EREDMÉNYEINK

Ezüstérmes diákrádiós🥈
2020.10.02.

A Tehetségkutató Diákmédia Pályázat immár 30. alkalommal került meghirdetésre. Sebők Ákos, iskolánk tanulója az év diákrádiósa cím második helyezettje lett kiváló pályamunkájának köszönhetően.🙂👏

A nyertes munkákból a DUE Tallózó 2020. szeptemberi számában, valamint a www.due.hu oldalon válogatást közöltek.

A DUE Tallózó az alábbi linkre kattintva elérhető: link.

Diákunknak és felkészítő tanárának is nagy szeretettel gratulálunk!

Magyarország jó tanulói, jó sportolói 🏆
2020.07.02.

A tanév végére is maradt még büszkeségre okot adó eredmény: iskolánk két diákja, Ecsődi Sára és Hornai Noémi is megkapta a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019" elismerő címet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúttal azon diákok teljesítményét díjazta, akik a 2018/2019. tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kimagasló sportteljesítményt is nyújtottak. (Az oklevelek átadására idén sajnos a járványhelyzet miatt személyesen nem kerülhetett sor.)
Tanulóinknak nagyon nagy szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk, mind a sport, mind a tanulmányok terén - Sárának először is azt, hogy a gimnázium sikeres befejezését követően olyan irányban folytathassa felsőfokú tanulmányait, amilyet megálmodott! 👏

Diákjainknak szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez! 👏

Szép eredmény a földrajz verseny döntőjében 🇭🇺🌍
2020.06.16.

Ügyesen és eredményesen szerepeltek diákjaink a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium által meghirdetett "Itthon otthon vagy" elnevezésű országos földrajz versenyen - ahogy azt korábban már megírtuk, Köböl Kitti és Ádám Tamás (mindketten hetedik osztályosok) bekerültek a verseny döntőjébe! A döntő - a körülményekre való tekintettel - online formában valósult meg. Az elért eredmények alapján van ok az örömre: Köböl Kitti a 6., Ádám Tamás pedig a 7. helyet szerezte meg!

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez! 👏

Döntős szereplés az ECL angol versenyében 🇬🇧
2020.06.08.

Iskolánk 11/B. osztályos tanulója, Bendula Petra bejutott az ECL vizsgaközpont Országos Nyelvi Versenyének döntőjébe, ami a vírushelyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre.
A "Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány" ezzel a versennyel igyekszik évek óta motiválni a fiatalok nyelvelsajátítását, és felhívni a figyelmüket arra, hogy a külföldi tanulás és munkavállalás lehetőségével csak azok tudnak élni, akik megfelelő nyelvtudással rendelkeznek.
A versenyt hagyományosan angol és német nyelvből két kategóriában szervezték meg: külön versengtek egymással a nyelvvizsgával rendelkező és nem rendelkező diákok, összesen 540 tanuló mérte össze tudását.
Bendula Petra végül 75%-os teljesítménnyel a 13. helyen végzett a C1-es kategóriában

Diákunknak és felkészítő tanárának, Mihók Mariannak is nagy szeretettel gratulálunk. 👏

Ezüstérmes Világjárók 🌍👏
2020.06.07.

Hebe Kft. "Világjáró" elnevezésű levelező földrajzversenye már évek óta nagyon népszerű a Pannonos diákok között, és tanulóink hagyományosan jól is szerepelnek a megméretésen. Idén sem volt ez másként: a középiskolások négyfordulós küzdelmében iskolánk 11/A-s diákjai, Radics Nóra és Németh Patrik a nagyon előkelő második helyet szerezték meg. 🥈

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményhez! 👏

Irány a földrajz verseny döntője 🇭🇺
2020.04.29.

Szépen szerepeltek diákjaink a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium által meghirdetett "Itthon otthon vagy" elnevezésű országos földrajz versenyen - Köböl Kitti és Ádám Tamás (mindketten hetedik osztályosok) bekerültek a verseny döntőjébe! A megméretés során először feladatlapokat kellett megoldani, majd egy rövid pályamunkát készítve bemutatni a versenyzők lakóhelyét - diákjainknak ezek a feladatok olyan jól sikerültek, hogy az országos verseny májusi döntőjében is bizonyíthatnak. A döntő - a körülményekre való tekintettel - online formában valósul majd meg.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk, és drukkolunk, hogy a döntőben is jól szerepeljenek majd! 👏🤞

30 napos nyelvi kihívás - remek POK-os eredménnyel 🇩🇪🥈
2020.04.23.

