ICDL oktatási hely és vizsgaközpont vagyunk.

FELNŐTTKÉPZÉS, INFORMATIKAI KÉPZÉSEK

Digitális készségek mindenkinek az alapoktól az ICDL-ig


Digitális készségek mindenkinek az alapoktól az ICDL-ig

Az ICDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.Európai Számítógép-használói Jogosítvány

Az ICDL előnyt jelent mind a munkavállalók és munkáltatók, mind pedig a munkanélküliek, illetve pályakezdők számára.

Az ICDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

Az ICDL megbízható (a PC használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja), egyszerű (konkrét követelményrendszere van, moduláris formája számos előnyt jelent), minőség-orientált (az EU által támogatott, és a nemzetközi ICDL Alapítvány által felügyelt vizsgarendszer), végül, de nem utolsósorban pedig független, azaz készségeket alakít ki, amelyek a hardver és szoftver típusától függetlenül biztosítják az alapvető alkalmazásokban való jártasságot.

A vizsga moduláris jellegű: adott esetben nem szükséges valamennyi modulból vizsgázni, elegendő a munkakör betöltéséhez alapvetően szükséges modulvizsgákat letenni (például elegendő lehet a szövegszerkesztő, a táblázatkezelő és az információs hálózati szolgáltatások ismerete), ugyanakkor lehetőség van a tanulás folytatására is. (Forrás: www.icdl.hu)

Egyre több szakképesítő és felsőoktatási intézmény számítja be a tantárgyi követelményekbe az ICDL-t, így a hallgatók teljes vagy részleges felmentést, jeles kollokviumi vagy zárthelyi jegyet kaphatnak ICDL-bizonyítványukért.

ICDL tanfolyamra és/vagy vizsgára való jelentkezéshez kattintson az alábbi gombra

Lépjen kapcsolatba velünk!

TEREKINÉ RENDES ÉVA

ügyintéző
+36/25 513-507
okj@pok.hu

TOVÁBBI KÉPZÉSEINK

TOP