilinek, és a többi újságíró-palántának, valamint felkészítő tanáruknak, Nagy Tamásnak ezúton is gratulálunk!

Siker A GENETIKA-200 Nemzetközi DiákTudományos Versenyen
2019.12.12.

Vincze Márton 12. B osztályos tanuló sikerrel abszolválta a A GENETIKA-200 Nemzetközi DiákTudományos Verseny első fordulóját, így továbbjutott, s a második fordulóban is megmérettetheti magát. A második fordulóra a meghívás városok és intézmények szerint történt, amelyek között így ott van a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium is.

Diákunknak és felkészítő tanárának, Dóra Ádámnak gratulálunk az elért eredményhez!

Sikeres szereplés a szavalóversenyen
2019.12.02.

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája alapításának 65. évfordulója alkalmából november 29-én rendezte meg a 30. Vörösmarty Mihály megyei szavalóversenyt, amelyre középiskolás diákok jelentkezését várták három kategóriában: szakgimnázium, szakközépiskola, gimnázium. A diákok egy szabad választott Vörösmarty Mihály verssel nevezhettek.

Iskolánk öt 9.a osztályos tanulója gimnáziumi kategóriában sikeresen szerepelt a megmérettetésen: Császár Dóra, Hederics Norbert, Szücs Bátor Máté, Timár Lejla Indira, Vas Anett Krisztina. (Felkészítő tanáruk: Nagy Tamás.)
Versenyzőink közül ketten - Császár Dóra és Szücs Bátor Máté - megosztott 3. helyezéssel térhettek haza.

Szívből gratulálunk a versenyzőknek és a helyezetteknek!

Tovább az országos elődöntőbe! ???
2019.11.28.

A dunaújvárosi sportcsarnok adott otthont a röplabda diákolimpia nyílt fiú kategória megyei döntőjének. A megméretésen öt csapat vett részt: a székesfehérvári Tóparti, Széchenyi és Teleki gimnáziumok, valamint Dunaújvárosból a Dunaferr Szakgimnázium mellett a POK csapata is.
A lebonyolítási rend alapján minden gárda játszott mindenkivel, csapatunk pedig fantasztikus sorozatot produkált: minden mérkőzésén magabiztosan, 2:0 arányban aratott győzelmet, megszerezve ezzel a torna első helyét!
A győzelemmel a Pannon csapata továbbjutott az országos elődöntőbe, ahol majd csakis az országos döntőbe jutás lehet a cél! ?
A győztes csapat tagjai voltak: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Bozóki Bendegúz, Dulcz Bende, Juhász Barnabás, Kecskeméti Bálint, Laczi Dominik, Lakatos Leonárd, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tajti Olivér és Winter László.

A csapattagoknak, és felkészítő tanáruknak, Szücs Ákosnak nagy szeretettel gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk!

Különdíjas szavalók
2019.11.17.

Iskolánk diákjai közül többen részt vettek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett városi vers- és prózamondó versenyen - a zsűri értékelése alapján Szopka Gréta Tímea 10.A és Szücs Bátor 9.A osztályos tanulónk is különdíjat vehetett át.

Diákjainknak, és felkészítő tanáraiknak, Pomázi Petrának és Nagy Tamásnak is gratulálunk az elért eredményekhez!

Újabb diákolimpiai siker birkózásban
2019.11.12.

Szigetszentmiklós adott otthont a birkózás diákolimpia serdülő korosztályának küzdelmeinek, ahol iskolánk tanulója, Gangl Zétény újabb remek eredményt ért el. A verseny során egy esztergomi és egy fradista fiút sikerült legyőznie, csepeli ellenfelétől azonban vereséget szenvedett. Zétény végül a 3. helyért szállhatott harcba, ezen az összecsapáson győzni tudott bócsai ellenfelével szemben, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. ?

Büszkén gratulálunk neki! ?

Eredményesen "drámáztak" diákjaink ??
2019.10.19.

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 2019. október 14. és 17. között drámás témahetet szervezett.
A színház iránt érdeklődő Pannonos diákokból álló 4 fős csapat bátran vágott bele a kalandba. A programban résztvevő kilenc csapat közösen állította színpadra Shakespeare "Vízkereszt, vagy amit akartok" című vígjátékát. Az élményen túl ez egyben verseny is volt a csapatok között, ahol diákjaink a 3. helyezést érték el!
A "POK elit" csoport tagjai voltak: Szopka Tímea Gréta, Ocztos Rebeka (10.A osztály), Szántó Botond István és Vizi Júlia (12.B osztály)

Büszkén gratulálunk nekik! ?

Diákolimpiai siker birkózásban ?‍♂️
2019.10.18.

A serdülő kötöttfogású birkózók diákolimpiai döntőjének Tatabánya adott otthont az elmúlt hétvégén - iskolánk idén ebben a sportágban is képviseltette magát.
Gangl Zétény, a POK 9.B osztályos tanulója saját súlycsoportjában bronzérmet szerzett, amihez nagy szeretettel gratulálunk! ?
A versenyen Zétény mellett részt vett még Fekete Sándor is, aki most ugyan az első fordulóban kiesett, de a szabadfogás versenyeiben is részt vesz majd a következő hétvégén Orosházán.

Gratulálunk az eredményekhez!

Evezős sikerek a diákolimpia országos döntőjében ?‍♀️??‍♂️
2019.10.01.

Szeptember utolsó hétvégéjén Fadd-Domboriban rendezték meg a kajak-kenu sportág diákolimpiájának országos döntőjét, ahol a fényesen csillogó érmekért a POK diákjai is vízre szálltak.
Az 5-6. korosztály küzdelmei során több kiemelkedő eredményt is elértek a Pannonos versenyzők:
Hornai Noémi a K1 kategória 500 m-es versenyében aranyérmet szerzett, a K2 kategória 1000 m-es futamának végén pedig a Bucsi Blanka - Ecsődi Sára páros állhatott fel a dobogó második fokára??
Ecsődi Sára K1 2000 m-en 9., Poszpischil Bálint K1 1000 m-en 15. helyezést ért el. A tornán saját futamában szépen szerepelt, bár a döntőbe nem jutott be Mezei Virág.
A 4. korcsoport versenyei során Poszpischil Lőrinc az MC1 2000 m-es futamában 5.helyezést ért el.

A tornán résztvevő minden tanulónknak nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk Nekik! ?

TOP