A Nordwest Kiadó - akik nyelvkönyvek kiadásával segítik többek között az iskolák és a nyelvvizsgára készülő diákok munkáját - saját facebook-oldalán hirdetett 30 napos német nyelvű kihívást, melynek keretében minden nap meghatározásra került egy téma (melyek akár vizsgán is előkerülhetnek), melynek kapcsán a résztvevők írásban - kommentben - fejthették ki véleményüket. A kihívásból szakmailag is igen színvonalas vetélkedés született, melyben részt vettek a Pannon diákjai is - Gubits Zsófia 9.A osztályos tanuló a megosztott 2. helyen végzett, és könyvjutalomban részesül.
Május elején újabb kihívás indul a kiadó oldalán, ahol szintén részt vesznek majd iskolánk németes tanulói - bízunk abban, hogy a mostanihoz hasonló, remek eredménnyel! 

Az elért eredményhez diákunknak, és felkészítő tanárának, Jakab Beátának is szeretettel gratulálunk!

Szép eredmények a TITOK történelemversenyről
2020.04.22.

A TITOK Oktatásszervező BT felső tagozatos diákok számára hirdetett többfordulós levelezős történelem versenyt, melyen - a több mint háromszáz nevező között - a Pannon diákjai közül is többen részt vettek. A 7.a osztályból Köböl Kitti és csapata (10. hely), valamint Góczán Barnabás (31. hely) kiválóan helyt álltak a verseny során.

Diákjainknak és felkészítő tanáruknak, Fodor Péternek is szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez! 👏

Sikeres szereplés a Bartók szavalóversenyén
2020.04.15.

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza költészetnapi szavalóversenyén megszületett a szakmai zsűri döntése - nagy örömmel gratulálunk Szopka Gréta Tímeának, aki 1. helyezést ért el a 4. korcsoportban! 👏

Döntött a zsűri: ők lettek az online versmondás nyertesei
Gratulálunk!

Egy héttel a magyar költészet napja előtt rendhagyó szavalóversenyre hívta a diákokat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza együttműködésben a Violin Alapfokú Művészeti Iskolával. Idén – a járványügyi vészhelyzet miatt – csak online, vagyis kis videókban elmondott (e-mailben elküldött) versekkel lehetett nevezni négy korcsoportban.
Az 1-3. osztályosoknak (7-9 évesek), a 4-6. osztályosoknak (10-12 évesek) egy szabadon választott vers mellett Szabó Lőrinc Tavasz, vagy Zelk Zoltán Hóvirág című költeményét kellett elszavalniuk. A 7-9. osztályosok (13-15 évesek), a 10-12. osztályosok, illetve a nappali tagozatosok (16-22 évesek) Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? és József Attila Mama című verse közül választhattak.
A négy kategóriában 26 pályamunka érkezett be – a szervezők nagy örömére határon túlról is. A szakmai zsűri (Őze Áron színművész, a Bartók Kamaraszínház igazgatója; Kurucz Gergely magyartanár, a színház zenei vezetője; Polgár Lilla színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára; és Gasparik Gábor színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára) feladata nem volt könnyű, erős mezőnyből kellett kiválasztaniuk a dobogós előadókat. Ennek eredménye a következő:

1. korcsoport: 1. Fazekas Anna Korinna 2. Nagy Tina 3. Gebei Dávid
2. korcsoport: 1. Ladányi Viola 2. Gebei Gellért 3. Gózon Zoé
3. korcsoport: 1. Jakab Szandra Míra 2. Nano Nimród 3. Szabó Noel
4. korcsoport: 1. Szopka Gréta Tímea 2. Makai Anita 3. Vastag Viktor

A közösségi térben a közönség is leadhatta szavazatait, ennek eredménye a következőképpen alakult:
1. korcsoport: Kocsis Ádám
2. korcsoport: Gebei Gellért
3. korcsoport: Mayer Virág Csenge
4. korcsoport: Pinkász Edit

A dobogós helyen végzettek nyereménye:
1. helyezett – Családi színházbérlet (4 előadás)
2. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra
3. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra

Közönségdíj – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra, valamint 50 százalékos kedvezmény a 2020-as nyári Bartók táborba.

