Pannon Oktatási Központ Gimnázium

fotógalériák

2018-2019-es tanév eseményei:

Elindult a médiakurzus Pachmann Péterrel

Elindult a médiakurzus Pachmann Péterrel

A 2018/2019-es tanév egyik legnagyobb és legjobban várt újdonságát a Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumban Pachmann Péter Kazinczy-díjas televíziós szerkesztő és műsorvezető jelenti. Az ismert médiaszemély akit nap, mint nap láthatunk a képernyők előtt most már iskolánk tagjait erősíti. A diákok megtanulhatják főként a riportkészítés, műsorvezetői és a videóvágás minden apróságát. Tizenhét lelkes tanuló vágott neki a kurzusnak, minél több tapasztalat és élmény megszerzése érdekében.

A tanulókat Borgulya Zoltán iskolánk igazgatója köszöntötte. Az első alkalommal még az ismerkedésé volt a főszerep, majd egy rövid híradós bejátszást beszéltünk meg a lehető legrészletesebb módon, figyelve minden pillanatot. Kezdve az audió és vizuális információk feldolgozásával, hogy egy riporter és szerkesztő milyen eszközöket használ arra, hogy a néző figyelmét folyamatosan lekösse.

Látható módon a diákok és Péter megtalálták a közös nevezőt, és remélhetőleg a következőkben is legalább ennyire hatékonyan és könnyen fogunk tudni majd egymással dolgozni. Az első házifeladatig sem telt el sok idő, hiszen a jelenlévők már meg is kapták. Tervezetet, forgatókönyvet kell írniuk, hogy hogyan is képzelik el a riportokat, és kikkel csinálnának szívesen.

Kolbert Zoltán Márió

Pannon Oktatási Központ Magángimnázium

10/a osztály

Bővebben1


gal2

gal3

gal4

gal5

2018.09.03 - Tanévnyitó

2018.09.03 - Tanévnyitó

mindig kell valami cím, hogy egységes legyen a kinézet

A mai borongós délelőttön megtartottuk a 2018/2019. tanév ünnepélyes tanévnyitóját, ahol a diákok verses-zenés műsorát követően Borgulya Zoltán, intézményünk igazgatója osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Ha rövid a szöveg, lehet, hogy hülyén néz ki az oldalsó scroll-sáv és keret

Itt a cím a kép tetejével egy magasságban van, a Pachmannosnál a kép és scroll-box felett, ott a kép és a scroll-box teteje esik egybe

2018.08.30-09.01 - Gólyatábor

2018.08.30-09.01 - Gólyatábor

Gólyatábori beszámoló

Ennél próbaként szélesebbre vettem a scroll-boxot. Hátrány, ha kevés a szöveg...

A magángimis hagyományokat követve kilencedikes diákjaink már a tanévnyitót megelőzően elkezdhették az ismerkedést - egymással, a tanárokkal, és a Pannonos léttel, ugyanis egy eseménydús kiránduláson (fedőneve: gólyatábor) vehettek részt a Balaton-parton.
A kaland csütörtökön reggel indult: az iskola udvarán a gólyák megkapták kis csomagjaikat, a benne rejlő pólók színe alapján pedig kialakultak az egymással versengő csapatok is.
Útközben Balatonfüreden pihent meg a társaság, de már ekkor megkezdődött a versengés, itt például szoborfelismerős feladattal készültek a végzős animátorok. Pálkövén a szállás elfoglalása után folytatódott az ismerkedés, és még egy kis strandolásra is jutott idő. Vacsora után pedig egy fantasztikus karaoke buli vette kezdetét, ahol szintén az értékes pontokért versengtek a csapatok. ?‍??‍? Takarodó után "kellemes" meglepetésként, az éjféli ébresztést követően újabb kihívás várt a gólyákra: puzzle kirakás volt a feladat a sötétben.
Pénteken délelőtt különböző állomásokon kellett vicces feladatokat megoldani a csapatoknak. Ebéd után túrázni indult a társaság, a Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó volt a cél, ahonnan csodaszép kilátás tárult a kirándulók elé. A hegymászásban megfáradt fiatalok a révfülöpi mólónál pótolhatták az elvesztegetett energiákat, sütizhettek, fagyizhattak. ? A megérdemelt vacsora után még sorverseny várta a versengő gólyákat, akik egy előzetes feladat végeredményét is ekkor mutathatták be: a saját maguk által megírt verset, dalt kellett előadniuk.
Az eredményhirdetés során kiderült, hogy a kétnapos próbatételt a kék csapat teljesítette legjobban, így ők vehették át az első helyezettnek járó jutalmat. ?? A tábortűz melletti beszélgetést követően már nem kellett altatni a fiatalokat. ?
Az utolsó napon a tábor elhagyása után Tihanyt vette célba a társaság, ahol meglátogatták az Apátságot, és nézelődtek még a környéken.
A szombat délutáni hazaérkezés pedig, Kiss Tibor tanár úr pontos számításának köszönhetően, az előre tervezett 14 óra 51 perces időpontban meg is történt.
(A részletes információkért külön köszönet Kovács-Erdősi Vera tanárnőnek! ?)
Bővebben1


gal2

gal3

gal4

gal5

Fotógaléria archívum

Fotógaléria archívum

TOP