Barangoljuk Be A Világot Virtuálisan

Barangoljunk be a világot virtuálisan
(NTP-TMV-22)

A VERSENY FOLYTATÓDIK

A „Barangoljunk be a világot virtuálisan” verseny a 2016-ban indult útjára 7-8. osztályos tanulók számára, kezdetben csak dunaújvárosi és Dunaújváros környéki iskolák csapatainak részvételével. 2021/2022 tanévre a verseny országos versennyé nőtte ki magát köszönhetően a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásának. A nagy érdeklődésnek eleget téve nyár folyamán újra pályázatot nyújtottunk be, amelyet mára már sikeresnek ítélhetünk.

A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” (NTP-TMV-22 kódszámú pályázati program) című pályázat keretén belül iskolánk 1,4 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A verseny témája a NAT által előírt tananyagon és az érettségi követelményeken túl természetföldrajzi és kulturális desztinációk megismertetése digitális kompetenciák által, multimédiás feladatok megoldásával. A feladatok elősegítik a kulturális értékek védelmét, a fenntarthatóságot, a multimédiás eszközök alkalmazását. A felkészüléshez az általános iskolai tankönyvek és az internetes weboldalak nyújtanak segítséget.

A Passzátszél nyerte a Barangoljunk versenyt

A Pannon Oktatási Központ az idei tanévben is meghirdette a Barangoljuk be a világot versenyt, de immárom országos megmérettetéssé bővítve.
A selejtezőfordulók után a döntőbe a legjobb 10 csapat jutott:
- Al-POK (Dunaújváros)
- Ananászok (Dunaújváros)
- Kémikus lányok (Dunaújváros)
- Felfedezők (Budapest-Újpest)
- Felfedezők (Siófok)
- Földjáró (Siófok)
- Trió (Hévíz)
- Madocsai vándorlók (Madocsa)
- Triumvirátus (Előszállás)
- Passzátszél (Budapest)
A döntőre a tanulók előzetesen egy rövid filmmel és egy környezetvédelem témában készített plakáttal érkeztek, majd a döntőn érdekes feladatokat oldottak meg és 5 tájegység ételeit-italait kóstolhatták.
A végeredmény és a nyeremények:
1. helyezett: Passzátszél (Budapest) - Samsung Galaxy tabletek
2. helyezett: Felfedezők (Budapest) - Power bankok
3. helyezett: Kémikus lányok (Dunaújváros) - Könyvvásárlási utalványok

Minden résztvevő csapatnak és a díjazottaknak gratulálunk!

Az első két online forduló eredménye, a döntős csapatok listája

A Barangoljuk be a világot! vetélkedő országos szintű kiterjesztése nyertes pályázatnak köszönhetően

Iskolánk 4 évvel ezelőtt indította útjára a "Barangoljuk be a világot" elnevezésű digitális kompetenciákra épülő földrajz versenyt, mellyel a régió 8. évfolyamos diákjait szólították meg kezdetben azzal a céllal, hogy ismerjék meg az iskolát a környék általános iskolái. A versenyt kezdetektől fogva nagy érdeklődés övezi, - nemcsak a környék általános iskoláiból (évente 15-20 csapat) - ezért szerettük volna a versenyt országos méretűvé kiterjeszteni a témában érdeklődő tanulók számára.

A megvalósítás érdekében a nyár folyamán pályázatot nyújtottunk be, amelyet mára már sikeresnek ítélhetünk.

A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” (NTP-TMV-21 kódszámú pályázati program) című pályázat keretén belül iskolánk 1,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A verseny témája a NAT által előírt tananyagon és az érettségi követelményeken túl természetföldrajzi és kulturális desztinációk megismertetése digitális kompetenciák által, multimédiás feladatok megoldásával.  A feladatok elősegítik a kulturális értékek védelmét, a fenntarthatóságot, a multimédiás eszközök alkalmazását. A felkészüléshez az általános iskolai tankönyvek és az internetes weboldalak nyújtanak segítséget.

A támogatási időszak vége: 2022.06.30.

Barangolásra fel!

!

Előzetes feladatok kiosztása - március 25-ig

!!

DÖNTŐ - május 20. péntek, 12 óra

!!!

E-mail: pannon.barangoljunk@gmail.com

TOP