A díjátadó ünnepség természetesen nem marad el, de erre egy kicsit még várni kell. Ennek időpontjáról – a veszélyhelyzet elmúltát követően – minden érintett időben értesítést kap.
Köszönjük és hálásak vagyunk azért, hogy idén a járványügyi szabályozások és előírások okozta nehézségek ellenére is sokan és szép, megható, elgondolkoztató szavalatokkal neveztek! Ez is mutatja, hogy a versek olvasása és szavalása a magyar kultúra fontos része, s hogy a versek a velünk élő mindennapok részei.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

A szavalóverseny többi POK-os résztvevőjének, és felkészítő tanáruknak, Pomázi Petrának is szeretettel gratulálunk!

Spanyol szépkiejtési versenyen jártunk 🇪🇸
2020.03.10.

Idén már 10. alkalommal szervezte meg a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma (volt Babits Gimnázium) a latin nyelvek országos szépkiejtési versenyét.
A korábbi évekhez hasonlóan ebben a tanévben is indult Pannonos versenyző, Délczeg Norbert, 11/B osztályos diákunk, spanyol nyelvből. "Norbi ennek a nyelvnek szerelmese, szívesen és lelkiismeretesen készült a kihívásra" - tudtuk meg Rabi Andrea tanárnőtől.
A versenykiírás szerint csak olyan diákok vehettek részt a megméretésen, akik második idegen nyelvként tanulják a nyelvet. A vetélkedő három részből állt: elsőként saját, szabadon választott, irodalmi igényességgel megalkotott szöveg felolvasása, ezt követte a zsűri által választott szöveg felolvasása. Harmadik feladatként - kiejtés szempontjából - nehéz spanyol szavak gyűjteményét kapták a diákok, amit azonnal, lehetőleg hibátlanul kellett kiejteniük.
A zsűri az idei évben is a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Spanyol Tanszékének három anyanyelvi rektorából állt.
Norbi mindhárom feladatot szépen, hiba nélkül hajtotta végre - teljesítményét a zsűri különdíjjal jutalmazta, ráadásul a zsűri elnökének szóbeli elismerését is kivívta és beválogatták az öt legjobban szereplő versenyző közé.

Diákunknak, és felkészítő tanárának, Rabi Andreának is nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

Diákolimpiai bajnok lett a Pannon csapata! 🏐🥇🏆
2020.03.02.

Vasárnapi mérkőzéseit is megnyerte, a döntőben éppen a hazai gárda ellen diadalmaskodott a Pannon röplabdacsapata, ezzel pedig megnyerték a diákolimpia országos döntőjét a fiúk! 👏

Vasárnap délelőtt a döntőbe jutásért léptek pályára a fiúk, amikor újabb magabiztos győzelmet arattak, egy újabb kecskeméti gárdát sikerült legyőzniük. A találkozót a Kovács-Erdősi Vera és Szűcs Ákos által irányított újvárosi fiúk végig kézben tartották, és úgy nyerték 3:0-ra, hogy a második szett közepétől már minden játékos lehetőséget kapott.
POK Gimnázium - Katona József Gimnázium (Kecskemét)
3:0 (25:14, 25:17, 25:18)

A diákolimpia végső döntőjében a Pannonos fiúk a kaposvári csapat ellen szálltak harcba, és a várakozásoknak megfelelően izgalmas, küzdelmes presztízscsata döntött az aranyérem sorsáról. A szoros mérkőzésen végül az újsárosi gárda diadalmaskodott, 3-2 arányban győzték le a Munkácsy Mihály Gimnázium együttesét, megnyerve ezzel a diákolimpiát!

Az aranyérem mellé a POK csapata több különdíjat is "bezsebelt": az ország legjobb ütője Laczi Dominik, legtechnikásabb játékosa Sümegi Kristóf lett, a legjobb edzőnek járó elismerést pedig Szücs Ákos vehette át.

