SZÁRAZTÉSZTAGYÁRTÓ KÉPZÉS

Felnőttképzési engedély szám: E/2020/000383

Programkövetelmény azonosító száma: 07214001

Képzési idő: 320 óra

Képzés díja: 190.000 Ft

MIVEL FOGLALKOZIK EGY SZÁRAZTÉSZTAGYÁRTÓ?

A száraztésztákból készített ételek mindig fontos szerepét képezték a táplálkozásnak. A szárítással tartósított élelmiszerek megőrzik tápanyagtartalmukat, és fizikai roncsolás vagy kémiai anyagok hozzáadása nélkül válnak hosszan eltarthatóvá. A száraztészták fontos jellemzője, hogy tartósítószer mentesen sokáig eltarthatóak. A száraztészták magas táplálkozási értékű élelmiszerek. Hosszabb tárolás esetén is csak viszonylag kismértékű a minőségcsökkenésük. Felhasználásuk egyszerű, tápértékük, főleg a tojásos tésztáknak magas. Bizonyos száraztészták gyártása magasabb élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet, aminek csökkentéséhez a magas szinten képzett, és elkötelezett munkaerő szükséges. A száraztésztagyártás a tartósító ipar egyik speciális ága. A szárítás művelete speciális tudást igényel. A száraztésztagyártás nagy tömegben és megfelelő minőségben jól képzett szakembert igényel. A mai korszerű táplálkozási igények kielégítésére megjelentek a teljes kiőrlésű lisztekből, illetve a glutén-mentes alapanyagokból készült, jó minőségű termékek is.

  • A száraztésztagyártó a munkája során az alap, segéd és járulékos anyagokból különböző összetételű, méretű, alakú és textúrájú száraztésztákat, vagy más eljárással tartósított töltetlen vagy töltelékes tésztatermékeket készít.

  • A száraztésztagyártó átveszi és tárolja a nyersanyagokat, a termékeknek megfelelő tésztákat készít keveréssel, extrudálással és préseléssel.

  • A tésztát különböző formázási eljárásokkal alakítja, méretre vágja, majd szakszerűen szárítja.

  • A megszáradt termékeket csomagolja és szakszerűen tárolja.

  • Munkája során kezeli, szabályozza a száraztészta gyártás gépei és berendezéseit, illetve ezek működését folyamatosan ellenőrzi.

  • Munkavégzése során betartja a munka- és balesetvédelmi előírásokat, és minőségbiztosítási dokumentációt vezet.

- A résztvevők minden tananyagegység végén számot adnak tudásukról.
- A sikeres (legalább 51 %-os) eredményekről Tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontba képesítő vizsgára jelentkezhetnek.

Bemeneti feltétel:

  • Alapfokú végzettség

  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Tananyagegységek:

  • Száraztésztagyártó 320 óra

Képzés díja: 190.000 Ft

Egyösszegben

Részletfizetési lehetőség

Képzési proggram

Kedvezmény: -5%

További kedvezmények

A felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

Képzési program pdf

Fizetési módok:

  • készpénzzel az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • bankkártyával az iskola pénztárában (munkanapokon 08:00-16:00): Pannon Oktatási Központ Gimnázium - 2400 Dunaújváros, Pannon kert 1.

  • átutalással a következő bankszámlaszámra: 10918001-00000081-92960007 (Kérjük, a közleményben tüntesse fel a képzésben részt vevő nevét és a képzés megnevezését.)

Jelentkezés

TOP