A diákolimpián elért sikereket nagyban segítette, hogy tanulóink a döntőre való felkészülés részeként minden reggel, tanítás előtt külön edzésen, képzésen vettek részt, a röplabda klub támogatásával.

A POK aranyérmes csapata: Kecskeméti Bálint, Winter László Zétény, Ambrus Bence, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Tajti Olivér, Dulcz Bende, Bozóki Bendegúz, Juhász Barnabás, Balázs Bálint, Laczi Dominik (csapatkapitány) Sümegi Kristóf (liberó). Edzők: Kovács-Erdősi Vera, Szűcs Ákos.

Röplabdázóink fantasztikus diákolimpiai sikeréről természetesen a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu is beszámolt: Fantasztikus POK-siker a diákolimpiai döntőben

Intézményünk számára kiemelten fontos a tehetség támogatása és gondozása. Mindemellett a sikerek elismerése nélkülözhetetlen része a tehetséggondozásnak, ezért a bajnokokat Borgulya Zoltán, igazgató úr - elismerésének jeléül - tárgyi jutalomban részesítette.

Hatalmas örömmel gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!

Siker a megyei német versenyen
2020.02.12.

A székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium meghívásának eleget téve 4 tanulóval vettünk részt a megyei szépkiejtési és országismereti versenyen február 11 –én.

A mezőny nagyon erős volt és meglepően sok jelentkező vett részt a versenyen. Ennek ellenére a POK németes diákjai „állták a sarat" és a következő eredmények születtek:

A megyei német szépkiejtési versenyt Horváth Lili 10A osztályos tanulója nyerte.
A megyei német országismereti versenyen a 3 fős csapat a 4. helyen végzett.

A csapat tagjai: Koppányi Tímea, Szopka Gréta és Ocztos Rebeka szintén a 10A osztály tanulói.

Szívből gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáruknak, Mazán Vilmosnak.

Irány az országos döntő! ???
2020.02.04.

Dunaújvárosban rendezték meg a röplabda diákolimpia 5-6. korcsoportjának országos elődöntőjét, ahol a Dunakeszi, a Gyöngyös és a Csepel együttesei mellett iskolánk csapata küzdött az országos döntőbe kerülésért.
Első mérkőzésünket a gyöngyösi Berze iskolával vívtuk, ahol 3:0 arányban diadalmaskodtunk. A következő összecsapáson a másik csoport győztese, a Csepel volt mieink ellenfele - a POK csapata ismét nagyon jó és stabil játékot mutatott, így újabb 3:0 arányú győzelmet arattak a fiúk. Az elődöntő 1. helyével a Pannon bejutott a Kaposváron megrendezésre kerülő négynapos országos döntőbe. A cél idén sem lehet más, mint - még a tavalyi sikereket is felülmúlva - megnyerni az országos döntőt!
A csapat tagjai voltak az elődöntőn: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Bozóki Bendegúz, Dulcz Bende, Juhász Barnabás, Kecskeméti Olivér, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tajti Olivér és Winter László Zétény.

A fiúknak, tanáraiknak és edzőjüknek nagy szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk az országos döntős szerepléshez!

Úszó diákolimpia - érmes helyezésekkel ???
2020.02.01.

Székesfehérvár adott otthont február első napján az úszó diákolimpia megyei döntőjének - iskolánk hat fővel szerepelt a versenyen.
Kardos Dominika, Kardos Laura, Erdősi Málna és Pintér Bettina 4. korcsoportos 100 m gyorsúszásban, mellúszásban, hátúszásban és 4x50m gyors váltóban szerepeltek, míg a fiúk 6. korcsoportjában 100 m gyorsúszásban és mellúszásban Nagy Tamás és Nagy Benedek ugrottak medencébe.
A megyei megméretésen több, mint 120 sportoló vett részt, ahol a versenyszámok első helyezettjei automatikusan az országos döntőbe kerültek, a megyei döntők második helyezettjei pedig legjobb idővel juthatnak tovább. Eredményeink:
100m gyorsúszás 2. Kardos Laura, 3. Kardos Dominika,
100 m mellúszás 2. Kardos Dominika,
100 m hátúszás 2. Kardos Laura, 3. Kardos Dominika,
4x50m gyors váltó 2.hely (Kardos Dominika,Kardos Laura, Erdősi Málna, Pintér Bettina),
100 m gyorsúszás 4. Nagy Tamás, 7. Nagy Benedek,
100 m mellúszás 5. Nagy Tamás, 8. Nagy Benedek.

Sportolóinknak, tanáraiknak és edzőiknek nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez, és nagyon drukkolunk a lányoknak, hogy időeredményükkel ott lehessenek az országos döntőben!

Fejér megye Jó tanulói, jó sportolói ?
2020.01.24.

A dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium négy diákja kapta meg a „Fejér megye jó tanulója, jó sportolója” megtisztelő díjat. Diákjaink számos versenyen nemcsak az iskolát és a várost, hanem az országot is képviselik, hiszen több nemzetközi versenyen is részt vettek. A 2018/2019-es tanév tanulmányi és sporteredményei alapján Ecsődi Sára, Sümegi Kristóf, Kecskeméti Bálint és Dulcz Bende 2019 decemberében a székesfehérvári Városházán vehették át a kitüntetést.

Ecsődi Sára:

Nagyon örülök, hogy megkaphattam ezt a díjat, hiszen nagyon sok munkát fektettem bele. Sokat köszönhetek az egyesületemnek, és az iskolámnak is. A jövőben is szeretném folytatni a sportot. Egyetemen szeretnék továbbtanulni, orvosi vagy gyógyszerész szakon.

Tanulmányi átlag: 4,84
Sporteredmények:
2018:
16. Sárkányhajó Magyar Bajnokság - U18 200m 2. hely
11.IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság: U18 mix 200m 1. hely, U18 mix 200m 2. hely, U18 open 200m 3. hely, U18 open 500m 3. hely
2019:
Hosszú távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság: U18 open 8 km 2. hely,
Sárkányhajó Magyar Bajnokság: U18 open 200m 2. hely
10 személyes hajó Magyar Bajnokság: Mix kategóriában 2000m 4. hely, Mix kategóriában 200m 3. hely, Női kategóriában 200m 4. hely
14.Nemzetek közötti Sárkányhajó Világbajnokság:
U18 open kategóriában 200m 2. hely
U18 open kategóriában 500m 2. hely
U18 open kategóriában 2000m 2. hely
Diákolimpia:
VI. korcsoport Kajak-kenuK1/1000m 2. hely
VI. korcsoport Kajak-kenuK1/2000m 4. hely

Sümegi Kristóf:

Örülök a díjnak, sok munkát fektettem bele az előző tanévben. A röplabdás sikerek is a sok edzésnek, az edzőmnek és a csapattársaimnak köszönhetőek. Az iskolai élet itt nagyon remek, jól érzem magam itt, szeretnék továbbtanulni és ehhez már az elképzeléseim is megvannak. A jövőben szeretném tartani az átlagomat, és a sportági sikereimet.
Tanulmányi átlag: 4,42

Kecskeméti Bálint:

A díjátadón nem tudtam sajnos rész venni a korosztályos válogatott edzőtábor végett, de így utólag is nagyon büszke vagyok a díjra. Nagy kihívás volt az év, napi 2-3 edzéssel, sok edzőtáborral és nemzetközi mérkőzésekkel, a hazai versenysorozat mellet az iskolában is próbálok teljesíteni. Külföldön szeretném folytatni a sportpályafutásomat, mellette a tanulást sem hagynám abba. Egyetemet még nem választottam, de értékesítői ágon szeretnék továbbtanulni.
Tanulmányi átlag: 4,5

Dulcz Bende:

Az előttem szólóhoz csatlakozva, sajnos én sem voltam jelen ugyanazon edzőtábori részvétel miatt. A díj nagy elismerés számomra, ez egy kezdet, mert meg szeretném pályázni ugyanezt a díjat országos szinten is. Ahogy az eredmények is mutatják, sikeres év áll mögöttünk, amit szándékomban áll folytatni. Én is szeretnék továbbtanulni, elképzelésem ugyan még nincs, de időm még van rá, hogy kitaláljam. Nem tekintek még olyan messze a jövőbe, első teljesítendő feladat megnyerni az Országos Diákolimpiát, amit tavaly nem sikerült.
Tanulmányi átlag: 4,86

Röplabdásaink sportsikerei:
Dunaújvárosi Dunaferr SE NB1 Röplabda csapat felnőtt keretének tagjai, az U17es Válogatott keret tagjai
Röplabda U17 Országos döntő 1. hely
Röplabda U19 Országos döntő 3. hely
Röplabda U21 Országos döntő 2.hely
Diákolimpia: Országos Döntő 2.hely
MEVZA nemzetközi torna 6.hely
Oroszország Anapa EB selejtező 4. hely

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, és nagy szeretettel gratulálunk Nekik, pedagógusaiknak, és természetesen edzőiknek is az elért eredményekhez, és további hasonló sikereket kívánunk!

Siker a megyei német versenyen
2020.01.17.

A Pannon Oktatási Központ 11. A osztályos diákjai sikeresen szerepeltek az MM Publikations – ELT Hungary által megrendezett német nyelvi Löwenzahn Versenyen. Pintér Dzsenifer és Somogyi Ármin megyei első helyezést ért el B1 kategóriában.

Diákjainknak, és felkészítő tanáruknak, Markovicsné Gál Adrienne tanárnőnek is szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

Sikeres szereplés a matematikaversenyen
2020.01.15.

A "Dunaújváros és Környéke Matematika Csapatverseny" döntőjében Pásti Anna, Wenszky Janka és Végh Dóra Anna III. helyezést ért el.

Szívből gratulálunk az eredményhez!

Elismerő SÉTA-oklevél
2019.12.20.

Diákjaink idén is aktívan részt vettek a Dunaújvárosi Hírlap - duol.hu Séta - Sajtó és tanulás programjának őszi időszakában - a kurzust lezáró díjátadón a Pannon diákjai közül Budai Lilit választották az idei mezőny második legjobbjának, így elismerő oklevelet vehetett át.
Tanulóink megjelent írásait a https://www.duol.hu/cimke/seta-pok/ címre kattintva olvashatják el követőink!

A DUOL cikke: Rengeteg jó tollú diák írt a SÉTA őszi kurzusa alatt

Lilinek, és a többi újságíró-palántának, valamint felkészítő tanáruknak, Nagy Tamásnak ezúton is gratulálunk!

Siker A GENETIKA-200 Nemzetközi DiákTudományos Versenyen
2019.12.12.

Vincze Márton 12. B osztályos tanuló sikerrel abszolválta a A GENETIKA-200 Nemzetközi DiákTudományos Verseny első fordulóját, így továbbjutott, s a második fordulóban is megmérettetheti magát. A második fordulóra a meghívás városok és intézmények szerint történt, amelyek között így ott van a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium is.

Diákunknak és felkészítő tanárának, Dóra Ádámnak gratulálunk az elért eredményhez!

Sikeres szereplés a szavalóversenyen
2019.12.02.

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája alapításának 65. évfordulója alkalmából november 29-én rendezte meg a 30. Vörösmarty Mihály megyei szavalóversenyt, amelyre középiskolás diákok jelentkezését várták három kategóriában: szakgimnázium, szakközépiskola, gimnázium. A diákok egy szabad választott Vörösmarty Mihály verssel nevezhettek.

Iskolánk öt 9.a osztályos tanulója gimnáziumi kategóriában sikeresen szerepelt a megmérettetésen: Császár Dóra, Hederics Norbert, Szücs Bátor Máté, Timár Lejla Indira, Vas Anett Krisztina. (Felkészítő tanáruk: Nagy Tamás.)
Versenyzőink közül ketten - Császár Dóra és Szücs Bátor Máté - megosztott 3. helyezéssel térhettek haza.

Szívből gratulálunk a versenyzőknek és a helyezetteknek!

Tovább az országos elődöntőbe! ???
2019.11.28.

A dunaújvárosi sportcsarnok adott otthont a röplabda diákolimpia nyílt fiú kategória megyei döntőjének. A megméretésen öt csapat vett részt: a székesfehérvári Tóparti, Széchenyi és Teleki gimnáziumok, valamint Dunaújvárosból a Dunaferr Szakgimnázium mellett a POK csapata is.
A lebonyolítási rend alapján minden gárda játszott mindenkivel, csapatunk pedig fantasztikus sorozatot produkált: minden mérkőzésén magabiztosan, 2:0 arányban aratott győzelmet, megszerezve ezzel a torna első helyét!
A győzelemmel a Pannon csapata továbbjutott az országos elődöntőbe, ahol majd csakis az országos döntőbe jutás lehet a cél! ?
A győztes csapat tagjai voltak: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Bozóki Bendegúz, Dulcz Bende, Juhász Barnabás, Kecskeméti Bálint, Laczi Dominik, Lakatos Leonárd, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf, Tajti Olivér és Winter László.

A csapattagoknak, és felkészítő tanáruknak, Szücs Ákosnak nagy szeretettel gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk!

Különdíjas szavalók
2019.11.17.

Iskolánk diákjai közül többen részt vettek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett városi vers- és prózamondó versenyen - a zsűri értékelése alapján Szopka Gréta Tímea 10.A és Szücs Bátor 9.A osztályos tanulónk is különdíjat vehetett át.

Diákjainknak, és felkészítő tanáraiknak, Pomázi Petrának és Nagy Tamásnak is gratulálunk az elért eredményekhez!

Újabb diákolimpiai siker birkózásban
2019.11.12.

Szigetszentmiklós adott otthont a birkózás diákolimpia serdülő korosztályának küzdelmeinek, ahol iskolánk tanulója, Gangl Zétény újabb remek eredményt ért el. A verseny során egy esztergomi és egy fradista fiút sikerült legyőznie, csepeli ellenfelétől azonban vereséget szenvedett. Zétény végül a 3. helyért szállhatott harcba, ezen az összecsapáson győzni tudott bócsai ellenfelével szemben, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. ?

Büszkén gratulálunk neki! ?

Eredményesen "drámáztak" diákjaink ??
2019.10.19.

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 2019. október 14. és 17. között drámás témahetet szervezett.
A színház iránt érdeklődő Pannonos diákokból álló 4 fős csapat bátran vágott bele a kalandba. A programban résztvevő kilenc csapat közösen állította színpadra Shakespeare "Vízkereszt, vagy amit akartok" című vígjátékát. Az élményen túl ez egyben verseny is volt a csapatok között, ahol diákjaink a 3. helyezést érték el!
A "POK elit" csoport tagjai voltak: Szopka Tímea Gréta, Ocztos Rebeka (10.A osztály), Szántó Botond István és Vizi Júlia (12.B osztály)

Büszkén gratulálunk nekik! ?

Diákolimpiai siker birkózásban ?‍♂️
2019.10.18.

A serdülő kötöttfogású birkózók diákolimpiai döntőjének Tatabánya adott otthont az elmúlt hétvégén - iskolánk idén ebben a sportágban is képviseltette magát.
Gangl Zétény, a POK 9.B osztályos tanulója saját súlycsoportjában bronzérmet szerzett, amihez nagy szeretettel gratulálunk! ?
A versenyen Zétény mellett részt vett még Fekete Sándor is, aki most ugyan az első fordulóban kiesett, de a szabadfogás versenyeiben is részt vesz majd a következő hétvégén Orosházán.

Gratulálunk az eredményekhez!

Evezős sikerek a diákolimpia országos döntőjében ?‍♀️??‍♂️
2019.10.01.

Szeptember utolsó hétvégéjén Fadd-Domboriban rendezték meg a kajak-kenu sportág diákolimpiájának országos döntőjét, ahol a fényesen csillogó érmekért a POK diákjai is vízre szálltak.
Az 5-6. korosztály küzdelmei során több kiemelkedő eredményt is elértek a Pannonos versenyzők:
Hornai Noémi a K1 kategória 500 m-es versenyében aranyérmet szerzett, a K2 kategória 1000 m-es futamának végén pedig a Bucsi Blanka - Ecsődi Sára páros állhatott fel a dobogó második fokára??
Ecsődi Sára K1 2000 m-en 9., Poszpischil Bálint K1 1000 m-en 15. helyezést ért el. A tornán saját futamában szépen szerepelt, bár a döntőbe nem jutott be Mezei Virág.
A 4. korcsoport versenyei során Poszpischil Lőrinc az MC1 2000 m-es futamában 5.helyezést ért el.

A tornán résztvevő minden tanulónknak nagy szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk Nekik! ?

TOP